můj 2roční syn se bojí jít na toaletu

15.11.2011

Holky,
nevím co se vlastně stalo a jak to napravit, ale bojí se i Vaše děti záchoda?
Takhle můj syn už krásně vykonává potřebu na nočník, pak jsem ho asi 3 posadila na záchůdek a také se vyčůral, jenže problém nastal, když jsme jeli někam jednou na výlet a tam jsem ho vzala na toalety v jedné restauraci, jak byl nabalenej, měl punčocháče a boty, tak jsem ho posadila ale vůbec se mu to nelíbilo, pak jsme byli zase jinde a zase šli jsme na dámské záchody a už jsme byli u mísy a za dveřmi bylo slyšet jak někdo pustil ten vysoušeč na ruce. Prcek se tak lekl, no a od té doby dostává hysterický záchvat,když ho chci vzít někam na záchodky, jakmile zavřu dveře a řeknu, že bude čůrat i jenom maminka a že on jen počká, tak začne strašně brečet a ukazuje, že chce ven :-( . Tak to nejde řešit jinak, než že jdeme ven na travičku a tam se teda vyčůrá. Ale mám obavu, aby ten strach v něm nepřetrvával, co až pak bude chodit do školky, tam s ním učitelka určitě nebude chodit na travičku a nočníky tam už asi nemají. A nebo co když někam pojedeme na výlet a synkovi se bude chtít na velkou, tu ještě na travičku nikdy nedělal a kor až přijdou mrazy, Přece mu neřeknu, udělej potřebu do kalhot a začnu mu dávat znova plenky, když už je tak krásně odnaučenej. Prosím jak by jste to řešily, nevím jak zlomit dětský strach, zkouším teď plyšáka co chodí čůrat na toaletu, je zajímavé, že doma se nebojí přijít až k záchodu ale jakmile jsme jinde, tak děs běz...

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, abych rekla pravdu tak ja s malou ani se synem na verejne zachody nechodim. Opravdu se snazim teto mistnosti vyvarovat. Samotne se mi dela zle kdyz se nadechnu. Takze i kdyz jdeme do Tesca, tak se mala vycura na travicku a i Ondra. To ze se lekl vetraku se nedivim. Jednou jsem byla zamyslena a lekla jsem se tak, ze mi upadla kabelka :s: . Takze pokud nebude vyhnuti a bude muset jit na verejne wc tak bych se mu snazila ukazat co dela ten divnej hluk. Ukaz mu jak si tim susis ruce. Treba se to zlepsi. Ve 2 letech uz dite pochopi spoustu veci, ale musi se mu vse vysvetlit a treba i vicekrat.
Kazdy tyden chodim s detma do Sokola a tam maj opravdu ciste zachody. Kazdou chvilku je pani otira a vytira. I tak male trvalo nez se vycurala. Radeji to v sobe drzela a kdyz uz opravdu nemohla, tak curat sla.Bohuzel nebylo mozne abych sni chodila ven protoze v okoli neni zadne dobre misto na curani. Ona i venku musi mit totiz trosku soukromi. Jakmile se kolem ni pohybuje vice lidi, tak se nevycura... :00:
Ohledne skolky bych se tak nebala. K zapisu jdete uz na jare 2012? takze mate vice jak pul roku do nastupu. Urcite vse natrenujete. Take prostredi ve skolce na wc je jine. Mistnost je prijemna, je tam vice zachodku a nejsou oddelene.Takze je to i takove vzdusne. Netusim jestli tam maji nocnik. Toho jsem si nevsimla. Nocnik tam ani neni potreba. Na zachudek dosahne i prcek. Jsou nizoucke a uzpusobene pro deti. S malickyma chodi pani ucitelka a potom jde chodi kontrolovat kdyz treba kakaj. Samozrejme je i utira. Kdyz se stane nehoda, tak jsou sprchy a tak dite pani ucitelka osprchuje a da mu nahradni obleceni. Proste zadna tragedie

In reply to by JaMiOn

K zápisu nevím jsme listopadový 2009 ? Každopádně děkuji, už jsem klidnější, já myslela, že ve školce mají záchody jak pro dospělé,uf a to, že to neni oddělené to je také dobře, myslím, že prcek, se bojí, jakoby nedůvěřuje, když zavřu dveře u toho záchoda a pak začne hysterčit. Ty záchodky na kterých jsme byli, nebyli nijak ošklivé, naopak, byli hezky vymalované, barevné, jen jsem si prostě neuvědomila, že děti jsou citlivější na prostor, brala jsem to suveréně, záchod jako záchod, ale to byla chyba, měla jsem začít pomalu,mmm, teď to vím..

Ahoj. Já bych si to tak nebrala ještě. Synovi je ted 23m, a děláme to podobně, ale ted jsem byla v koutku, kam dávají rodiče děti celý den a jsou tam připrveni i záchodama pro děti. Tam mi došlo, že ve školce už to bude určo dobrý, protože ty malinký záchůdky jsou k němu akorát a bavilo ho se tam vyčůrat. Dokonce tam se mnou běžel,že jako hurááá jde se čůrat.
Neboj, ještě trochu času máte.

In reply to by zumostl

Tak jestli mají ve školce malý záchůdky, tak by to mohlo být dobrý :-)
Ještě by mě zajímalo, jestli učit kluka čůrat v sedě nebo ve stoje jako tatínek, myslím z důvodu toho, když bude chtít i náhodou kakat, tak ve stoje asi těžko :)) To jsou problémy, ach jo, no snad se nad tím za čas zasmějeme :))

In reply to by Monnica

No to je dle situace. Podporuju ho v tom co ho baví a co mu jde lépe, takže čůrat ve stoje, nejlépe do vany na povel. Sem tam se vyčůrá i do nočníku, a až to přijde,tak to určitě půjde i v cizím prostředí (čistéééém). V jejich věku se už začínají pěkně opičit, takže když když si Pepík sundá kalhoty a jde čůrat v sedě, chtěl by to určitě zkusit sám taky. Neboj, ono to nějak dopadne. At stresujou jen babičky (co se nočníku týče:-))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka