porovnání-jaký denní režim a co papají Vaše děti cca 2 roky ?

07.10.2011

Ahoj maminky, chci se poradit a podělit o náš denní režim, někdy mi příjde, že je děsně jednotvárný a že jídlo je převážně mléčné a vůbec, zkusme to.

Tak náš denní režim :
6:30 vstáváme, prcek se vyčůrá a vykajdí do nočníku, pleny už nemáme, pak v 7 sunar, v 10:00 sváča půl jablíčka a jdeme na hoďku ven když mám teda uvařeno, jinak vařím a jsme dopoledne doma, pak v 12:00 oběd, pak v 12:30 dám prcka do postýlky( upozorňuju, že mi začal nějak bojkotovat odpoled.spaní a v postýlce poskakuje přes hodinu až hodinu až půl než usne, dnes jsem ho plácla i přes zadek a děsně mě to mrzí :€\€: ) vstává tedy kolem 15:30, pak mu dám v 16:00 sváču jogurt a jdeme ven, v 19:00 má večeři a v 20:00 je četba pohádky a šup do postýlky než zabere jsem v ložnici s ním, tak je 21:00 a já se můžu věnovat sobě..

Co se týče jídla:
snídaně:ráno dávám sunar 250ml, pak má chleba krajíc a půl, z 90% lučina nebo plátkový sýr s myškou nebo jiný+rajče, okurka
svačina: většinou to jablíčko nebo banán
Oběd: vařím z 90% toto: polívka těstovinovojáhlová se zeleninou+krůtí, špenát s bramborem+krůtí, file s bramborem, zapečené brambory se zeleninou a kuřecím, tuňák s rýží, mozeček s bramborem, knedlík s vajíčkem, knedlík nebo rýže se svíčkovou+hovězí, kuřecí řízek s kaší, omeleta, vepřové maso s hráškem a paprikou a když nevím a myslím, že měl prcek málo zeleniny tak mu dám tak 1x týdně konzervu od Hami-nakrájím do toho plátek sýra a zbaští to všechno :-)

Nechce mi jíst : čočku(ani když jsem zkoušela zapečené čočkové placky), dušenou mrkev a vše musí mít vždy pokrájené na kousíčky aby to nabral čajovou lžičkou(používáme kovovou od té doby co jsme měli plastovou a pak jsem se dočetla že jsou v ní škodliviny :n: od té doby nevěřím plastu)
Prosím jak krájíte jídlo Vašim dětičkám, jestli na kostičky, my ještě moc nejíme vidličkou, nedaří se napichovat, tak vždy nevydržím a dám mu lžičku a nebo ho dokrmím :a\|:

odpolední svačina: většinou jogurt, vlastně každý den, míval Holandii ale přestala mu chutnat asi se mu přejedl, tak mu to teď míchám půl Florian půl Holandia, jablíčko už v tom nesnese nastrouhané ani mrkev :-(

pak večeře: vetšinou kaše od Hami nebo chleba se sýrem a když je chleba, tak má vždycky za půl hoďky ještě Sunar tak 100ml,

Tak se těším co vy, papa

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky tak my 27m.Ráno vstává kolem 7.30 a pokudnejedeme plavat,tak jí udělám 250ml mlíčka,to si vezme do postele a pustí si pohádky,já si jdu zase lehnoutmalá jak dopije,odnese do kuchyně flšku,vyčůrá se a tak hoďku si hraje :#~:
Kolem 8.30 za mnou přijde začne se tulit a po chvíly řekne že musím vstávat a že jdeme snídat :C]]: tak snídá se mnou,buďto pečivo nebo cornflaky s mlíčkem.pak převlíkneme,usteleme a jdeme uklízet,buďto mi pomáhá,nebo si hraje,pak uvařím,malá si modeluje,nebo maluje vodovkama v kuchyni a kouká na mě.
V poledne obídek,jak se nají,běží na nočník a utíká do postele,přikreju ji a jde spát.
Spinká tak hoďku a půl,pak se vyčůrá,oblíkne,dostane sváču-říká si co chce_jogurt,ovoce,přesnídávka na co má chuť,občas chce zase obídek.-)
Pak jdeme buďto ven,nebo si hrajeme.Jak přijdem domů,tak Véča,buďto obídek,nebo pečivo,občas má chuť na kašičku,ale moc kaše nemusí
Večer kolem 19 h se chodíme koupat,oblíknem do pýža,občas si chce znovu číst,nebo se jen mazlit.Pak si řekne o mlíčko-zase 250ml,vyčůrá,dáme pleňuchu a běží do postele,chvíly si v leže povídá s hajáčkama a pak usíná,kolem 8 30-9h a spí až do rána

holky ještě, kolik dáváte tak ovoce přes den, mi furt jíme jablka, ty se mu ještě neomrzeli, tak spořádá tak jablíčko denně, to je vše a občas banán, hroznové víno nechce ..pomeranč jedině vymačkaný..

5:30 budicek,chvile laskovani,ranni ocista,6:30-7 snidane caj a pecivo s necim nebo kase,pak koukame na pohadky nebo si hrajeme,kolem 8-9h venceni psa-obchod,kolem 10h svacina buchta nebo ovovce
vareni obeda-ob den obcas pomuze nekdy si hraje sam nekdy spolu,uklid hracek kolem 12h obed a pak spanek
13:30-15h budicek,15-16h svacina jogurt,buchta,ovovce,presnidavka,rohlik a pod,venek hrani,vecere 18-19h kase,pecivo s necim, koupel pohadka kolem 20h spanek
s jidlem to mame trosku slozitejsi,malej je alergik na BKM,takze ji pomazanky,marmelady,med,sunku,parek,ryzove jogurty,v posledni dobe bojkotuje obedy ale jinak ji uplne vsechno
koukala sem na tebe a sme asi stejne stari 8/09 ;) malemu krajim chleb jen na pulku a rohlik taky jen na pul a jime pouze kovovou lzickou nebo vidlickou,mimo kase a polivky na to mame "specialni"plastovou lzicku a misku s obrazkem :)
polivky pouze "nudlickova" nebo rajska :) cockova nebo fazolova,a kdyz pisu ze ji vse tak vse to co my a v jidle sme se podridili my jemu

ahoj nepíšeš kolik vám je, ale u nás tedy takto. Dcera má 2 roky a 8 měsíců.
Ráno vstává mezi 5 a 6. - když spěcháme do práce (školky) tak rychlá snídaně - většinou jogurt + čaj, kakao, juice, Když nespěcháme tak jdu pro pečivo a jí rohlík s máslem nebo lučinou (nejí sýry ani šunku ani marmelády).
Už rok chodí do školky takže režim i jídlo je podle školky. Na sváču většinou chléb s nějakou pomazánkou - baští všechno, co se prostě udělá ve školce to je všechno supr a ona to miluje:) (když mi nechce doma jíst tak jí řeknu, že jí to poslala paní kuchařka ze školky a ona to hned sní:))
Doma vařím jen o víkendu - v sobotu zeleninová polévka + ryby, neděle většinou nějaká zapečená zelenina ( maso moc nejíme). Chodí spát kolem 13:00 a vstává cca v 14:30. Odpolední svačina bývá nějaké ovoce + sušenky bebe, vánočka nebo něco upeču (bábovky, perníky) a na večeři, chleba s máslem, jogurt, knedlíky s vajíčkem, hodně dělám dušenou zeleninu + mozzarella (cuketa, dýně, brambor, cibule, česnek, mrkev ...). Na pití dávám vodu, juice občas čaj nebo mléko. Jí sama všechno takže nic nekrájím ani neokrajuju... Spát chodí v 19:00 než usne tak je 19:30. Odpoledne i večer uspávám. Pokud tě nenapadá co vařit tak mrkni na nějaký jídelníček ze školek :)

Ahojda nase mala ma dva a mesic a mame to takhle:
Vstavame kolem 7, prevlecem se , ustelem a jdeme na snidani vetsinou kolem te pul 8 , to dostane bud chleba s necim, jogurt a cornflakes, nejaky kolacek apod, popapame zajdem s pejskem.kolem 10 svaca vetsinou nejake ovoce, susenka apod, pak bud jdeme ven nebo varim obed a mala si hraje. Ve 12 je jidlo to mame asi vsichni stejne, rajska, kureci, lusteniny, testoviny sni uplne vsechno! Dame do postylky usina behem 15 minut a spi do te 3, pak kdyz vstane se nasvaci, bud polevka z obeda, ovoce podobne jako u snidane, jdeme ven cca do te 6 at jsme na veceri o pul 7 doma , to mame vetsinou neco tepleho, v 7 se jde koupat v 8 dostava mlicko 200ml a odchazi spat behem 10-15minut spi. a tak to jde den co den pokud je leto travime cele odpoledne na pisku kde je nas asi 20 a to chodime domu docela pozdeji a vsechno jidlo taham s sebou .. ted v zime uz zas bude prca pac budem stavet snehulaky :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka