Příkrmy - začít dřív?

28.09.2011

Zdravíme všechny :a: , poslední dny je tak krásný počasí, že máme pořád dobrou náladu, snad to vydrží co nejdýl, než začne ten sychravej podzim :rain: . Jdu se poradit ohledně příkrmů, protože laktace se mi podařila zvýšit z původních 350ml za den na 650ml zaden, což je docela úspěch, ale víc už z nich prostě asi nedostanu, i když jsme se teď zase snažila stejným postupem, tak se už nijak nenavyšuje :( . atím to Lucince docela stačí, i když je vidět, že by si ještě dala, ale vždykc yji nějak uklidním hned po krmení, a pak už je klidná, přibrala za měsíc půl kila, dr říkal, že to docela jde. No a dotaz je ten, že 15.10. bude mít 4 měsíce, mám jí začít dávat teda už od toho 4. měsíce kašičky, případně mrkvičku, nebo přidat po krmení trochu UM, nebo jí zkusit dál držet jen na mateřským mlíku, když jí dokrmím stříkačkou, když mám víc odstříkanýho, je mnohem klidnější, než když si dá jen to co si vatáhne, to je asi 80ml na dávku, ráno vypije víc, odpo míň, ale tak průměrně. Co myslíte, případně jaký ty kašičky jsou nejlepší? Nevím, co je pro ní lepší, jestli aby byla pořádně najezená, nebo radši byla jen na mým mlíku. Každopádně budu ráda, když mi napíšete vaše rady a zkušenosti a přejeme hezký den s mrňaty :cc): :cc): :cc): :cc): :cc): .

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, to je super zpráva! Gratuluju...
Myslím, že to děláš výborně, jen bych už jí pořád tak nevážila :D
A klidně jí od toho ukončeného 4. měsíce dej kašičku... já doporučuju Sinlac - je bez BKM i bez lepku - je od 4 měsíců, výborně stravitelný... dělá se do vody... podávej ji lžičkou... a zásadně až po kojení... na dopucnutí...
Klidně 2x denně - začni ale jen 1-2 lžičkami a přidávej lžičky postupně a pomalu (třeba 1 lžička denně) a nesnaž se kaší kojení nahradit, ale jen doplnit, aby neměla hladík!
Na 5 měsících se dostaneš cca na 150ml kaše denně a s tím byste měli vystačit do toho 6 měsíce a pak začít normálně s příkrmy...

In reply to by Kytiii

No jo, když já jsem na tom vážení asi už závislá :D . Zkusím tu kašičku, když bude chtít, tak jí zkusím lžičku přidat, jak říkáš. rvní dcera byla takovej buclík a Lucinka je hroznej drobek :) , tak aby taky trochu přibrala. Jo a piju si myslím dost, vypiju 2litry vody plus 2x půl litru melty a půl litru čaje, někdy je to i o něco víc.

In reply to by Kytiii

Já mám právě strach, aby se mi nezačalo ztrácet, když už to dalo tolik práce vyždímat to na těch 600 za den :s: , tak aby to neklesalo. Tak já to zkusím vyřadit tu váhu, Lucce se to asi taky nelíbí, tolik vážení :€\€: :D .

In reply to by Bramborka

Hele, přestaň vážit, nech to na Lucce... Kup si domů Sinlac, ať máš klidný nervy a vědomí, že hladová nebude a kdyby bylo málo, dáš jí trochu kašičky... lžičkou... a když málo nebude, tak kaši nedávej... Ono totiž když si uvědomíš, že už není závislá jen na tvém mléku, tak se uklidníš a mléka bude dostatek... Kojení je totiž z 98% jen o nervech :D
Když bude po koju nespokojená, holt vystřídej prsa několikrát - 4-5x - podle potřeby... a kdyby ještě nestačilo, tak udělej 20ml kaše a dej jí to lžičkou... kaše kojení neohrozí a maminka bude v klídku... s ostatními příkrmy bych ještě do půl roka počkala...

In reply to by Kytiii

Tak jsem tu váhu schovala :\x: , snad nebude trpět hlady :!k: . Ta kaše je nemléčná, ale nemíchá se v mléce, to je prostě jen s vodou, jestli jsem to dobře pochopila. Střídat prsa budu dál a pít teplý, meltu a kojící čaje. Na tu kaši má teda ještě 2 týdny čas, ale koupím ju, ať ju pak máme doma :one: . Děkuju a přejeme krásnou svatbu, ať se vydaří, počasí vypadá, že vám bude přát :€p€: .

In reply to by Bramborka

určitě nebude... ty pořádně jez a sem tam do sebe kopni malé pivko :D - cvič a hýbej se - to uvolňuje endorfiny, které potlačují stresové hormony a tím podporují laktaci - já třeba po zumbě bych mohla nakojit celou porodnici :D

osobne bych ji drzela na MM jelikoz ti pribyva nadherne,a se zeleninovym prikrmem bych pockala opravdu az do toho 6m,
nepises ze by mela nejaky problem tak si myslim ze je i spokojena ikdyz by si mozna jeste dala
a jan to delas?kojis z jednoho,z obou?mela by si asi prsa behem kojeni stridat

In reply to by martina2105

Já střídám obě prsa, asi 6x během kojení, pije tak 2minuty, pak začne zuřit, sice ne tak moc, jak při spurtu, ten už si myslím máme za sebou, ale prostě jí víc neteče, tak až je vystřídám a oddělám jí od prsa, tak začne hledat a cucat všechno co má při ruce, ale začnu jí nosit mluvit na ní a ona se uklidní. Ještě prsa nahřívám, buď sprchou, nebo nahřívacím polštářkem, piju u kojení meltu, nebo čaj pro kojící, zkoušela jsem i ty homeopatika, ale ty vůbec nepomohly. Poslední dny zase po kojení každý prso 10 minut odsávám, ale právě nic neodsaju, tak na prázdno, ale nijak se to už nenavyšuje. Tak se zeleninkou počkám, ale nevím, jestli by nějaká ta kaše nebyla dobrý řešení, za měsíc už bude chtít třeba zase víc. Přibírá půl kila za měsíc, tak nevím, dr říká, že jt o dost, ale ostatní miminka tam mají přírůstky jako kilo i víc, takže my jsme suchaři :D .

In reply to by Bramborka

ono zalezi na "matce"i diteti,jedna ze vzdalenejsi rodiny kojila "smetanou"malej mel v 6m asi 10kg :jawdrop: malej byl bohuzel kojenej jen castecne(byl 2t na jirp+ 1t semnou na opn) do 10m a v 1,5r sem meli 9kg
podle me je 0,5kg opravdu dostacujici a kase je zbytecna pokud se ti nebudi treba po 1h,neplace a pod,opravdu nemas na co spechat,jeste vydrz vzdyt se zeleninkou muzes zacit kdykoliv,treba uz za tyden se ti ozve ze to nestaci a nebo to vydrzi dalsi mesic ;)

In reply to by martina2105

Ty jo, 10,5 kilo měla Lilianka v roce :jawdrop: . Tvuj chlapecek byl teda taky drobeček, ale na fotce vypadá pěkně ;) . Ona právě ani moc neplače, jen chvílu po tom krmení, se zeleninou začnu teda až po tom půl roce a tu kaši koupím, a v případě, že bude potřeba, tak nějakou lžičku šupnu :one: . Dneska jdeme se starší do hudebky, tak se zas něco naučíme, snad nám tam bude Lucie spinkat :'zz): . Pěkný den přejeme :a: .

Já měla mlíka strašně málo - tak 30 ml. Takže jsem byly prakticky na Nutrilonu. Kašičku od Nutrilonu jsem jí začala dávat večer od 4. měsíce, ale další příkrmy (mrkvičku) až od 6. měsíce. Tak mi to doporučila i MUDr.

In reply to by Barča73

Díky, asi to taky tak nějak udělám, možná bych se mohla ještě poradit taky z doktorem, ale ten určo řekne dávat hned od 4. měsíce i tu zeleninu, myslím, že u první dcery mě to tak vnucoval, ale stejně jsem si to dělala po svým, ale tu jsem kojila do 5. měsíce, pak jsem hned přešla na ty kaše a nutrilon, teď jsme se vyvarovala snad všech chyb a chtěla bych vydržet co nejdýl kojit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka