Porad jen krici, neumi pomalu mluvit tise,vzteka se, nema snad kousicek trpelivosti, cim to je a jak to natrenovat?

16.12.2011

Ahojky holky, uz dlouho s manzelem resime jeden problem s malou.A to,ze je neskutecne vybusna,dokaze se klidne po 10 vterinach uklidnit(a to neni ale vzdy),ale nekdy trucuje pomalu cely den. Je nam 2 roky a 3 mesice a uz to zacina byt fakt nekdy neunosne. Napr. neco se ji nedari, hned rve, prijde nas navstivit babicka,tak ji placa rukama a vyhani a rve "bebebebe" a odstrkava ji pryc,zrovna vcera nechtela nechat kosik v obchode,tak si radeji do neho sedla, fakt vice rve nez mluvi. Uz jsem si rikala,jestli doma nemluvime hlasite,ale myslim,ze je to v norme. Jak ji naucit mluvit tise?Myslim,ze je to tim,ze spoustu veci jeste neumi rict a jak proste neco chce nebo se ji nedari tak rve. Jenze,aby to nebylo take tim,ze je rozmazlena :n:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky musim zareagovat, predem diky za prispevky. Ja jsem se asi na zacatku spatne vyjadrila, protoze mala si myslim umi mluvit,i kdyz ne ve vetach, sem tam se ji podari slozit vetu o trech slovech, to by myslim,az tak velky problem nebyl,ale pri te nervozite ty slovicka uplne zapomina a jeci jak pavian.Ty vybuchy, jak jedna maminka dole psala,ze mivaji 3-4 do tydne, tak my je mame behem dne a to v lepsim pripade.Situaci v obchode zvladame tak, ze si muze vzit max.1 dnu vec,pokud to dovolim a tu si vezme z kosiku az zaplatime,takze v poho, on jen ten kosik si chtela vzit domu taky, nastesti postacilo vysvetlovani. Nakonec u nas vzdy da na to vysvetlovani,ale mne uz proste dochazi argumentace vysvetlovat a vymyslet,proc to tak muze nebo nemuze byt,nekdy zastoupi manzel.U nas placani pres zadek prinasi jeste vetsi fiasko a absolutne nefunguje, dostane se do totalne nepricetneho stavu a kolikrat se nemuze ani nadechnout. Obdobi vzdoru je u nas uz od roka a zacina to byt fakt sila. Kdy to zkonci?????Mame mit druhe mimi za 6 mesicu, to bude fakt zahul,pokud to bude pokracovat.Napr. v obchode placa druhe lidi z kosiku a rve "bez,bez",proste at jdou pryc.Holcicka a takovy dablik,jeste bych to pochopila u kluka.A ohledne studene sprchy, to proste bych snad nepouzila ani na psa, zda se mi to drsne, i kdyz mozna ucinne,ale praktikovat to nebudu,to radeji zblbnu sama.A zamykani v pokoji?Ublizila by si, zkouseli jsme a v nasem pripade to nejde, zafungovalo na urcitou dobu staveni do kouta,ale ona z toho mela srandu a misto,aby se citila provinile,tak se promenila ze rvouciho ditete na vysmateho,ale rikam fungovalo to jen chvili.

In reply to by Martens a Majda

Ahoj, Ondra měl tyto stavy od 18měsíců. Stekání a histerie na denním pořádku. nebyl den aby neměl alespoň 2 záchvaty. Dostával se úplně do tranzu a nevěděl o sobě. Ani když jse na něj mluvila. Když dostal na prdel tak to bylo horší. Také jsem musela pořád vysvětlovat a přesvědčovat a bylo to únavné. Toto období mu vydrželo do 2,5 let a postupně se vše zlepšovalo. Takže vytrvej a nevzdávej to. Přejde jí to. Pokud ne, tak bych vyhledala odbornou pomoc

ahoj, tak ohledně mluvení ti moc neporadim. Jsou děti které se naučí mluvit v pohodě a brzo a jsou děti kterym to déle trvá. Určitě je dobré s ditětem hodně mluvit a nazývat věci správným jménem. Prohlížet obrázkové knížky kde jsou děti "nucené" říkat co vidí. Samozřejmě dítě musí chtít a musíš vidět že ho to baví. Ondru knížky vůbec nebavili. Na nic neměl čas a ve 2 letech mluvil ve větách. Markétku zase knížky zajímají a také krásně mluví. Neřekla bych že začala mluvit později nebo dříve. Takže knížky nejsou až tak prioritní :-).
Ohledně stekání. Musíš vládnout pevnou rukou a hlavně si stát zatím co řekneš. Pokud ti dělá scény ohledně košíku, tak bych jí dala přes prdel. Ať ratši řve kvůli tomu, že dostala než aby s vyřvávala co chce ona. U nás pomáhá slíbení něčeho, co nemá vždy. Takže třeba v obchodech jako je Tesco a Kaufland mají autíčko nebo koně. Tak jí tam dám peníze ana se za odměnu že poslechla sveze. Pokud zlobí, tak žádnou odměnu nedostane :-). Markétka je taky kolikrát ošklivá na babičku. Důležité je jí dát najevo že to neni hezké. Takže babička by se měla tvářit, že jí to mrzí a třeba jí nepochovat nebo se sní nebavit. Dítě musí poznat, že jsou určité věci, které si dovolit nemůže. Výsledek nebude hned znát, ale časem uvidíš, že si dává pozor a i stekání se trošku urovná.

Ať je rozmazlená nebo ne, tak je ve věku, již níže zmiňovaného, období vzdoru. Také to tak máme. Resp. naštěstí scény venku nedělá. Mívá takové 3-4 větší záchvaty v týdnu a pak takové drobné přes den, několikrát, ale ty snáším v pohodě, ale ty velké, to se mnou teda cloumá:-), vzásadě to končí tak, že jí odvleču do pokoje, sama jít nechce, odložím jí na sedačku, co tam má a zařvu, že až se uklidní, tak pro ní přijdu. Pak to tam vypadá jak v psychiatrické léčebně, rány, kopance do dveří, bušení do zdi a tak, za 15 min je usměvavá a v klidu a pak stačí jen, když zase nabírá říct - chceš do pokoje? A ona se zklidní. Také nejsem zastáncem vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat, jedno plácnutí na holou má v určitých chvílích větší váhu:-) Ale obecně vzato, si myslím, že přísná výchova, kterou od začátku praktikujeme se vyplácí a kdybychom to tak nedělali, tak to období je daleko horší, viděla jsem to jinde.

In reply to by happynka

Umí si otevřít, ale neotevírá je, občas teda jo, vyleze a ječí v chodbě, tak na ní zařvu, ať zapluje zpátky a nebo jí tam pomůžu a znovu jí zopakuju, že pro ní přijdu, až bude v klidu a čím dřív se uklidní, tím dřív to bude.

In reply to by happynka

třeba já když dám malou za dveře, tak řve a nevyleze.Na kliku dosáhne už od necelých 2 let. Ondra když byl takto malej, tak zase mlátil steky rukama do dveří. Takže jsem mu raději otevřela aby si neublížil. Já tedy tuto variantu využívám jen v situacích kdy už nic jiného nezbyde a ve mě se vaří krev a jde mi pára z uší :00:

In reply to by JaMiOn

Tak ona buší plochými dlaněmi, takže si ještě nikdy nic neudělala. A kdyby si něco udělala, tak zkontroluju, jak vážná zranění to jsou a řeknu jí, že do nich neměla mlátit. Ono dost často stačí jen "nabídnout" možnost pokojíčku a je klid:-) nebo, že nebude pohádka, že Krtek nebo Mickey nebudou chtít pro takovou vzteklou holčičku hrát:-)Takže ten pokoj je taky v krajních případech.

In reply to by JaMiOn

Tak mě se ještě nepovedlo ho za těma dveřma udržet,naštěstí fungují jiné metody,jen jsem to párkrát zkusila,aby si třeba uvědomil,co dělá špatně,ale vytočilo ho to ještě víc a já jsem pak měla ze sebe špatný pocit,co to vlastně zkouším :?

Ahojky,
co se týká řeči, tak s tou ti asi moc neporadím...my hodně čteme pohádky - to si myslím hodně pomáhá k rozvoji řeči a také různá říkadla ;) Ale co se týká vztekání, tak s tím zkušenosti mám a velké! Naše malá (2roky a 2měsíce)je pěkný nerváček (po mně :00: ) a tady pomáhá pouze jedno - dát na zadek! Teď to děláme tak, že jí třeba i vezmu její oblíbené hračky...dostane je až když je hodná - to na ní funguje! Párkrát už také byla pod studenou sprchou...
Zkoušeli jsme všelicoz...doumlouvání, přemlouvání, ale nakonec nejlíp funguje dát přes zadek.
Teď, když jsme třeba v ochoďáku a začne se vztekat, že něco chce, tak se na ní jenom "blbě" podívám a už dá pokoj :one:
Hlavně to chce pevné nervy! :00:

Tak v tomhle věku začíná první období vzdoru... chce ve nervy z oceli.
pokud ti dělá scény v obchodě-naštěstí se nám to vyhnulo-tak ji tam nech a ať se třeba vztekne-musíš ji dokázat,že ona není autorita.
co se týká bacání,oko za oko.malá , když má tendenci mlátit,tak ji to prostě oplatíme.a když už to prostě nejde jinak,jsem zastánce výchovy-jedna přes zadek neuškodí.a to mě klidně ukamenujte holky,ale někdy je lepší dat jednou na zadek než do nekonečna vysvětlovat.neříkám třískat hlava nehlava,ale tak nějak zdravě.
nebo dělám to,že když je hubatá nebo se zbytečně vzteká,tak jde do pokojíčku a tam je,dokud se neuklidní.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky