Oslovení "Mamino"

24.09.2011

Ženy nevytáčí vás tohle oslovení? Co je to za pitomý zvyk říkat těhotné ženě mamino? Já jsem těhotná podruhé a stejně jako u prvního těho mám pocit,že mi nikdo jinak ani neřekne :€[€: Copak už to nejsem já? Už se nejmenuju tak,jak se jmenuju?
Stalo se snad z mou osobností něco po obdržení těhu průkazky?
Možná jsem divná a vadí to jen mě,ale mě to opravdu vytáčí až k zuřivosti. Navíc to většina lidí vyslovuje s takovým zvláštním tonem :€z€:
Jako největší paradox mi pak příjde to,že chvilku po porodu to zase odezní.
Jak to vnímáte vy maminy? ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, mne tak v zivote nikdo nerekl, jen ja parkrat u tehu kamaradky - tak co mamino, jak je? - a i kdyby to nekdo rekl, tak by mi to asi nevadilo, ale nesnesla bych, kdyby mi tak rikal chlap - ani mamo, ani mamino ani maminko ani nic podobneho :spid:

jsem rada ze je tu nekdo komu se to slovo nelibi - maminko je hezke , ale mamino je jak "nano " ... u nas to upgradovalo , naucili to meho syna a kdyz sem rikala ze je to hnusny at mi tak nerikaji, tak jsem divna... kdyz me tak maly oslovi tak mu vzdy vysvetlim , ze jsem mama, protoze me to proste toci ;)

Tak mě třeba tohle oslovení vůbec nevadí. Manžel mi teda takhle neříká ale kdyby jo tak jak už jsem psala vůbec by mi to nevadilo. Ale to už jsem celá já, takovej flegmatik a skoro vůbec nic mi nevadí

když už jsme u toho, mě vytáčí všechna ta familierní oslovení: mámo, táto (manželé mezi sebou), mamina, těhule...Ale co nemůžu slyšet, tak to je manža a příťa ://: co to jako je, to je tak strašný, za to bych kroutila krkem zas já...
Jak může větu: "A co manža, už se těší na mímo?"vyslovit dospělá ženská, to nepochopím :€):

In reply to by markketa

:one:
slovo manža :00: :€[€: souhlasím,mě by to přes pusu ani nešlo
Na děti zase nesnáším: mimísek,mimíšek a všechny podobné ušišlané zdrobněliny.Pak mi celkem dost vadí slovo "synátor" jako syn :€\€:
Když se nad tím zamyslím tak je toho vlastně tolik :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky