je taky nekdo kdo se vyzna v pacovnim pravu, alespon trosku :)

10.11.2011

ahojky holky mam dvouleteho kluka a trilety rodicak, v praci smlouvu na dobu neurcitou, ale po skonceni rodicaku pro me misto nemaji... a ted jdu na pohovor do nove prace, kde bych teda nastoupila uz v lednu, hlidani bysme meli takze by mi rodicak zustal... ale mam dotaz jak je to s tou smlouvou na dobu neurcitou, musela bych dat ve stare praci vypoved a dostala bych nejake odstupne? a taky kdybych zase otehotnela kolik bych musela odpracovat abych mela narok na PPM?? diky za odpovedi

Kliknutím vložíte smajlíky:

pokud v brzké době plánuješ další dítko, tak bych se do nové práce moc nehrnula, maximálně tak na dohodu s tím, že ti bude dál trvat původní pracovní poměr, na který máš teď rodičovskou dovolenou. Je docela velké riziko, že v nové práci skončíš třeba ve zkušebce nebo ti dají smlouvu na dobu určitou a tu ti neprodlouží, když budeš těhotná, a to bys pak nárok na PPM neměla. Ve staré práci je zaměstnavatel povinen tě po skončení rodičáku zaměstnat. A jestli tvrdí, že pro tebe nemá místo, tak ať ti dá výpověď pro nadbytečnost, pokud dáš výpověď ty, tak na žádné odstupné nárok nemáš.

In reply to by ha.nka

jj uz jsem se rozhodla, ze davat vypoved 100% nebudu no s tim druhym porad nevim, ja uz bych i chtela manzel moc ne, konecne mame klidek, maly spi celou noc a porad nebreci jako maly, navic byl nemocny s ledvinama, takze jsme si dost uzili a on se toho boji jako ja taky, ale ja vidim vsechno moc ruzove :D tak si rikam druhe bude hodna holcicka :) tak uvidime co nakonec bude :)

Pokud víš, že ti chtějí dát výpověď pro nadbytečnost, tak se zeptej, jestli můžeš ukončit pracovní poměr dohodou pro nadbytečnost. Odstupné bys v tomhle případě dostala. Kdy ti končí rodičovská dovolená?

no nevím jak to pak je s odvodama, ale můžeš nastoupit na "dohodu", aniž by si dávala výpoveď u současného zaměstnavatele. Pak se s ním domluvíš, pokud pro tebe nemá místo a ty budeš souhlasit, tak tě může propustit, a to: buď z org důvodu = odstupné = které se nedaní, ale místo nesmí být obsazené, nebo minimálne v prac smlouve musí být jinak specifikováno. Nebo dohodou = můžou Ti dát odměnu = daní se. Nejsem si jistá jak to je propojené s tím rodičákem, ale můžeš mít dva souběžné zaměstnání na HPP.

Odstupné dostaneš jen, když ukončí prac. poměr s tebou - ve tvém případě pro nadbytečnost. Pokud máš rodičák a nastoupíš rovnou na MD, pak nemusíš odpracovat nic. To máš stejnou MD jako tu první. Když bys mezi tím nastoupila do práce nebo byla na pracáku, tak netuším... :k:

pokud ty das vypoved urcite zadne odstupne nedostanes.. to bys dostala v pripade ze by te oni propustili pro nadbytecnost nebo nejak po dohode nevim co mas ve smlouve. Jinak abys mela narok na PPM musis mit ucast na nemocenskem pojisteni po dobu 270dni.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka