Taska do porodnice

29.09.2011

Ahoj holky, mam na vas dotaz: od kdy si chystate/ jste si chystaly tasku do porodnice? Me vsichni rikaji, ze uz bych si ji mela nachystat, co kdyby... neni to jeste brzo? Jsem ve 30tt.

Já myslím že je dobrý být tak od 36.týdne připravená co kdyby..alespon pro klid duše..každý to ale prožívá jinak.Já si všechno nakupuju pomalinky postupně,něco nakupuju do porodky už ted ve 33 a něco koupím další týden a tak..

In reply to by verikacr

Podle me cim driv tim lip, protoze nechat pak chlapa at mi pak doveze veci je hodne bez zaruky, i kdyz mu dam seznam a presny popis toho co potrebuji, priveze jen pulku toho a jrdte to bude uplne neco jineho nez jsem chtela.... A tu pulku co nepriveze zapomene doma... Nene kdepak vsechny tasky pekne pripravit i tu odjezdovou z porodky, nechci pak nit novorozence obleceneho ve velikosti pulrocniho ditete;-)

No, taky mi prijde, ze je v poho si ji nachystat kolem 35tt jak tady pisete vy! Takze me to docela rozhodilo ty rady tady, ze uz bych ji mela mit nachystanou, a taky vcera v lekarne mi lekarnice rikala, ze u prvniho ditete normalne zacne porod kolem terminu, takze zadny stresy.

In reply to by mooona

Ahoj, no, to taky nemusi byt uplne pravda "u prvniho ditete normalne zacne porod kolem terminu". Normalni tehotenstvi je pocitano na 40. tydnu (na tuto dobu vetsina lekaru "stanovuje" termin porodu) , ale uz v 38. tydnu je tehotenstvi brane za ukoncene a nerizikove (pro novorozence - neberu v uvahu pripadne komplikace behem porodu ci tesne po nem). Obecne muze tehotenstvi pokracovat az do 42. tydne (to je pripad, kdy zeny uvadeji ze "prenasely") - a i toto je jeste brano jako fyziologicke. Tudiz muzes klidne porodit ve 38. tydnu a to pak vetsina zen rika, ze "rodila 14 dni pred terminem", ale v podstate rodi v dobe normalne "ukonceneho" tehotenstvi. Muj lekar mi nikdy neuvedl konkretni datum porodu, ale vzdy jen rozmezi (a jsem mu za to v podstate velmi vdecna, protoze jsem se nikdy nemusela upinat k jednomu cislu v kalendari) a to vzdycky presne rozmezi od 38. - 40. tydne. Takze ted, se svym tretim ditetem, mam "rozmezi" mezi 5. - 19. prosincem 2011. Ovsem prvni chlapecek se narodil v ukoncenem 38. tydnu, druhy chlapecek 37+2 (coz me trochu prekvapilo, priznavam, ale v nemocnici nad tim doslova mavli rukou, chlapecek mel 3600g, okolo 50 cm odhadem - nebyl meren), takze si myslim, ze bych mohla i treti ditko porodit nejak podobne. Alespon doufam...kdo se s tim ma tahat, ne? :-). Takze ja mela tasku sbalenou tak "nahrubo" (v druhem pripade) od 33. tydne a kdyz jsem se chystala ji "dobalit", tak jsem frcela do porodnice.

Já kolem 34tt..rodit budu příští týden v pondělí plánovanou sekcí a to budu přesně ve 39tt...ale kdo ví,může to přijít dřív,tak připravit radši o něco dříve :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka