jj, další bezva den...

28.11.2011

Děvčátka, s těmi pohromami se asi roztrhl pytel. Nejen že se obě děti střídají s nespaním a já spím jen asi 4-5 hod. denně, ale navíc to vypadá, že ta starší žába už přestává spát i přes den...-Tudíž už nemám šanci si odpočinout ani přes den a nebo něco udělat v klidu. Sice bude chodit spát v osm večer, ale je mi to prd platný, protože druhý prcek usíná pozdě v noci nebo k ránu (dnes např. ve 3 ráno)...A v půl sedmé až v sedm vstává malá. Do toho malé nastoupilo období vzdoru v plné polní - od té doby, co začala používat souvětí a mistrně používá český jazyk, je nehorázně drzá (přestože já nejsem člověk, který by si to nechal - ale stále zkouší a zkouší...). A dnes mi dokonce řekla, že nemá ráda maminku (nelíbilo se jí, že jsem jí vystříkávala nos mořskou vodou - má hnusnou rýmu...). Vím, že si to nemám brát osobně, ale přesto to zamrzí...člověk dělá maximum a stále to nestačí... :n:
Každý den si opakuju, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř :///:, že jsem šťastná, že mám zdravé děti...a taky se každý den ptám, jak dlouho to tak člověk může vydržet. :? Cítím, že mozek už nějak nezvládá - motá se mi hlava, občas mám pocit, že koukám na události jako mimo sebe...a každý den si také vzpomenu na kamarádku, která žila podobným životním tempem 8 :w: let. Dnes je rozložená jak psychicky, tak fyzicky. No, bude zase líp...někdy...Zatím si jdu dát kýbl slabého kafe (silné by bodlo, ale kojím...) a poklidím ten nepořádek v kuchyni, než se vzbudí to menší šídlo a bude se chtít tahat na ruce, bo blinká... :€s€: Přeju krásný den :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

držím palce, ať je brzy líp. Já mám zasebou jednu šílenou noc a den a už se nemůžu dočkat, až dneska padnu do postele. Včerejší noc a dnešní den jsem prozvracela, do toho malej nespal, manžel pryč, hlídání žádný... takže i když mi bylo úplně pod psa, tak jsem se musela snažit malýho zabavit. Snad zítra bude líp.
To, že malá řekla, že nemá ráda maminku, určitě to tak nemyslela. Mě taky zamrzí, když mě třeba malej odhání nebo tak... Děláme pro ně, co jim na očich vidímě a oni to někdy oplácí zvláštně

:€s€: to zvládneš, neboj..třeba když nebude malá spát přes den, bude spát dobře v noci. mě holka od tý doby, co přes den nespí, tak spí v noci 12 hodin v kuse. akorát chodí pozdě spát takže vstává před desátou.. a co mužskej? dělá něco? musíš mu strčit mimino, kdykoliv je doma ;)

In reply to by paní Kateřina Behege

Manžel pomáhá večer, když je doma na koupání a houpe malého...Já se snažím mezi tím obstarat druhé dítě a když větší usne, tak jdu uklidit kůlničku na dříví, co tu vznikla během dne. Malá nespí v kuse ani když usne bez odpoledního spaní. jediný rozdíl je v tom, že usíná už v půl deváté místo v půl desáté...Jinak se budí v noci i 3x za noc, někdy s řevem, někdy se jí nechce spát třeba hodinu až tři, takže lítám ještě k ní...Prostě co tě nezabije, to tě posílí :)

Drž se ženo! Myslím na tebe...
Děkuji bohu, že druhý syn měl ten skvělý nápad už od prvního dne v porodnici nechat maminku vyspat...

Prcek má koliku? Bude líp...

nebuj, sem tam je fakt den blbec, ale zase to bude lepší. silný kafe si klidně uvař - třeba po kojení, ať jsi v klidu, že to nebude vadit ;)
a zkus starší dítko místo spaní dávat do pokojíčku na odpočívání. My to takhle praktikujeme už dlouho a je to fajn. Toník si chodí "odpočinout" a může si hrát. většinou v posteli s autama (někdy usne), dneska si třeba hraje s legem na koberci, jindy maluje na tabuli... a tvoje dvě tři hodiny po obědě mám ;)

In reply to by Tesa

tak tohle jsem nějak zapomněla zavést... inu, v příštím životě se snad nechám poučit :D
u nás teda jede od rána do večera... ale Krýša je hodné dítě... nevěší se na mě... vydrží si hrát... jediné konflikty vznikají, když mu brácha bere hračky :D - jak jsme venku, nevím o nich... a můžu si dokonce i něco přečíst nebo shrabat zahradu od listí :D

In reply to by Kytiii

tak to zaveď teď ;) notabene, když si umí vyhrát sám. až povyroste i Robís, tak budeš za chvíli klidu ráda.
Ale Toník je taky hodný dítě a asi by mě nechal v klidu tak jako tak...ale jsem zvyklá po obědě sednout k PC a vyřešit emaily, práci, kouknout sem atd. a počítač máme v kanclu a tam mají děti zákaz :s: takže proto jsou po obědě separé (a včera jsem za to byla ráda, šla jsem si taky schrupnout :S:)

In reply to by Tesa

u nás to není tak jednoduchý... kdybychom byli každý den doma, tak asi jo, ale 1-2x týdně jezdíme do kanclu, o víkendu návštěvy... a Robís chodí spát už jen po obědě a to jsem ráda,že ho vykopnu ven do kočárku...
já k PC sedám večer nebo v kanclu... zase jsem ráda, že večer usnou jen co položí hlavu kolem 8 na polštář :D

In reply to by Kytiii

tak my to tak máme, když doma jsme, ale to teď v zimě jsme často...když jsme v terénu, tak mi kolïkrát nespí ani malá, tu to v kočárku už nějak omrzelo, takže je akorát tak protivná. no a pc mám taky akrát když děti spí nebo "odpočívají" no a nebo když jsem v práci, ale tam zase nemůžu mít děti :s:
a večerní spaní máme taky tak...a když náhodou nezaberou hned, tak si chvilku v pokoji "povídají" a pak usnou...výjimečně na ně musím vlítnout (to se stalo asi 3x) ... takže ve směru odpočinku a spaní si fakt nemůžu stěžovat... vlastně i ráno jsou milionoví a nechají nás spát

In reply to by Tesa

jeee - to se máte :D
u nás teda ani náhodou... Krýša se dá přesvědčit na pohádky, ale Robo ne... znakuje, že chce papat a přes to vlak nejede... :D - je to hroznej žrout... v noci chlemtá po 3hodinách jak nemluvně (a to jako že fakt chlemtá, žádný dudání - hezky obě kozy, říhanec jak prase) a ráno si dá ještě obouprsní nášup a hned, že to chce zajíst - nejlépe rohlík s lučinou a šunkou a pribiňáka :D - vůbec nechápu, kam to dává... je pravda, že dopoledne nesvačí, ale oběd už má zase plný talíř polívky a ještě hlavní - a to opět nášup :D - a má sotva 10kg :D (81cm)

In reply to by Kytiii

asi je hodně aktivní a pořádně spaluje :s:
Leu v noci nebaští od 9. měsíců (tak trošku násilím se přiznám, ale pochopila to holka rychle) a fakt spí celou noc. ale jinak je žrout taky. nejraději má housky, šunku a maso :s: a za den toho sní víc než toník (a to nepočítám mlík o který si 2x denně řekne)

In reply to by Kytiii

jo tak ze stejnýho důvodu se mi do toho taky nechtělo....ale pak ta vidina, že sice tři dny nespím, ale pak už jo a rovnou celou noc a hlavně POŘÁD mi dodala energii
jestli tě to namotivuje:
ve 20.00 dáváme pusu na dobrou noc a odcházíme z pokojíčku. cca do 20.30 z chůvičky slyšíme povídání, zpívání, básničky a pod...pak je ticho....před půlnocí se sem tam budí toníček - někdy blbý sny, někdy se potřebuje jí vyčurat...a pak je ticho...ticho...ticho a kolem 8.00 - 8.30 se začne ozývat brebentění, které cca v 9 vyústí k "mami kakao....mámo míko"

In reply to by Tesa

:D
Já v 7:45 kojím, 7:50 zpívám ukolébavku, a dávám spát Robiho, mezitím čte Lukáš (když je doma) pohádku Krýšovi (když není, kouká na Animáček) a pak čtu pohádku já... následně jde Krýša čurat, naposledy se napije a nesu ho do postýlky (rituál), pusa a čau... takže tady to fugnuje...
- v noci když jde Krýša čurat, tak nikoho nebudí, vím to jen podle toho, že je počuraný prkýnko a záchod všude okolo :D
- no a pak dle nálady se budí Robo na kozu (bez kozy řev, po koju i bdělý opět v poklidu usne)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka