je to někdo kdo si udělal řidičák až po dětech?

04.11.2011

Zdravíčko,
tak dnes jsem si ho byla vyzvednou na úřadě. Je mi 32, mám dceru starou 2,5roku a syna 10 měsíců.
vůbec nevím jestli mám vyjet hned dnes úplně sama, nebo začít shánět hlídání a jet s mužem, nebo dokonce s mužem i s dětmi.
Samozřejmě, že jen s mužským bych se cítila nejlépe, ale zas si to nechci "zafixovat" , že bych pak bez něj nejezdila.

Jak to bylo u vás, jezdíte samotné s dětmi? A za jak cca dlouho po získání řidíčáku?

Kliknutím vložíte smajlíky:

s tou mladší.Jezdit jsem musela hnd a to je asi to nejlepší.Každý den do toho auta musím sednout,takže aspon mě to nutí.Bůh ví jak nejezdím,ale to se spraví,až budu jezdit 20let:-)))))))teda doufám.Ve většině případech mám dítka za zády a když jedu náhodou bez nich,tak mám zvláštní pocit svobody v tom autě a menší strach.Jinak jsme zjistila,že když jedu s manželem nebo s kamarádkou,tak mi to jde hůř,jako bych se částěčně spoléhala ,že tam jsou a jde mi to hůř.Lepší to je ,když jedu sama bez dospělého´jedince v autě:-),pak mi nezbývá než se spolehnout sama na sebe.i když to bych měla i tak,ale nějak to mám divně zakodované,víc mě to rozptyluje.

už jsem byla rozhodnutá hned vyjet, ale mužskej mi udělal čáru přes rozpočet vyměnoval zimáky a musí se ještě dotáhnout kola a udělá to až zítra odpoledne...

Ahoj... já mám sice řidičák už dvacet let, ale taky jsem ho dělala, až když byla na světě má první dcera... a dělala jsem si ho hlavně proto, že jsem potřebovala jezdit s dětmi k babičkám a nemohla jsem čekat na manžela, až bude mít čas a odveze nás tam... a protože můj ex byl v autě docela nervák, tak jsem nejraději jezdila sama bez něho... a i s dětmi jsem jezdila ihned, sotva mi zaschlo razítko na řidičáku ;) Jezdila jsem docela často, v týdnu sama ke své babičce, o víkendu jsme s manželem jezdili ke tchýni... chce to prostě začít co nejdřív a jezdit a jezdit... jestli se necítíš na to vzít hned děti, tak si zkus domluvit hlídání a vyrazit někam sama... třeba jen na nákup, nebo zajet na benzinku natankovat, nějakou kratší trasu, a pak se pěkně pochval, žes to zvládla... to tě povzbudí a získáš zase kousek jistoty... a pak už to půjde samo, neboj... držím palce... :a:

Já mám řidičák dlouho, ale co si pamatuju, tak jsem se nejlíp rozjezdila, když jsem jezdila úplně sama a nikoho jsem v autě neměla. Byla jsem ve větším klidu, protože mi do toho nikdo nekecal :)

Ahojky, já dělala řidčák, když byly dcerce 2roky. asi 3týdny před závěrkama jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, což jsem také v autoškole raději řekla. Začala jsem jezdit hned a s dětmi ihned poté co jsem se sžila s autem, což bylo asi po 14dnech a jezdila i jako těhotná až dokonce i dlouhé trasy. Záleží ale, jaká jsi řidička a jak si věříš, či se bojíš. :)

ahoj já mam řidičák 7 měsícu a malemu jsou 3 roky a hned jak se dostala řidičák tak odpoledne jsem už jela já a malej ke kamarádce a od té doby jezdíme pořad. Já uměla jezdit už před tim takže jsem to měla okoukané a naučené tak sem třeba nemusela koukat jak řadim a tak, jako moje kamarádka ta kouka na řadicí páku co tam řadí... papa zvladneš to, hlavně se nebát

tak já mám řidičák 8 let a jezdím od začátku sama(myslím,že chlap se mnou nejezdil,je pořád v práci).Přistěhovala jsem se na vesnici takže to jinak tady ani nejde,než jezdit autem,když jsem si ho dělala měla jsem jen dceru tehdy dvouletou a řidičák jsem si dělala na zimu,takže jsem vlastně začala jezdit v prosinci i s dcerou(hlídání nebylo),myslím si,že je lepší rovnou začít jezdit sama,líp se to naučíš a zvykneš si rychle.Mě třeba vadilo,když mi někdo kecal do řízení,teď jezdím pořád sama s dětma(manžel jezdí kamionem,tak není doma)i dálky,byla jsem sama i v Německu,sice jsem strach měla,ale dobrý,zvládla jsem to.Horší bylo ze začátku parkování,to jsem zajela třeba na parkoviště u Penny marketu(tam je dost místa)a po městě jsem chodila pěšky,ale to jde o zvyk.Tak hodně štěstí na silnici ;) :a:

Ahoj,já mám řidičák rok,je mi 24 ale přiznam se že nejezdim tak často kolik bych chtěla,neměla jsem ještě tu odvahu s malou někam jet,prostě se bojim ale určo jednou s ni jezdit budu.Momentálně si šetřim na auto,jinak mi auto občas půjčoval otec a bratr.
---------------------------------------
Anička+Kristýnka 3.3.2009

ahojky, já si dělala řidičák asi před 6ti lety a neřídim, chlap na mě při řízení křičí, tak raději neřídim. Dvakrát jsem jela sama s malou, prvně jsem byla tak vyklepaná, ale šlo to celkem v pohodě.
Zkus si vzít auto a jeď se projet sama, bez dětí, bez chlapa, vyzkoušíš si to sama a pak až si budeš jistější, přidáš děti a je to. Jestli máš dobrýho chlapa, tak je to taky o něčem jinym.

Ahoj, já mám řidičák rok, je mi 31 :) a jezdím cca 2x týdně po městě nebo k našim cca 30 km pořád rovně:) a ted když máme malýho tak jezdím také...jsem opatrnější, ale jinak nic moc změna.

ahojky,tak mě to teda teprve čeká -chci dělat na jaře,takm jsem zvědavá,jestli se k tomu konečně dostanu,chtěla jsem dělat letos na podzim,ale řešíme ten barák,tak nějak nezbyl čas :)) Jinak teda já určitě zpočátku budu jezdit s manželem,sama určitě ne,myslím,že je to dobrá věc,mít vedle sebe někoho,kdo poradí,upozorní a podobně.Dokonce v zahraničí takhle běžně jezdí nezletilí mladiství-udělají řidičák,jezdí pod dohledem (vlastně se učím,protože těch pár hodin v autoškole ti nic nedá a sami odborníci ti to potvrdí) a jakmile dosáhnout zletilosti,můžou jezdit už sami.Prý to funguje lépe než autoškoly a má to výborné výsledky,tudíž první měsíce bych raději jezdila s někým,pokuď máš tu možnost :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka