Neslyší nebo "neslyší"?

28.09.2011

Ahojky, máme doma takový problém. Natálka bude v lednu tříletá. Donedávna vcelku v pohodě, když na ni člověk houknul, poslechla. Na začátku září nastoupila do MŠ a před dvěmi týdny měla zánět středního ucha, ale velice slaboučký, zvládl se ušníma kapičkama. Ale nastal problém, nereaguje na normálně mluvené slovo, na všechno se jí musím ptát třikrát a nahlas, pokud venku nezakřičím, nezareaguje (a někdy nereaguje ani na ten křik). Mám pocit, že mě neslyší. když se jí ale zeptám, jestli slyší, co jí říkáme, tak řekne, že ano, zopakuje po mě větu, kterou jí řeknu, prostě mám na druhou stranu zase pocit, že prostě jen slyšet nechce a chce si dělat to, co ona uzná za vhodné, prostě období vzdoru. Taky mi přijde, že se na něčem zasekne a jde si pouze po téhle věci a nevidí, neslyší, nereaguje (to je i v době, kdy je vzteklá a rozpláče se). Máte taky někdo tohle u svého dítka?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Díky za komentáře, děvčata. Tak jsem zjistila, že Natka slyší opravdu dobře, dokonce i šeptání z druhé strany pokoje :-) Asi se řídá teď heslem "Slyším, ale poslouchat nebudu", takže musíme vymyslet taktiku, jak na to, aby zase slyšela i to, co chceme my a nejen to, co chce ona.

nám kdysi na foniatrii dr. říkala, že když bude mít kluk zánět stř. ucha nebo alespoň rýmu máme tam dojít (chodili jsme tamm aby zjistila jestli slyší...no sylší, ale asi si nás chtěla trošku udržet a info o tom nachlazení nám říkala vždycky, když jsme tam byli).
jinak synek taky "neslyší" hlavě pokud sdělované informace obsahují slova "uklidit" "přijít" "nedělat" "udělat" apod. když věta obsahuje slova "ňamka" "čokoláda" "krteček" "pohádka" tak se zázračným způsobem sluch vrátí. taky neslyší - nevnímá když je zabranej do hry.
pokud si ale nejseš jistá jak to s tím sluchem je, vyzkoušela bych ve spolupráci s dalším člověkem, aby třeba za Natálkou něčím zazvonili, zacinkali apod....vyzkoušejte různé hlasitosti a uvidíte, ajk bude reagovat.

ahoj. můj 5 letý syn je taky hluchý :s: . Samozřejmě jak naco. Když mu normálně řeknu něco, co by se mu nemuselo líbit, tak neslyší. Když mu řeknu že půjdeme k mekáči a nebo že mu koupim hnusáky, tak slyší moc dobře :///: (je to stejná vzdálenost). Tvoje holčička jde do období kdy je hluchota nejlepší zbraň proč hned nereagovat :-)

Ahoj, mám holčičku 3,5 roku a dělá už nějakou dobu něco podobného. Když volám, mluvím na ni, tak nereaguje, ale když zašeptám, chceš čokoládu (nebo pustit pohádku), tak zašeptá jóóó.....takže slyší dobře, ale jen to co chce. Občas musím pohrozit, jestli jí mám vyčistit uši plácnutím a někdy to trošku pomáhá :-) Nějaký ten vzdor jí dopořávám, ale úplně se nenechám ignorovat......Myslela jsem si, že jsem hodně trpělivá, ale zjišťuju, že mám rezervy :-D

Pokud po tobě opakuje věty, tak asi slyší, spíš tě nevnímá při činnostech. Já si jednu dobu taky myslela, že dcera špatně slyší, bylo ji asi 7-8let? No, ale nakonec jsme došli k tomu, že nevnímá :-) . Dokonce dr. říkala,že má spíš absolutní sluch :-D Je hodně hudebně nadaná, takže nám řekli, že je prostě mimo, že ji hraje v hlavě hudba a musím prostě počkat, až dohraje skladba (nebo ji vyhodit v hlavě jistič :s: ?) . Už jsem si na to zvykla a učitelka houslí se na mě s pochopením dívala a rukou ukázala na celou jejich třídu se slovy "a podívejte, kolik jich tu mám" :s: . U těch malých je to běžné, když jsou zabraní do něčeho, tak nevnímají :-).

nepíšeš v jakých konkrétně situacích, nemusí jít ani o období vzdoru. ale o plnou soustředěnost, př. i já když zrovna budu tady někomu odpovídat :-) tak mužkej může stát vedle mě, říkat mi opravdu hlasitě do ucha cokoliv...já ho vnímat nebudu :-) dokud nedopíšu větu. někdy třeba opravdu schválně neposlouchá, ale pokaždý to nemusí být tak, tedy pokaždý její chování trest nezasluhuje, jen tvou větší trpělivost a pochopení ...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka