Mala ma pupinky po celem tele, co to muze byt?

20.11.2011

Ahojte vsichni! Pri snidani jsem si vsimla, ze ma mala (34 mesicu) malinky cerveny pupinky po celem brisku a zadech, nejvic teda u krku, co to muze byt??? Mam se strachovat nebo to zatim neresit, kdyz je v pohode?

Kliknutím vložíte smajlíky:

a nemůže to být opravdu ta šestá?Tam je to typicky na zádech,bříšku a v oblasti krku,končetiny to prakticky vynechává... A nebo ta alergie,taky je to možné,jestli máš doma Fenistil,tak zkus dávku dát,tím neublížíš :)

In reply to by slunickopetra.18

spalničky??ona není očkovaná?Já vím,že se můžou vyskytnout i přes očkování,ale opravdu jen velice vzácně a velmi lehký průběh... takže bych s těmi spalničkami neplašila... Ta šestá nemoc je virové onemocnění,které má velice lehký rpůběh,ty spalničky jsou težší a mívají více komplikací... Ale je mi to divné,že by je dostala,samozřejmě,že pokuď to ony jsou,tak je riziko,že je dostane mladší,ta očkovaná není zatím vůbec,takže riziko tam je

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

proti spále očkování není :) Proti spalničkám ano,ale to je úplně jiné virové onemocnění,zatímco spála bakteriální.proti spále očkování není z toho důvodu,že streptokoky,které ji způsobují mají více než 70 druhů a neustále mutují,tudíž každý rok jsou trošku jiné a tím pádem na ní není účinné očkování :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj já vím. Jen jsem se v názvu upsala. Což je samozřejmě u těchto dvou nemocí dost zásadní :00:

In reply to by lucininenka

No tak ja teda nevim, my zijeme teda v zahranici a tady jsem teda nikdy o sesty nemoci neslysela... tchyne rikala spalnicky, ale proto, ze je ockovana, takze by to melo mit jen lehkou formu, tak teda uvidime! Jinak mala je ockovana, ale zatim jen tou prvni vakcinou, ted jsme mely jit na druhou, ale je nemocna... no tak snad to bude dobry!

In reply to by lucininenka

Dekuju moc za odkaz, podle fotky to bude asi ta sesta nemoc, achjo, chudinka to ma uplne vsude a ted ma i hroznou horecku. Nejhorsi je, ze mi ted rve i malinka, tak se bojim, aby to nechytla, jinak mam pocit, ze uz je naockovana proti vsemu, tady se dela vsechno najednou. Co muzu ocekavat u ty mladsi, muze to mit horsi prubeh???

In reply to by slunickopetra.18

jestli je to šestka,tak by průběh měl být podobný,to není těžké onemocnění.Ale klasický průběh je ten,že se nejdřív objeví horečky tak 2-3 dny,pak prodce poklesnou a objeví se výsev.určitě bych zítra zavolala doktorce a zkonzultovala to s ní,protože to není úplně běžný průběh,tak aby to bylo skutečně ono... a neví,jestli se to u vás dává vše najednou,protože u nás je to vakcína Priorix,očkuje se až po roce věku,protože to mívá dost reakcí a nevíc je to živá vakcína,která se nesmí očkovat dohromady s jinými... Takže si myslím,že malá spalničky ještě nemá naočkované,ale těžko řiíct,to by jsi se musela taky zeptat.

In reply to by lucininenka

Tak jsem na to ted koukala a delali ji v jeden den Prevenar 13 a tu hexa, tak nevim... Jinak teda starsi byla vecer v pohode, se vsema si tu povidala, pak sla spinkat, ale teda o pulnoci se vzbudila, byla horka, zacala se klepat a rvala uplny blbosti, achjo... no pak nakonec usnula a ted cekam az se vzbudi jak na tom bude! Jinak jsem vcera jeste volala nasemu znamemu primari detskeho oddeleni a ten byl uplne v klidu, at to neresim, ze to prejde po par dnech samo, tak snad to bude dobry! Jenom teda porad doufam, ze to nechytne i ta mala!!! Jinak ti moc dekuju za vsechny tvoje prispevky, ty ses zdravotni sestra?

In reply to by slunickopetra.18

jo jo,jsem :) taky si myslím,že je to šestka a primář je teda docela v pohodě na to,že dítě neviděl a nemá to úplně klasický průběh... No nevím,ale pravdou je,že ta šestka se nijak neléčí,odezní to samo,ani my jsme s tím u doktorky nebyli,ale my měli klasický průběh.Jinak ani Prevenar ani Hexa malou neochrání,spalničky se očkují až v Priorixu a ten se dává po roce,možná u vás trošku jinak,ale určitě není v hexe,kterou malá dostala.Jestli je to šestka,tak se ničeho neboj,malá bude mít průběh podobný,je tam důležité jen srážet tu teplotu,toť vše.Většinou mívá lehký průběh a bez komplikací.

In reply to by lucininenka

Achjo, tak si predstav, rano mi to nedalo, mala to mela uz i v obliceji, tak jsem volala doktorce, tak jsme se u ni stavily, ta zjistila, ze ma fialovej jazyk a ma pupinky i na patre, chudinka! Tak je to naky virovy onemocneni ze streptokoka, nebo co, neumim to prelozit, ale kazdopadne jsme 8 dni na antibiotikach, dobry ne??? To jsem fakt necekala! Jeste, ze jsem tam sla! Jinak to muze mala chytit slinama, tak ji musim drzet dal od starsi holciny, aby to nechytla, zatim je v pohode, tak snad to nejak prejde bez niceho, uz tak je chudinka cela zahlenena... Jinak primar je vzdycky v pohode... :-/

In reply to by lucininenka

Aha, fakt spala, jo? Hele, ona to byla takova rychlovka, ze mi to ani nenapsala, jenom to v rychlosti rekla a jediny co si pamatuju je ta bakterie a streptokok, dala nam ATB a naky kapicky aby ji zmizely ty pupinky nebo co... Jee, tak to je super, ze do tech 24 hodin uz to od ni nemuze chytit, ale prvni davku ji dam az vecer, mam ji to davat po 12ti hodinach, tak abych ji nemusela v noci budit! Jinak teda mela ATB uz pred 14ti dny protoze ji bolelo ousko a mela infekci, na to byla zase nemocna a chodi do skolky, tak to je asi vsechno dohromady, co?Nebo jak jinak to mohla chytit, z ceho to je?

In reply to by slunickopetra.18

nevím,u spály není jazyk fialový,ale malinový,ale první byla,co mě napadla :) Je to taky streptokové onemocnění s vyrážkou a horečkami,takže asi tak :) Jo jo,malá bude neinfekční už 24 hodin po podání,takže pak už je nemusíš oddělovat.A je to nejspíš proto,že byla oslabená,tak to na ní vlezlo,chodí někam do kolektivu?

a nemela teplotu? tak ric je to tezke,muze to byt 6 nemoc,nebo jen neco snedla,nebo ji neco pichlo,nebo prasek ci avicaz,uvidis jak to budw dal a kdyz tak rano k dr,pokud mas fenistil kapky tak ji dej 4-5x denne 5kapek

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky