dotaz na maminky dubnatek /ci konec brezna ...

03.12.2011

Dobry vecer vsem maminkam i tehulkam,
chodim sem velmi malo, ackoli jsem uz dlouho clenkou :)) nejprve lednacky 09 a ted dubnatka 11... Maminky , chtela jsem Vas moc poprosit, podelily by jste se se mnou o to , co Vasi milackove zvladaji??? Muj Matti je narozeny 1.4.11, narodil se jako velike miminko (4080g) ..a je stale veliky..mame 10kg, a asi 74 cm .. mame velkou hlavicku, byl pro to i kontrolovany , mame za sebou i MR mozku, vcetne dalsich ruznych vysetreni.. vse vypada v poradku. Muj malej si krasne povida , smeje se, brouka si , prska, poda si dudlika, prendava si hracky, je vnimavy, reaguje na veskere podnety..jen zatim se mi stale otaci na jednu stranu... a zatim neleze (dcera jiz lezla). Teda krasne se otaci, leze tak nejak pozpatku, snazi se, ale zatim dopredu ne, ani ta kolinka pod sebe jeste neda...
Tak me zajimalo, co delaji Vasi stejne stari milackove...
Moc predem dekuji za kazdickou reakci a prispevek. Preji Vsem krasny vecer
Lenka
Ps: 2 neurolozky na nem nic neshledaly..jen ma trosku hypotonii brisnich svalicku..jinak je vyvojove v poradku, ale po tom vsem jsem ze vseho trosku vyplasena..asi chapete :) takze jeste jednou predem dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

moc dekuji za Vase odpovedi :) Ja vim ,ze to neni jeste nic az tak neobvykleho, ale jak jsem psala, ted jsem trochu vic vystrasena a vse vic kontroluji..u dcery jsem to moc neresila..delala vse krasne... :) JInak na dotaz, kde se ted nachazim..italie , ale tato vysetreni nam delali v Praze, muj Mattia ac ma cizi jmeno, se narodil tam :) a zijeme tak stridave... tady by na to asi kaslali, v CR jsou hodne precizni a vse vice resi, navic ja jezdim jen na Karlov, lekari jsou zde opravdu odbornici, jen problem je , ze je to zaroven klinika zamerena na metabol. poruchy, takze jsou tim trochu "postizeni" a vsude neco vidi... a opravdu, kolikrat , oni jen neco vylucuji, ale neuvedomuji si, jak devastujici dopad to mam na rodice ..na me melo.. navic jsem od leta na antidepresivech..prave ta uzkost a strach o me deti.... zase na druhou stranu, jsem rada, ze nic nepodcenuji a radeji vse proveri... nicmene, Matti je pry v poradku, ale ja se ted proste vic bojim.. jo a jetse ma velikou fontanelu(ted ji ma kolem 2x3) coz je dost... mel to tak nekdo? dekuji a preji hezky den...

ahoj. takže mu je 8 měsíců? co bys chtěla? :-) většina dětí ještě neleze. myslim, že i všichni lidi preferujou jednu stranu. nikdo neni souměrnej. neměli ste postýlku u zdi? zkus ho nějak motivovat, zkusit mu dopomoct tim, že mu přetočíš nožičky, jestli znáš ten fígl. nebo vojtovu metodu, kdy bys stimulovala tu druhou stranu. dojděte si na fyzioterapii. tam ti určitě pomůžou. ale mě to zas tak divný nepřijde..

Ahojky, ja mam teda holcicku cervenec 2010,narodila se o 2 mes. driv. Ale lezla az buhvi kdy,poprve se pretocila az v sedmi mesicich,posadila se v deseti mes.Dnes je ji 16 mes. a zhruba pred mesicem udelala svuj prvni krucek. Teprve zacina mluvit tak nejak neco co ma smysl. Do ted vubec nic a najednou rika, tata,traktor(samozrejme to nevyslovi tak znele),kutululu a kuju(dekuju). Jeste pred mesicem fakt nic a doktorka se hrozne divila,ze je to divny,ze nemluvi :)
Takze neboj, ono to prijde. Jinak jsme taky mely problemy s briskem,chodily jsme na kojenecke plavani, moc nam pomohlo a my jsme teda jeste preventivne musely cvicit vojtovku na ty svaliky na brisku.

In reply to by Birchwood

ahoj, moc ti dekuji za odpoved :) Me se Matti poprve pretocil v 6,5 mesicech, stale se pretaci jen na jednu stranu... ale pretaci se krasne.. i si na brisku hraje, zveda se, otaci se oklem dokola a couva,,,jen to lezeni ne..natoz aby se posadil..me dala neurolozka cviceni na balonu, v ordinaci krasne vse delal jak ma..vyvazoval..doma se mi vyvazi parkrat, pak se "nabali " na balon a konecna... plavani tu bohuzel nikde neni (ziju v zahranici a na vesnici) .. tak snad to nejak dozene.... moooc ti dekuji za tvuj prispevek, preji hlavne hodne zdravi :) a krasnou nedeli :)

Ahojky,
tady zdraví ledňáček 2010 :girl: a březňátko 2011 (25.3.) :girl:
My jsme také velmi veliká holčička, na kontrole před týdnem jsme vážili 9,6 kg a měřili 75 cm, takže to odpovídá tak roční holčičce, ale máme velikého tatínka, tak asi geny. Broukáme si, smějeme si, hračky přendáváme, pijeme sami čaj z flaštičky, lezeme pozadu, pérujem a umíme si z bříška sednout,chodíme v chodítku, máme jeden zoubek, asi tak ... ale děti by se neměli srovnávat, někdo dělá něco dříve, něco později, nebojky.
Zdravíme, máváme, hézo večer přejíváme.

In reply to by monimako

dekuju Ti moc za odpoved :) Tak to mas doma take velikou holku :))) My jsme s pritelem oba mali, ale asi to mame nekde v genech :))) Ja prave u dcery toto moc neresiala a vlastne ani u Mattii ne.. jenomze pak nas hospitalizovali s anginou (bakterialni ) a tam si vsimli, jak je veliky(hlavne ta hlavicka (ted ma 48 cm) .. no a zacali do toho rypat... opravdu milion vysetreni a me to silene vystrasilo..takze , jak jsem prestim byla v podstate v klidu, ted sleduji vse... ale vim, ze kazde mimi je jine ..nekomu to trva dele, nekdo je rychlik..ale proste jsem trosku vystrasena :) ..Moc ti dekuju za odpoved..at ti deti krasne rostou ..a hlavne hodne zdravicka..mej se krasne a krasnou nedeli :)

In reply to by lenki

Ahááá, tak to jo, já nevěděla proč porovnáváš,
a oni v nemocnici, škoda, že jste tím museli projít,
přeji, aby se Vás drželo zdravíčko, a bylo u Vás jen a jen krásničko.
Já mám holčičky 14 měsíců od sebe, a každičká je úplně jiná, jak v chování, papání, spinkání ... někdy také porovnávám, a manžel říká nech toho, každičká je svá, originální, nebojky určo jste vpořádku, kdyby něco, už by na to přišli.
Jestli nebudu moc vlezlá, kdeže mimo ČR bydlíte, jsi spokojená?
Díky. Zdravím.

In reply to by monimako

:) dlouho jsem tu nebyla... bydlim v Italii, kus od Rima a muzu rict(opravdu srovnavam jiz dlouho ) ze v CR vse funfuje milionkrat lepe!!!! zlate CR zdravotnictvi ..teda co se prenatalni a pediatricke pece tyce... dospeli mene..ale i tak je funkcni) :)) takze to k me spokojenosti se zdravotnictvim..a celkove?? radeji bych byla zpet v Praze :))
tak papapap

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka