Tykáte nebo vykáte tchánovcům?

24.10.2011

Ahojky holky, celkem by mě zajímalo, jak to kdo máte...tykáte nebo vykáte tchánovcům? A co oni vám?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tchýni vykám, přijde mi to uctivější, navíc mi tykání nenabízela, tak se ani nemusim přeorientovávat ;)
tchána jsem viděla dohromady asi čtyřikrát, možná jen třikrát, naposledy asi před dvěma a půl rokem, nejspíš ani neví, že už nemá jen jednu vnučku a jednho vnuka, že to jeho děti za poslední rok oba zdvojili.
tchýně mi tyká, bych se cítila dost divně kdyby mi vykala :s:
jo, a manžel mý mamince taky vyká a s tátou mym si někdy krátce po svatbě začali tykat.

Tykáme si všichni. Cizím a starším lidem vykám, ale ne rodině a manželova rodina je i moje rodina (zpočátku jsem se, ale styděla a pokud to šlo, tak jsem se přímému tykání vyhýbala :-) ) . A já zase, když si o někom myslím, že je blbec, tak si to myslím bez ohledu na to jestli mu tykám nebo vykám :-) .

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nedavno u nas zazvonili na slevu elektriny ty podomni prodejci, mala zrovna spala tak otevru a rikam dobry den a ten chlap na me ahoj mas doma maminku nebo tatinka popripade osobu ktera za byt odpovida :jawdrop: no sla jsem do kolen kdyz jsem mu rekla ano mluvote s ni docela zrudnul prej me hadal tak 15roku coz me sice tesi ze vypadam mlade ale tohle bylo uz i na me dost :€):

In reply to by hipouseksousek

:s: tak to já znám! Stalo se mi to stejný, když paní nabízela pojištění, tak se zeptala, jestli mám rodiče doma. V pekárně se mě prodavačka zeptala: co budeš chtít? Při vyzvednutí antikoncepce, jestli už jsem někdy nějakou používala. No a kdykoliv jdu někam na skleničku, tak po mě chtějí občanku :00: Já teda nevím, na kolik vypadám, ale už mě to občas štve. Ale když vidím dnešní pubertačky, co vypadají na pětadvacet, tak kdo se v tom má vyznat...já když si ale nejsem jistá, tak raději vykám, to je podle mě slušnost

In reply to by markketa

:€): ja taky kdyz nevim tak radsi vykam pak se me kazdy pta proc, proste je to slusnost, taky me dostala jedna cca 16leta holcina kdyz jsem delala v obchode s oblecenim, normlane zamnou prisla a rika mi simte muzem mi najit tady to tricko v Xl :€z€: ja ti na ni cumim ptz ja musela vykat kazde zakaznici bez ohlednu na to jestli ji je 12 nebo 60 a ona to na me takhle vyballa :€):

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

teda holky :€): :€): :€): :€): :€): :€): :€): :€): :€): :€): :€): :qu: :qu:

Já tchýni oslovuji babi, ale vykám. Tchýně si přála, abych jí říkala jménem, ale já to odmítla s tím, že až se narodí mimčo, tak jí budu říkat radši babičko,příjde totiž naprosto neuctivé, osobě, které jsem před svatbou 10let vykala, najednou tykat.Říkat jí babi mi příjde jako kompromis pro obě.Tchán zemřel ještě než jsme se vzali, ale předtím jsem mu taky vykala, on mně tykal.Tchýně mi tyká a když mě oslovuje před malou tak mi řekne mamino :-).Manžel mým rodičům taky vyká, a oni mu tykají.Jooo a malá je teď v úchvatném věku, takže stačí když na sebe s manželem místo mámo, táto, zavoláme jménem a už na nás tak haleká taky :-D...takže by to byla bomba kdyby místo babičko, halekala na bábu Evoooo :-D

:///: Tak když jsme spolu s manželem jen chodili, tak mi jeho rodiče tykali a já jim vykala a říkala příjmením. Pak když jsme se vzali, tak to ještě nějakou dobu tak fungovalo, ale manželův táta zemřel, takže jen s jeho mami. Po narození dcerky mi tchyně řekla, že jí mám říkat babičko, ale pořád vykám. Tak to zůstalo. No a moji rodiče manželovi tykají a on jim vyká.

Tchýni tykám, tchánovi vykám-když ho potřebuji oslovit, řeknu tatí, když je u toho Mareček, řeknu děda. Manžel si s mými tyká. Je to takový blbý, když odjíždíme a říkám-tak ahoj a nashle...:-/

Tak jedne tchyni vykam stale ale u ni mi to neva, druha tchyne -druha manzelka otce jirk mi nabidla tykani kdyz se dozvedela ze jsem tehotna a papinek se uracil aaz kdyz se mala narodila a pdal to asi takhle... tak ted kdyz si mi porodila vnucku muzes do nasi rodiny a muzes mi tykat..jsem Pepa a podal mi ruku, jezis jak ja byla nasrana:) kdyz se ho jeho sestra zeptala proc az ted ze devet mesicu jsem jeho vnucku nosila v brichu a nevidi v tom rozdil nerekl nic otravene se na me podival a nabidl sklenicku na cinknuti

ahoj, kdyz jsem s muzem chodila, tak jsem tchanovcum vykala a oni mne tykali. Po svatbe mi oba navrhli tykani a ja jsem tuto moznost s radosti prijala. U manzela to bylo nastejno...

od svatby tykám,manžel mým rodičům také :) Bylo nám to nabídnuto a odmítnout se nedalo,to bych nedala :) A dokonce tykám i manželovo dědovy,kterému tchyně vykala až do smrti.Toho si moc vážím,že mi to nabídnul :)

Já jim vykám, ale můj brácha si s nimi na mojí svatbě potykal. :D Já jim nemůžu vykat už z toho důvodu, že i manžel jim vyká (ano, manžel vyká vlastním rodičům). Jsou původem z východního Slovenska, z vesnice, kde je to stále normální, bylo by mi divný, kdybych jim měla tykat.

já oběma vykám i když je vídáme často a tykání mi nabídli, ale mě to nejde přes pusu, já tam prostě cítím úctu ke starším a zvlášť tchýně je ještě "ze staré školy" ale oba jsou moc fajn a mám je ráda, tak prostě vykám a manžel mojí mámě taky vyká. Ona samozřejmě tykají.

Ahoj. Tchyni tykam. Nabidla mi to asi po roce znamosti s nynejsim manzelem. Nejdriv mi to delalo hodne veliky problemy, porad jsem se pletla. Ted ji tykam uplne v pohode, ale nejde mi pres pusu rikat ji krestnim jmenem. Takze pred detma ji rikam babicka a jinak ji neoslovuju. Kdyz musim, tak ji samozrejme krestnim jmenem reknu. Ne ze bych ji nemela rada, jen je mi to takovy divny. To bych ji snad radsi rikala mami. Ona mi tyka hned od zacatku. Poprosila jsem ji o to hned pri seznameni.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

myslím,že tykání,nebo vykání na to nemá vliv,když budu chtít někoho poslat do háje,tak to udělám i při vykání,je to o něčem jiným,tchánů si vážím kvůli některým věcem a tykání na tom nic nezměnilo,dokážu se k lidem chovat slušně za jakéhokoliv oslovení,spíš mi přijde divný někomu z rodiny vykat,ale zas jak komu,třeba manželové babičce bych si tykat netroufla,ani kdyby mi to nabídla,je to takové jiné,i když ji mám strašně ráda,tak bych jí prostě netykala,dvougenerační rozdíl už je dost na to,abych jí řekla čau babi :€):

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

taky si myslím,že způsob jednání s druhým člověkem není o tom,jestli tykáš nebo vykáš :) Mě dost trvalo než jsem si zvykla,ale nakonec jsem dnes ráda,že si tykáme :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky