Vajíčková pomazánka

11.11.2011

Ahoj, prosím o radu... jak děláte vajíčkovou pomazánku? Děkuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

pridam maslo, a syr ( zerve), lz. plnotucne horcice, sul a trosku pepre, nakrajenou nadrobno cibulku,1-2 mensi sladkokysele okurky nadrobno nakrajene a pazitku.
Vse promicham a necham chvilku vychladit.

In reply to by janinkab

Mně právě vždycky chutnala jak drožďová pomazánka, tak polévka s drožďovými knedlíčky, dělali to ve školní jídelně. Na ty knedlíčky jsem si našla recept na netu, ale nepovedly se, pomazánku bych ráda zkusila podle vyzkoušeného receptu. :)

Já z vajíček, prolisuju je tim ctverečkovaným sítkem na brambory, přidám máslo, tavený sýr, na jemno nakrájenou cibulku(nejlíp jarní), na kostičky nakrájenou šunku, lžičku hořčice, sůl a pepř :hu:

Já dělám tak, že si žloutky utřu s pomazánkovým máslem (nebo taveným sýrem, termizovaným sýrem, zkrátka s tím, co je doma), přidám trochu ramy (másla, zase podle toho, co mám doma), přidám lžičku hořčice, trochu majolky, sůl, pepř a najemno pokrájené bílky.

U nás pomazánky milujeme :c:, vajíčkovou dělám takto - 100g pomazánkového másla utřu s 50g lučinou, smíchám (většinou mixuju) se 4 vejci natvrdo, se svazkem pažitky (najemno nasekaná), 1 lžičkou hořčice, solí a pepřem! Občas tam přidám i malou konzervu sardelových oček s kapary, mňaaaam :hu: !!!!

ahojky, tak já mám recept od mamky a vždycky je to mňamka a všichni si pochutnávají :hu: Dělám toho víc, protože my tohle fakt milujeme, nebo když přijde návštěva... Jestli ale chceš míň, tak udělej poloviční dávku ;) Já nejdřív uvařím 3 menší brambory a nechám je vychladit, poté je nastrouhám na hrubém struhadle, uvařím 7 vajec natvrdo, vychladím a nastrouhám na hrubém struhadle. Nakraju 15 dkg šunkového salámu na malé nudličky, 1 menší cibuli nakraju na malé kostičky najemno, 1 okurku nastrouhám na hrubém struhadle, přidám lžičku hořčice, 1 malou majonézu a dle chuti posolím a popepřím. Nechám vychladit nějakou dobu v lednici a pak se na to vrhneme :one:

Uvařím vajíčka na tvrdo, nastrouhám je, přidám cibulku, plnotučnou hořčici, pomazánkové máslo nebo nějakou lučinu a na zředění jogurt. Sůl a případně pepř, případně i saturejku, hodí se k vajíčkům

ja rozetru zloutky s maslem,osolim,dam na jemno cibuli,nastrouhane bilky,pridam maslo a trochu tatarky na "zredeni"a zjemneni

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka