2 lete dite a spanek,jak je to u vas?

04.11.2011

Ahojky holky,
dlouho jsem sem nepsala,tak doufam,ze mi nekdo odpovi:-) Nase holcicka uz tak od roka a ctvrt zacala protestovat proti odpolednimu spanku, vlastne uz od roka a pul nespala odpoledne a vzdycky jsem ji nechala alespon polezet v postylce. Ted uz mame "opravdickou" postel a mala v ni samozrejme odpoledne nevydrzi a spi tak od osme do sesti, takze takovych 10 hodin nekdy jen 9, jeste pred nedavnem to bylo alespon 12 hodin. Myslim si, ze to je hoooodne malo a doma s tim bojujeme bez vysledku, proste jich tech 10 hodin staci. Kolik hodin celkem tzn. nocni i odpoledni spanek, spi vase dite?A co by jste mi poradili?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Elince je 2,5 roku. Pokud jde spát odpoledne, tak vydrží spát i čtyři hodiny. To pak jde samozřejmě spát večer později. Někdy v poledne jít spát nechce, prostě neusne a blbne a pokud vydrží do večera, tak je to v pohodě, usne třeba v sedm hodin večer a spí až do rána do sedmi. No, ale někdy se stane, že se jí chce spát už (až) ve čtyři hodiny odpoledne a spí mi do půl osmý do večera. Je to výjimka, ale stane se. No, jsem pak z toho na palici, protože mi jde spát až tak v deset. Nejlepší je to, když jde do školky, tam spí odpoledne hodinku a půl a spát jde večer mezi sedmou a osmou. Vstává tradičně po sedmé hodině ráno, ať jde spát večer kdykoli. Ale než ji dostanu úplně z postele, tak to trvá dost dlouho :s:

ahoj, tak nam je teda uz 2,5roku, takze o pul roku vice (coz je v urcitych vecech rozdil), ale jsme na tom s cas.horizontama spanku uplne stejne :00: - po obede nespime, vecer usina v tech 20h, vyjimecne to da treba uz v 19.40 a rano proste nespi dyl nez do tech 6h - takze jak pises - 10h spanku max., nekdy usne i pozdeji ci naopak si rano privstavne a je z toho 9h :jawdrop: .. jelikoz ja jsem spavec a mam posazen ten limit 8h na minimum, tak mi to prijde pro dite silene malo a taky jsem se uz s jednou maminou bavila, zda to neni fakt az moc malo na tak male dite a aby z toho nemela nejake "nasledky" .. ale zas kdyz se na ni podivam a vidim, ze je uplne ready a cely den radi jak cerna ruka a po unave ani pamatky a presto, ze jede cely den od 6h rano na plny plyn, tak ji i tak vecer trva min.20min nez usne, tak si rikam, ze ji to proste asi fakt staci, bo jinak by byla uknourana, protivna, rekla si, ze chce spat, ci vecer vytuhla do 5ti min .. proste ten spanek nepotrebuje asi .. ikdyz pro mne nepochopitelne :00: .. byla nespavec od mimina, takze mne uz tohle ani moc neprekvapuje :metal:

Ahojky,moji malej je 29mesicu a spinkame od 14mesicu jen v poledne ale za to tak na 2h...usne a jde spat bez problemu,vi ze spanek potrebuje a vecer jde spat kolem 19,30h-20h...zalezi na tom v kolik rano vstane a jak dlouho spi v poledne,napr..rano vstane v 7h(posledni dobou porad) tak jde kolem 12-12,30nejpozdeji a spi tak do 14,-14,30h a pak podle toho jde vecer mezi 19-19,30h,ja jsem byla driv celekm tvrda a kdyz ji nic nebolelo a vedela jsem ze je najedena a napita a nema nic v plince tak sjem tam sla jen 2x pak uz ne...a nechala jsem ji vypalakat(coz bylo asi 3x ale plac trval i hodinu-hruza) ale od te doby vi ze spat musi a spat i chce...jde dobrovolne do postylky...a v noci ji davam tak 2-3x na zachod,jsme uz pres 2mesice uplnje bez plinky...takze musim zaklepat ze nam to zatim funguje... :-D
Tak uvidis,jak uz psaly holky kazde dite je jine a i si samo rekne co uz chce..a co ne...teda alespon unas to uz taky malinko je...Tak treba se to jeste vse zmeni...uvidime,kazdopadne mejte se pekne a jak uz tady rikala jedna mamculka,lehni si s prckem a cti pohadku,vetsinou u toho usnou... Mejte se pa :-)

synek má teda teprve rok a půl, ale nikdy nebyl extra veliký spáč, za noc dá celkem tak 9 hodin (dvakrát za noc se budí) a přes den spí hodinku a půl až dvě

náš (24 měsíců) spí asi 2 hodiny přes den a v noci 8-10 hodin, jak kdy. Od mala byl spáč :-)

Naš malá taky vždycky spala málo. Přes den tak půl hodiny a v noci se hrozně často budila (i 20x). Těch 10 hodin snad ani neměla. Spánek se nám upravil sám - až ve dvou letech. Začala spát lépe přes den a díky tomu následně i v noci - přestala se nakonec budit (budí se tak 1x). Takže za mě rada není - ať jsem se snažila, jak jsem se snažila, vždycky to nakonec upravila sama...

In reply to by DenyPu

Nase se taky jeste dost casto budi nekdy trikrat za noc, coz u 26 mesicniho ditete je asi dost. A kolik ma tvoje dcerka let? To mas pravdu ten spanek asi neovlivnim, ja jen ze me uz pomalu prekonala, protoze, ja padam unavou kolikrat na hubu... a ona se smeje a vyklada,tancuje.....

In reply to by Martens a Majda

Tak to máme podobné. Já tvrdím, že máme patent na perpetum mobile. :) Malá nikdy pořádně nespala, ale čilá byla dost. Přijde mi, že je víc unavená až teď po druhém roce. Je jí 27 měsíců. Spát začala až po druhém roce, když začala spát i přes den asi hodinu až dvě odpoledne. Do té doby spala tak 1/2 hod. Pro změnu začala usínat dost pozdě - až kolem 21 - 21.30 hod. - do té doby usínala v osm. Ale zase se fakt méně budí a spí tak do šesti - půl sedmé (teď co změnili čas...trapáci). Já teď pro změnu zase vstávám k malému (měsíc), takže už se zase nevyspím. Zatím jsme tedy taky měli dost probrečených nocí, ale poslední dva dny to vypadá dobře, takže se nevzdávám naděje, že aspoň jedno dítě bude spavec... :) Držím pěsti, ať vydržíš a nejsi zralá na chocholouška :€): :€): :€):

Tak, nám je 25 m a odpoledne nespíme 2 m. Nelámu to, po obědě si vlezeme na zem na molitan a prohlížíme si knížky nebo hrajeme domino. Aby byla trošku v klidu. Spát chodí v 19h. Vstává v rozmezí 6:30 - 8:30. Jak kdy.

Ahoj holky mě bojkotují odpolední spánek až ted ,ale když jdu spát po obědě jakože s něma tak usnou ,ale moje nervy spí hodinku až dvě ,když tam s něma ležím hodinu a neusnou, tak už je pak netrápim a spát je nedávám, pak si ale zas poslechnu od tchýně že chuděrky potřebují ještě po obědě spát ,tak asi jim mám zalepit oči :€}€:

Ahoj, moje dvouletá dcerka taky začíná protestovat, ale jen někdy. Zatím v poledne nespala jen jednou. Ale je fakt, že občas musím zvýšit hlas, aby ty klapky zavřela. No jo, nedá se svítit, taky bych tomu dala volný průběh, pokud opravdu hodně protestuje :)

ahoj, poradím ti ať se řídíš vlastním dítětem a ne tím, jak spí jiné děti. Prostě je to tak, že některé děti jsou větší spáči a potřebují spánku víc a jiné zas míň. Moje starší, když měla asi rok a třičtvrtě taky přestala spát odpoledne, teď od září chodí do školky a po obědě tam spinká. Takže bych to nechala tak jak to máte. Je spousta dětí, které ve dvou letech už odpoledne nespí.
Tess

In reply to by tessie

Dekuji Tess za odpoved, ja jen jestli tech 9 hodin neni malo, vzdyt ja kolikrat fakt nutne potrebuji mit tech 8 hodin a takovy prcek jen 9?Vis,aby ji to nejak neovlivnovalo ve vyvoji, ono se prece rika,ze ve spanku se roste...Porad me doma strasi,ze je to malo a ze male dite musi spat vic. Ja se taky spise rada ridim svym ditetem,alespon,co se jidla,spanku tyce.

In reply to by Martens a Majda

bohužel tady ty rady toho okolí jsou nejhorší, když jí stačí 9 hodin, tak jí to prostě stačí, navíc se to může za pár měsíců zase změnit a opravdu co se týče jídla a spánku se opravdu řiď svým dítětem, já zas od babičky poslouchám, jak Kristýnka (starší) málo jí, že by měla jíst víc, většinou když na ní něco takovýho spustí u oběda, tak se malá sekne a nejí pak vůbec. Takže jsem babičce už zakázala jakékoli komentáře kolem jídla. Co se týče spaní, mi to po obědě děláme tak, když Kristýnka nechce spát, že spolu alespoň chvilku odpočíváme, čteme si, malujeme nebo modelujeme, prostě klidnější činnosti. Někdy na ní vidím, že je ospalá, i když tvrdí, že ne, tak si jdu s ní lehnout a to pak většinou do 10 minut usne.
Tess

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka