Chronická rýma-zkušenosti?

17.09.2011

Ahojky,nemá někdo z vás problémy či zkušenosti s chronickou rýmou (pocit ucpaného nosu)? Já s tím mám celkem problémy,vincentka mi nepomáhá a mám věčně ucpaný nos a v noci se bez kapek nevyspím.Trvá to už celkem dlouho a i když vím že se kapky nesmí užívat dlouhodobě,byl to pro mě jediný prostředek jak docílit volného nosu.Ale chci s tím už konečně něco dělat,zvlášt ted kdy jsem zjistila těhu,jenže nějak nevím co.Celej den se dusím a to nemluvím o tom jaká bude noc.To stejně pro klidný spánek asi dám znovu kapky.Nemáte někdo zkušenosti jak se toho zbavit?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak já jsem si začala kapat do nosu asi před rokem a z toho jsem si asi 2měsíce nekapala, kdybych to dala dohromady. dcera začala chodit do školky a tahala pořád rýmu domů, takže jsem to vždy chytla, za 3týdny se z toho dostala a chytla novou a to jsem byla těhotná, ale bohužel to bez kapek nešlo, používala jsem alespoň dětské kapky. Teď rýmu nemám a stejně si kapu dál, mám zvětšenou sliznici a prostě jak lehnu, mám ucpáno, takže zase kapu dětké kapky. Myslela jsem, že mám alergii na plíseň, ale je to všude stejné. Budu muset k doktorovi. snad omezením kapek se to zlepší. A o mimi se neboj, opravdu k miminku to nejde, pokud si nekapeš několikrát za den.

In reply to by miha

V tomhle se úplně vidím..ve všem s tebou souhlasím..taky už se bez nich neobejdu a hrozně mě to štve. Přes den se to dá zvládnout, ale v noci nemám šanci..ale říkám si, že až se maličká narodí, tak se zkusím obejít i bez nich, uvidíme..

In reply to by lussi

Mě bylo řečeno že spreje jsou menší zlo než kapky.. zkus se poradit u tvého doktora, nebo v lékárně.. pro mě je olynth silný a vždycky mě z něj štípal nos, nasivin je perfektní a vydrží jedno stříknutí celou noc..

Ahojky tak i já s tím zápasila, ´malý také..Jednou na pohotovosti nám poradili Sterimar nosní sprej do nosu s mořskou solí, nos se tím čistí a může se i i v těhotenství, v době kojení a používá se i pro kojence, děti, dospělé.. Je opravdu parádní, moc nám pomáhá, jenže jak je toto počasí tak to opět začíná nachlazení, rýma... a tak musíme koupit do zásoby :)

já jsem jako dítě trpěla na rýmu fakt hodně,pak přišli děti a nějak samo to přešlo,když jsem byla na mateřské,ted jsem doma s třetím prckem a na jaře jsem dostala rýmu a nemohla se jí zbavit ani za nic,a jak říkáš,furt kapky,přestože se jim normálně bráním,nesnáším stříkání do nosu ale nemohla jsem bez nich dýchat,koupila si kde co,nakonec jsem si došla na nosní,dělali mi ct,jestli nemám polypy,zjistily trochu vybočenou nosní přepážku ale hlavně mi nakonec pomohli léky na alergii,přestiže jsem nikdy na nic alergická nebyla tak ted zřejmě jsem,momentálně jsem absolutně bez rýmy a za měsíc jdu na vyšetření.Být tebou tak to řeším s mudr,pač ani ty kapky do nosu si nemužeš stříkat v těhu pořád.

In reply to by Zdenda3

No právě proto,že v těhu se může na rýmu vincentka a ta mi nepomáhá.Trochu se bojím co mi na nocní řekne a jestli mi může nějak pomoct v těhu nebo řekne,že to musím nějak vydržet.Měla jsem často záněty dutin a jak píšeš ty jednou jsem měla obyč rýmu která už pak přešla v chronickou.Děkuji za reakci.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka