Kontrola 31tt

12.10.2011

Ahoj holky, jakpak se mate?
V pondeli jsem byla na kontrole ve 31tt a vse dopadlo vyborne!
Placenta se krasne vytahla a hlavne to rano pred kontrolou jsem citila jine pohyby holcicky nez normalne, nebyly to kopance, tak jsem si byla 100% jista, ze se otocila. Hlavne se pak zmenilo i misto kopancu, kope me ted do zeber :s: a taky, ze jo! Je ted hlavickou dolu! Ale jak ona to vedela, ze odpoledne jdeme na kontrolu a ze by bylo fajn, kdyby uz mela tu spravnou pozici ;) ! No a mrnousek vazi 1850g a je i hrozne dlouha :s: no a ptala jsem se jestli je normalni, ze ma mala az 4x za den skytavku a doktorka, ze je to v pohode, ze to je taky znamka toho, ze se ji vede dobre. No a i kdyz je velika, datum mi teda nechavaji porad stejny, pry se ten termin urcuje v prvnim trimestu, ze je to nejpresnejsi. Uz jsem se objednala na schuzku s anesteziologem za mesic kvuli epiduralu (nevim, jestli se to musi i u nas v cr, ale tady kdyz se na tu schuzku nejde, tak behem porodu by mi nemohli provest epidural). No a v patek mam schuzku s porodni assistentkou z porodnice, kterou jsem si vybrala a ta mi vysvetli veskere info ohledne porodu a da mi seznam veci do porodnice. No a uz se nam to krati!!! Ja nevim, jak vy, ale ja mam hrozne nocni mury!!! Jinak vse ok ;) az na to paleni zahy :(
Zdravim a preji pohodove :€O: a hodne :°O°:

Ahoj, tak to gratuluji k přetočení :) mě se malý přetočil přes 3týdny, to bylo kopanců a tvrdnutí břicha :) takže už také nachystaný a v 31tt měl 1855, takže jsme na tom stejně! O škytavce mi povídej, malý ji má téměř pořád..alespon o nich víme, že se přepili, vid :D už jsem to študovala na netu a škytavka u dětí vzniká často tak, že se moc napijí, plný žaludek začne tlačit na bránici (tuším, že škytavka je právě tam) a ta začne reagovat stahy.. Na pálení žáhy beru Gaviscon, je úžasný, funguje prakticky okamžitě a může se i v těhu. Noční můry nemám, jen noční procházky na wc :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to ja nevim, jako jestli je to spatne cvicit prave u toho curani, nam rekli, ze je to jen na pochopeni, kde se ty svaly ukryvaji :s: a pak, ze by se to nemelo opakovat, ale proc to nam nerekli. A to ti nekdo poradil cvicit u curani? Kdyztak se na to zeptej na pristi ko. A hlavne neplas, nemyslim si, ze jsi tim n eco zhorsila! Mozna se to taky tak dela, nejlepsi je se zeptat DR.

In reply to by mooona

Tak já pro jistotu už to dělat nebudu a kouknu na to cvičení..já vím, že takhle, při čůrání, cvičila moje kamrádka, tak jsem to jen obšlehla a neptala se.. No, tak teda mít nachystanou tašku ve 30tt, to je fakt brzy :D myslím, že je dobrý mít seznam, co s sebou a kdyby to přišlo dříve, tak to tam člověk nahází, to si myslím, že v pohodě stihne :) já jsem si zatím ten seznam vytiskla..no, ale budu muset tento nebo příští týden sjet do porodnice, sepsat porodopis, je to celkem dálka, protože jsou zácpy, nejradši bych jim to poslala mailem..zkusím jim zavolat, jestli to takhle jde..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

My jsme u synka také přemýšleli o té krvi, ale pak jsem našla ten článek o tom, že v krvi už jsou všechny genetické mutace (např. i leukémie, pokud ji pak dítě má) a že by se její aplikací nic nevyřešilo..tak jsme to zavrhli..a ted už jsem o tom ani nepřemýšlela, ale pokud se o to zajímáte a najdete nějaké info, tak kdyžtak písni :)
Dneska se těším, jdu se synkem do nějakého mateřského centra, on si tam bude hrát s dalšími dětmi a my budeme s kamarádkama vyřezávat dýně, nikdy jsem to nedělala..doufám, že až to budu chtít doma večer zapálit, tak mě s tím manžel nevyhodí jako s hrůzou největší :s: No a ty ještě pracuješ nebo jsi doma? A jestli se můžu optat, jak dlouhou dobu vlastně v It jsi?

In reply to by Veru5

Ahojky Veru, no prave s tou krvi jsou experti, co rikaji, ze ta pupecnikova krev muze pomoci a jini zas, ze uz v te krvi to tam je. Takze pak babo rad! No nevime jeste, ale dam ti vedet, jak se situace vyviji!!! No a jak bylo v tom materskem centru? Muselo to byt supeeeeeer!!!!! No a ja jsem ted doma, sice ted hrozne srotim, protoze za mesic jeste pred porodem bych chtela dat 3 zkousky a pak si to nechat zapsat v lednu, protoze v lednu nehrozi, ze bych sla na zkousky.. Tak snad budou profesori na me hodni!!!! No a jsem tady v it asi tak 7let...

In reply to by mooona

Ahoj Moni, ono by to chtělo názor odborníka, který nemá s prodejem uchování téhle krve nic společného, aby to bylo nestranné..taky jsem si říkala, že jsem ještě nikde nic nečetla o tom, že by to někomu zachránilo život, ale je pravda, že je to celkem nové a nějak vyloženě po tom nepátrám.. V tom centru to bylo fakt parádní, vyřezala jsem usměvavou dýni, tak jsem ji hnedka dala večer na balkon a zapálila, Tadýsek chodil pořád k oknu a byl nadšenej a já taky :) Moc mě to bavilo, takhle něco tvořit, a Tadýsek si tam hrál s dětmi, takže jsme byli spokojení oba :) No a za měsíc bych ráda vyrazila ještě na vázání vánočních věnců, at to doma máme hezké :)
Jé, tak ty studuješ! Tak to moc držím palce, abys dala všechny 3 zkoušky, protože s mimíkem studovat, to musí být pořádnej mazec..A copak studuješ? Jinak v It už jsi pěkně dlouho, koukám..to musíš umět kráásně mluvit :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Neboj!!! Ja jsem se taky vydesene ptala doktora jaky je teda odhad konecne vahy v terminu, jestli pujdem timhle tempem a on, ze kolem tech 3,5kg a urcite ne pres 4kg. Tak neboj, nekde jsem cetla, ze pribiraji a rostou hodne ted ale pak kolem terminu uz ne tak rychle! Hlavne je to plus minus! Me jak pisou vahu miminka tak je tam v zavorce +/- 10% celkove vahy. Ja bych taky chtela mit vse hotove na konec rijna/zacatek listopadu. postylka a prebalovaci pult mi privezou 29.10., tak az teprve potom muzu zacit prat a zehlit, pac to nemam ted kam dat.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

až 19.listopadu...tak snad se otočí..Je menší,tak asi tam má furt dost místa.. :///:

In reply to by verunka24

No doufam, ze to bude kolem toho 16.12. a nebude se moc loudat, abychom meli vanoce doma a ne v nemocnici. Uz i tak to bude narocne, chtela bych mit letos stromek se svetylkama at jsou to jeji prvni vanoce, jak se patri. Ja totiz stromek tady jeste nestrojila, jsme totiz na vanoce vzdy u nasich na morave.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka