Jak naučit neposedné dítě sedět na nočníku?

03.11.2011

Ahoj, tak Tomáškovi bylo 27.10. 11 měsíců, včera, když jsem očekávala, že bude kakat, jsem se rozhodla zkusit nočník. Řval jak tur :-D Dnes ráno jsem to propásla, totiž chtěla jsem to zkusit znova, ale on to stihnul dřív :-) Nechci házet flintu do žita, byl to přece teprv první pokus, ale mám z toho trošku obavy, jak ho udržím na nočníku, je to hrozně živý dítě, který neposedí a taky má svojí hlavu. Jedině mě napadlo krmit ho na tom nočníku piškotama nebo jinak ho zaujmout, ale když on stejně se vším hned někam pochoduje. Momentálně nám pořád všude přemisťuje věci, dělá si různé úkryty v šuplíkách a tak, je to občas legrace ho pozorovat :-) Asi jsem, co se týče nočníku, propásla tu dobu, než začal chodit. Ale já myslím, že by z něj prostě odlezl po čtyřech, takže by to nebyl moc rozdíl.

Musím se smát.Svěrač dítě ovládá až od 18 měsíců,tak kam chvátat?a svačinu na nočník?nemám slov :s:

jak jsou na této diskuzi i všude jinde na internetu velmi rozdílné názory a zkušenosti. Já teda neočekávám, že se to hned naučí, spíš aby pochopil, k čemu se nočník používá, prostě jenom zatím takovej malej nácvik (jednou jsem to někde četla, že se to tak dá udělat, i když ještě zatím vyprazdňování neovládá). Každý dítě je jiný, někdo se to naučí dřív a někdo později a bez vyzkoušení se to nezjistí, ale je pravda, že k čemu se nočník používá, pochopí i později, až se mu to do něj povede :-) Hlavně jsem prostě vůbec netušila, kdy se s tím má začínat a jak občas v rodině někdo prohodí směrem k Tomáškovi, kdy bude chodit na nočník, tak mi přišlo, jako by se s tím mělo začínat okolo roka, i když určitě nikdo neměl ten záměr, aby nás do toho honil, z toho je fakt nepodezřívám. Ale přece jen, moje maminka nás má pět, tak s tím má bohaté zkušenosti. Zeptám se jí :-)

In reply to by Any

Tak samozřejmě už to můžeš zkoušet, já taky zkoušela od nějakých 8 měsíců-malá seděla od 5,5 měsíců. Párkrát se i vyčůrala a nedávno i vykakala, ale prostě tam sedět nechce. Nejde nijak zabavit a násilím jí tam držet neudu, prostě každé dítě je jiné, tak holt se to naučí dýl, no.
Určitě posazuj, tím nic nezkazíš, tedy pokud u toho nebude řvát :c:

In reply to by Štěpula

Nikde nechce sedět :-) Maximálně chvilku na klíně, když ho krmim. Nočník jsem od prvního pokusu zatím znova nezkoušela :-) Momentálně ho totiž "trápim" odsáváním nosánku, má děsnou rýmu a kašel. A vlastně stejně - mám z toho nočníku trošku husí kůži :-)

In reply to by Any

Nač husí kůži, je fakt malinkej. Naší je 21 měsíců a žíly mi to tedy netrhá. Upřímně neznám žádné dítě co by mělo pleny ještě ve 3 letech. takže věřím, že se to taky naučí. Ona je taky strašná neposeda, tak nemá čas vysedávat na nočníku :c:

In reply to by Any

tak to nech být je fakt majinkej....ono to přijde, já se taky bála jak to zvládnem a přišlo to jko všechno naprosto samo a bez stresu....počkej a zkuste to třebas na jaře či v létě a uvidíš jaký bude úspěch...

já myslím, žes nic nepropásla, naopak myslím, že Tomášek má na nočníkování ještě spoustu času. Já bych ho rozhodně při "nočníkování" piškotama nekrmila, ty taky na WC nechodíš se svačinou

Doporučuju počkat. Taky jsem se snažila a snažila nervy moje. Ve 21 měsících během týdne začala čurat na nočník o měsíc později kakat. Já jsem to moc řešila a akorát jsem se nervovala a nervovala malou. Neudělej stejnou chybu. Teď ji je 23 měsíců a je suchá i přes noc. Něky si přicvrkne, ale myslí, že to bude za nějakou dobu 100%.

Myslim, ze v 11 mesicich je strasne brzo...on stejne ani nevi, proc tam sedi nebo kazdopadne to nedokaze ovladat...takze ja bych vydrzela nebo se taky muze stat, ze az ten cas prijde, tak ti ten nocnik bude bojkotovat uplne...

myslím, že je ještě brzy...Já jsem se marně snažila Kubíka držet na nočníku a nic z toho nebylo jen řval.....Před druhýma narozkama si řekl sám že nechce plínu a bylo to ze dne na den a pak i v noci do týdne.....takže bez stresů...být tebou počkám..

Ahoj, bud v klidu :€s€: já měla s kačkou ten samej problém , jediný kdy sem ji udržela trochu na nočniku bylo u reklam to ji bavilo , ale jen chvilku, pak sem začla používat plenky od nappy (myslim) u nich pocitujou vlhkost, jinak pak sem ji naučila na zmenšovací prkýnko z toho mi neutekla :C]]: :C]]: :C]]:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka