veliká tragédie!!

11.10.2011
Kliknutím vložíte smajlíky:

Je to fakt strašné, až mě z toho mrazí :r: .
Četla jsem spoustu komentářů přímo pod tím článkem na Novinkách.cz a divím se, proč takovou spoustu lidí zaráží, že s takovou nemocí chtěla další dítě a proč doktoři nezjistili dřív, že má špatnou srážlivost krve. Ale přitom tam jasně píšou, že už předtím dvakrát rodila bez jakýchkoliv problémů a tato porucha srážlivosti se u ní mohla projevit právě až při tomto třetím porodu, což se prostě předem nedalo nijak ovlivnit.
Dočetla jsem se, že se mohlo jednat o diseminovanou intravaskulární koagulopatii, což je akutní stav, který může vzniknout v souvislosti s porodem, velkým traumatem, velkou operací (břišní chirurgie, velké ortopedické výkony, atd.). Nejedná se o nemoc, kterou by postižený/á trpěl/a před jeho vznikem a pokud se tento stav podaří vyléčit, netrpí postižený/á v dalším životě žádnou poruchou srážlivosti krve.
Takže bych určitě neházela vinu na doktory, ale prostě se stalo obrovské neštěstí, které se nedalo předvídat :-(. Sice nemusí mít ta nemocnice zrovna nejlepší pověst, ale věřím, že doktoři dělali vše proto, aby zachránili maminčin život.
Pro pozůstalé měl být tento den nejhezčím dnem v životě a místo toho se stala taková tragédie. Upřímnou soustrast všem pozůstalým :r:

Je to hrůza, raději nemyslet, rodině přeji aby to vše zvládli, ikdyž se to lehce říká!!!! Ale fakt je ten, že Novojičinská nemocnice nemá zrovna nejlepší pověst:-(

Na www.blesk.cz píšou, že o život maminky bojovali lékaři 18 hodin, přičemž jim k ruce byly nejmodernější přístroje a neustále do ní pumpovali krev. :r:
A víte, co mě napadlo? Že třeba byla jednou z nás, která sem chodila, psala sem, těšila se na miminko a najednou se stane taková tragédie...

Četla jsem to hned ráno, kdy to bylo uvedeno jako žhavá novinka. Je to hrozná tragédie a je mi moc líto rodiny. Teď, kdy by se za jiných okolností plně radovali z nového človíčka, musí řešit takovou smutnou událost... Miminku přeji hodně zdraví a ostatním členům rodiny hodně síly.

Četla jsem to hned jak jsem zapla počítač. Je to velká tragédie, ale podle toho článku za to nikdo nemůže. Je to hrozný, když maminka nechá děti doma, protože jede porodit bratříčka nebo sestřičku a už se nevrátí. Strašný. Upřímnou soustrast celé rodině.

Je to strašné,myslím na to od chvíle kdy jsem si to přečetla.
Osobně se divím,že v téhle porodnici ještě maminky rodí,není to první případ úmrtí matky tam.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

O téhle nemocnici jsem taky slyšela svoje-máme ji docela blízko a i osobní zkušsnoti z rodiny s ní... Samotné mi byla zjištěna v těhu trombocytopenie-porucha srážlivosti krve, kdy norma je (snad to nepopletu) 110-330 a já se pohybovala kolem 63. Ale zjistili to z krve!!!! A hned mi prořídnul výběr porodnice-bylo mi řečeno, že musím rodit jen tam, kde jsou schopni mi dát tranfúzy krevních destiček, pokud by došlo ke krvácení... Takže mi to nijak hlava nebere-taková tragédie :-( Doteď mi občas ještě hodnota klesne a pořád jsem hlídaná na hematologii, byť pod dolní hranici jsem po porodu už nešla a před těhitenstvím jsem dávala krev-to dělám vlastně i teď, protože mám někdy 114, někdy 220, apod. takže vlastně v normě, jen mě hlídají....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to,že je tam málo peněz, by nemělo mít vliv na péči, jednou si tito lidé vybrali toto velmi obětavé povolání tak by se měli podle toho chovat, kdo nechce ať to nedělá. Mi také vzali v práci různé přízpěvky a benefity, snižuje se všude, je sice hnus, že i ve zdravotnictví, protože dle mého, je to jedno z malá odvětví, před kterým se fakt kláním!!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no co dodat, také se jednom může stát, že nám řeknou" promiňte, ale máme málo lídi, asi vám nezbude nic jiného,než zemřít, je nám líto"

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To věřím-nedostatek peněz, hodně přesčasů, atd jedno s druhým se na to m může podepsat... Mě jen zarazilo, že to prostě podle veho vůbec nevěděli-přitom mě brali krev i těsně před porodem-hned na příjmu... nevím no... u mě se to objevilo až někdy kolem 34tt a to bylo tóčo-dvakrát týdně jsem chodila na krev... Aby se ještě neukázalo, že v tom bude vina doktorů, ale třeba jejíhio gynekologa... nevím, no... je mi divné, že i ona sama to na sobě nepoznala, protože pokud na tom byla opravdu tak špatně, tak na sobě musela pozorovat pár změn (modřiny, větší krvácivost, atd.)... Jinak z toho důvodu mě poslali do porodky k vám... Jinak mám blíž jinou porodnici-NJ máme kousek dál-máme ji blízko od tchýně ;-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ano znám ještě i jiné příběhy,známá tam dělala sestru a vyprávěla věci,které se na veřejnost ani nedostaly.
Pro mě je to nejbližšší porodnice,ale nerodila jsem tam,vybrala jsem si Porubu a byla jsem hodně spokojená.
V NJ jsem byla u porodu mé sestry a pokud bych to měla porovnat s Porubou tak to snad ani nejde :€[€:
Ale je fakt že třeba pro holky co nemají auto moc jiných možností nezbývá.
Jen doufám,že se to dobře prošetří a případná vina personálu bude odhalena.
Upřímnou soustrast celé její rodině :k:

ahoj, to je hodně smutný. Bohužel jsou věci které ani lékaři nedokážou změnit nebo předvídat.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka