cestovní pas pro dítě do 15let, bude od nového roku nějaká změna v ceně?

23.11.2011

Maminky máte zkušenost z vydáním cestovního pasu pro roční dítě? A nevíte či se bude příští rok platit víc? Děkuji.

Kliknutím vložíte smajlíky:

zrovna jsem teď malýmu pas vyřizovala, stálo to 100,- + 50,- potvrzení občanství. Prvně jsem slyšela, že od nového roku bude stát 500,-, ale teď jsem četla, že to nakonec neschválili.

In reply to by Connynka

občaství musíš vyřídit na úřadě (na oddělení pasů), budou chtít tvůj rodnej list, rodnej list manžela a malýho, tvou občanku. Někde chtějí i oddací list. Vypíšeš tam žádost, tu posílají na kraj a během měsíce ti domů pošlou to občanství

Doporučuji si zavolat přímo na váš úřad na pasové, tam vám vše přesně řeknou a poradí, také vám řeknou jaké doklady budou od vás potřebovat. Před MD jsem dělala občanky a občas zaskakovala na pasovém, všechno se ale tak rychle mění, že si netroufám radit. Zavolat si tam, je jistota, že budete mít aktuální a správné info.

Ahojky letos to u nás dělají za 200kč a od Nového roku to má být prý až 600kč.Ale nevím to přesně jenom co jsem slyšela :? :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já oddací list nepotřebovala. Měla jsem rodný list, potvrzení o občanství a moji občanku. Malého si vyfotili na místě, platila jsem tu 100,- a dělala jsem to proto, že mají být od nového roku ty doklady dražší.
To potvrzení o občanství je potřeba, pokud je to první doklad, který se prckovi dělá.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka