ach ty děti!

07.11.2011

Tedy holky, já vám občas přemýšlím, jestli mi to dítě v porodnici nevyměnili. :///: Takhle uřvaný dítě snad ani nemůže být moje :n: Ječí skoro celý den i noc. Já už jsem z toho fakt na prášky. Pak ječím i na starší dceru. Fakt úžasný :w: Bože, přenes mě přes tohle šílený období nebo se celá rodina zblázní. Ať je už malému aspoň rok :dance: Snažím se myslet pozitivně a nerozčilovat se, ale neúspěšně. Vydrží to tak 5 min. :bulva: Do toho jsem malé chtěla vzít plenu na spaní, chválila jsem ji, jak má krásně suchou plenu a ona se začala počůrávat a to i přes den. Prostě mi najednou oznámí, že čůrá. :€z€: Chocholoušek :dance: :dance: :dance:

Kliknutím vložíte smajlíky:

náš malej ( 3 měsíce) tak už od porodnice moc nespal a jen řval. Přes den i v noci. Budil se každou hodinu a někdy i po 5min. No hrůza. Ale teď od 2měsících je to o hodně lepší, někdy si i říkám, že mám moc hodné miminko i když občas i teď zazlobí ( třeba jako včera ), ale je to lepší, než na začátku. Naše první dcera od mala nespavec, pořád jen brečela, tak jsem si říkala a mám to znova, ale teď sleduju, že je Dominik o hodně klidnější. I se cítím více odpočatá při 2 dětech, než když jsem měla zatim jen Nelinku. Tak se to snad zlepší i u vás

Ahojky, já jsem taky dneska v noci málem vybouchla. Malý včera skoro celý den prospal a po půlnoci měl oči dokořán a očividně chtěl zábavu :n: , ale já neměla ani chuť ani náladu... usnuli jsme v posteli, naštěstí. Tak doufám, že to je tím šestinedělím a hned po něm se to všechno, i ty hormony ustálí a bude líp :€p€:
Nám se malý přes den ani tak nepočůrá, jak si cvrkne a pak volá, už to neřeším a snažím se držet se zpátky, nakoupila jsem víc tepláků a slipeček a doufám, že se to do vánoc naučí. Jinak, je na 100% jisté, že když řve mimi, tak do chvilky řve i starší.... a to pro nějakou hloupost. To mám na jedné ruce miminko a v druhé toho raracha :€Ss€: ... no někdy jako v blázinci a to jsem už myslela, že mi prasknou bubínky :O
Takže hodně zásob dobrot a přeju pevné nervy :k:

Holky, děkuju za podporu! Jsem ráda, že si můžu aspoň tady někomu postěžovat a uvolnit tak páru, která mi syčí z uší... :€): Doufám, že budete mít pravdu a po šestinedělí se malý zklidní. V opačném případě to bude velmi krušné období nejen pro mě, ale hlavně i pro malou a to fakt nechci :€\€: Už teď je kolikrát vzteklá, když jí něco nejde - vidím tam sebe, ale bohužel už občas fakt nezvládám. Už jsem tak nevyspalá, že jsem včera zapomněla žehličku na prkně. Manžel si toho všiml, tak se naštěstí nic nestalo...No, prostě už ten mozek nějak nezvládá :€h:

In reply to by DenyPu

taky jsem se kdysi uklidňovala, že po 6 týdnech to bude lepší.. pak jsem to posunula na 3 měsíce, pak 8.. pak až se naučí chodit, pak až se naučí trochu dorozumívat.. teď jí jsou tři a můžu s čistým svědomím říct, že je to tak 2 měsíce, co začala konečně celkem dobře spát (vzbudí se tak cca jen 2x za noc :s: ) a už se s ní dá někdy i domluvit :s: ona je totiž strašný beran..(po tatínkovi, samozřejmě }:) )

In reply to by lolka

Jj, u nás to je taky tak! Malá notorický nespavec v noci i přes den - přes den spala jen na ruce po 5 min., postupně brala na milost i kočár a postýlku a spaní protáhla na 1/2 hod. přes den (asi v půl roce). V roce a 3/4 začala konečně spát přes den 1/2 hod. a tím i v noci. S malou se dalo celkem dobře domluvit a horší je to od narození druhého dítěte - mívá záchvaty vzteku (což je i obdobím...). Modlím se, aby malý taky nebyl nespavec, protože s tím fakt nic neuděláš. Já zkoušela všechny možné rady, ale všechno marné... :'zz): Přestava, že nespím další dva roky a přes den zase nosím od rána do večera na ruce a v šátku mě děsí :00: A prvním to ještě šlo, ale u druhého potřebuju mít ještě dost času na to první dítě a na ty hlady prádla, co tu denně vznikají... :€{€: Tak ti přeju druhé dítko andílka... :#~: Pak dej vědět. :a:

In reply to by DenyPu

taky jsem tahala malou na ruce, jak blázen! lítala s ní po pokoji, než usne.. starší mi usínala vždycky u prsu, ale v jejích 9 měsících jsem byla tak pokousaná, že jsem přestala kojit. dudlík nechtěla a to byla taky hrůza.. táhla jsem kočárek, ale mimino dřela na ruce. nikam se s ní nedalo jít, kočár nenáviděla. nikdy jsem nedokázala nechat je vyřvat, ani manžel na to neměl nervy. to jsem radši denně chovala a chovala, celé dny, stála u plotny a u toho kojila. no jestli to tak bude i teď, tak vážně nevím, co budu dělat.. chybí mi tady smajlík s hlavou v oprátce :ww: rozhodně si pořídím taky šátek, protože jednou rukou se toho moc udělat nedá :s: :a:

ahojky neboj tohle je úplně normální, staršímu je 31.měsíců a mimču 2.měsíce a šestinedělí byla hrůza hrůz. Malá taky furt brečela, hrozně jí trápily prdíky, do toho jsme bojovaly s kojením a starší se začal počůrávat i přes den, dělal nashvály a mimčo občas bouchnul no děs, ale ted je jen pár týdnů po šestinedělí a všecko se nějak uklidnilo :-) To bude dobré neboj se :-)

To chce klid. Ono se to uklidní, neboj. Je to ale někdy začarovaný kruh. Dítě křičí, maminka je nervozní, čím víc dítě pláče, tím nervóznější je maminka a proto se to přenáší i na dítě. Když je do toho druhé starší dítě, tak se to ještě násobí. Že se některé děti začnou počůrávat s příchodem miminka do rodiny, to je taky častý úkaz... takže dát plenky a je to, ono se to časem taky spraví... naše malá taky první dva měsíce snad přes den nezavřela oči, takže něco udělat nehrozilo... spala jen v kočárku a při chůzi, nebo v autě za jízdy a čím víc to drncá, tím líp... zastavit na křižovatce rovná se spuštění alarmu ;) Teď má deset týdnů a začíná to být lepší... spaní po jídle se několikrát za den prodlouží na půl až hodinu, někdy i víc, zabaví se už na hrací dece, když pozoruje hračky nad sebou a už začíná kopat nožkama a máchat rukama proti hračkám... takže tu můžu teď sedět a napsat i komentář delší než jedna věta :///: Takže vydržet, jestli spí dítko v kočárku, tak šup na procházky a ven... práce doma neuteče, ta potvora pěkně počká, a jestli můžeš, vrazit kočárek tatínkovi nebo jiným příbuzným, babičkám, tetičkám a zalehnout, než ho uvozí a uchodí starší dítko, protože spánek je výborný na tyto stavy... hotový balzám na duši...

přesně tohohle se taky bojím :w: už teď nevím, kam dřív skočit, pořád všichni lítáme kolem malé a co bude, až se narodí :°O°: ? budeme to muset vydržet :h: :( držím :one:

In reply to by lolka

přesně jak píšeš. Taky se toho bojím, jestli se nám zadaří druhé.... První dítě bylo zlatý, a i tak to byl záhul. Říkám si, co budu dělat, když budou dvě a nedej bože, když druhý bude nějaký kvítko... :00: Ale i tak se těším :///:

In reply to by zou

No, já si říkala, že druhé bude hodné, protože malá byla uřvánek a do té doby, než se sama dopravila po 4, tak byla furt na ruce - měla mě jako autobus. 5 min. nevydržela sama u jedné věci... A teď se bojím, že druhý bude totéž :00: Zatím je ještě horší, než byla malá :r: Tak přeju, ať aspoň vaše děti nezlobí... :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka