zkalená voda, apgar 9, dnes zástava dechu

13.10.2011

Holky, mám strach. Nedávno jsem porodila. Malého máme druhý den doma - 5 dní po porodu. Měl zkalenou plodovou vodu a apgar skóre měl 9. Dnes se nám stalo, že nás upozornil monitor dechu, že nedýchá. Začínám mít strašný strach, jestli je všechno v pořádku. Je tu někdo, kdo měl taky takové problémy a dítko je v pořádku? Moc děkuju

Kliknutím vložíte smajlíky:

Klíííd....já měla taky zkalenou plodovou vodu, apagar 2 a monitor nám řval první noc doma 3x. Pak jsem ho vyndala a přendala přímo na patraci, přes něj pár osušek a od té doby ani píp. Prcek je prostě moc lehký (malá měla 2,9 kg) , občas nedýchá tak hluboce, matrace je tlustá....a to houkání je hnedka...takže doporučuju dát monitor na matraci

In reply to by Janulka Kubik

no tak to úplně nevím,já mám tu zkušenost,že u nás jsme přijímali novorozence od propuštění z novorozenckého oddělení.Prostě jakmile dítě už jednou bylo doma,tak se nepřijímalo na novorozence,ale na dětské.Možná je to všude jinak,ale pochybuju,že by většina nemocnic si brala na novorozenecké oddělení již propuštěného novorozence,protože tím riskuje,že si zanese na oddělení infekci.A zelená voda je právě voda se smolkou :)

ahojky,jednou to nevadí,hlavně teda u chlapečků je to i celkem časté.Pokuď normálně dýchá po sepnutí alarmu a nebude to házet poplachy opakovaně,tak bych zatím vyčkala... A monitor nechej normálně pod matrací,nám teda nikdy nehoukal a byl od narození pod matrací,takže tím to nebude :)

ahoj, nám se u první dcery taky stalo, že jak jsme byly pár dní doma z porodnice, tak se spustil monitor dechu, v tu chvíli jsem reagovala jako ty, popadla jí a otočila bříškem dolů a řvala na manžela, ať se koukne jestli dýchá, taky jsem jí chtěla bouchnout do zádíček, ale dýchala. My měli monitor daný pod matrací, takže jsme ho po tomto předělali na matraci a na něj deku a pak to bylo v poho, ale poplachy se občas opakovaly. Potom už jsem jen monitor vypla a honem zapla a viděla jsem, že malá dýchá. Vždy jsem se dívala na pusinku, jestli nepromodrává, bylo vše ok. Až u druhé dcerky jsme zjistili, že ta deska od monitoru je vadná :( Máme totiž dvě, jednu jsem měla v obýváku a druhou v ložnici v postýlce. Ta v ložnici nikdy nezahoukala a v obýváku docela často! Takže po dvou letech vím, že starší dcera byla v pořádku a bylo to vadnou deskou. Škoda, že mi to nedošlo hned, dala bych monitor reklamovat.

bud ráda že monitor máš a kdyby se to opakovalo častěji tak to určitě řeš,ale myslím si že to nemuselo mít vubec spojitost,a nemuselo to znamenat že malý nedýchá,jen se nadýchl dýl,moje dcera se narodila zelená jak vodník, :€z€: měla jsem zkaženou vodu ale fakt hodně že i malá byla zelená,po porodu jí hned odnesli umýt,jen jsem zahlídla vodníka,měla taky 9-9-10,ještě měla z tý zkažený vody zánět v těle a silnou žloutenku,takže byla na Jipce,3 dny pod sluníčkem,dostávala antibiotika a monitor nám houkal 1x asi v 8 měsících,ale to už se přetáčela takže byla mimo senzor,držím palečky at je vše ok,ale kdyby se ti cokoliv nezdálo tak jdi raději na vyšetření

Ahoj,9 v apgar skóre je v pohodě,navíc nepíšeš za co byla,ta čísla jsou 3.Miminko bylo donošené a porod ok,tak asi není důvod k obavám.Srdíčko má z porodnice zkontrolované.Monitor dechu je super,mimčo ohlídá.Nám už taky 2x houkal,ale bylo to tím,že byl pod matrací a prostě prcka nezachytil,jsou mu 3 týdny a spí na peřince.
Já myslím,že je ok,ale pokud máš obavy nebo by se to opakovalo,tak zajdi za dr.
Lištička Kačka + Matýsek + Radovan

Ahojda,
my meli taky spatnou vodu a snuru kolem krku. Apgar 6, 8 a 9. Uz v porodnici se mi dusil - vracelo se mu mlicko. Takze jsem ho musela otacet hlavickou dolu a klepnout pres zada, aby zase naskocil. Pak se nam to stalo jeste asi ctyrikrat, ale ve ctyrech mesicich uz to bylo naposledy. Byl to strasny sok, ale to urcite nesouviselo s porodem - muj bracha se takhle taky dusil.
Diky monitoru dechu jsem v klidu spala. Kdybychom ho nemeli, tak ho asi stale pozoruju. Neboj se, vse bude urcite v poradku. Mimca maji nepravidelny dech, tak to asi monitor zaznamenal tu dlouhou mezeru mezi nadechy.
Jeste jsem zapomnela napsat, ze ted je nasemu Risovi 2 a pul roku a je to pekny ulicnik:-)

In reply to by Dashenka

Já ho vzala z postýlky a fakt asi nedýchal - byl bezvládný. Až když jsem ho plácla dvakrát po zádech, tak naskočil. Doufám, že to bude fakt v pořádku. Trochu jsi mě uklidnila. Moc děkuju. Ten strach tam ale pořád je, i když apgar byl 9 -10 -10. :€\€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka