metrem se dvěma dětma - pražačky radu

19.11.2011

ahoj holky mám syna skorem 3 roky a hluboký kočár a chci se zeptat zda si myslíte že je možné se tahle přepravit po jezdících schodech, malý už docela umí nastoupit i vystoupit jen ho musím přidržet aby nespadl. Chci jet do zoo s dětma a autobusama je to asi 6 přestupů :(
Takhle pojedu z Lužin na Florenc na Nádraží holešovice a pak busem, riskly byste to? nebo radši přestupovaly těma autobusama?

Kliknutím vložíte smajlíky:

na Florenci i na Holešovicích je výtah, takže v pohodě... a bus jezdí nízkopodlažní, takže taky klídek :D

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

že máš k sobě doprovod dospělého - jinak ti hrozí pokuta 450,-Kč.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

S kočárkem sama nesmíte
Podle přepravního řádu Dopravního podniku nesmí kočárek na eskalátoru přepravovat jedna osoba, musí být dvě! Když tedy nechcete riskovat porušení pravidel a eventuální pokutu od revizora, musíte v metru najít někoho, kdo vám s kočárkem pomůže. Správně byste rovnou měla cestovat ve dvou.
Důvodem tohoto nařízení je obava Dopravního podniku, že by se vám na eskalátoru mohlo udělat nevolno a mohla byste kočárek upustit.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

kolem toho proběhla velká mediální masáž. Takže pravidelně jsem pak poprosila nějakého cestujícího, aby se tvářil, že patříme k sobě. Jednou dlouho nikdo nešel, poprosila jsem jistou "dámu" v budce DPP na Karláku, no poslala mne do háje, že na to není pojištěná. Doufám, že se jí to vrátilo :?
Teď už nadrzo klidně požádám i policistu, pokud je poblíž... Pokud má být člověk pokutován za to, že daná stanice není vybavena výtahem a pro kočárek není "svéprávný" cestovat pražským MHD sám, tak co se dá dělat...

Ahoj. Mne to na Idosu porad vyhazuje na Republiku a pak tramvaji na Trojskou a pak prestoupit na autobus do zoo. My to tak teda taky delame. Ale my jezdime z Podoli 17 a pak rovnou prestupujem v Trojsky na ten autobus. Klidne bych si na ten presun troufla. Mam triletyho kluka a desetimesicni holcicku v kocaru a presunujem se bezne po cely Praze. Jestli mate vychytany ty jezdici schody, tak je to podle myho v klidu. Najdi si nizkopodlazni tramvaj a autobus a bude to v klidu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka