Kontrola po necelém týdnu, PM 8+6, mimčo velikostně 9+3 - připadám si jako Alenka v říši divů

15.09.2011

Ták, kde bych začala..
Dnes jsem byla na kontrole u svého dr. (naposledy jsem u něj byla 31.8., to mě posílal do fakultky, že hematom není hematomem, že to za 30 let praxe neviděl, a že to bude muset ven), tam mi řeli, že to hematom je. Naposledy jsem ve fakultce byla minulý pátek, kdy mi byla konečně sdělena první pozitivní zpráva, tj. že hematom mění strukturu, takže se začíná vstřebávat. V pátek, kdy jsem byla PM 8+0 (mimčo 8+3 - CRL 19 mm) byl hematom 46 x23 x 22 mm (oproti týdnu zpět jen krapet větší, předtím byl 44x23x22mm). A bylo mi i řečeno, že pan doktor viděl zdravé děti z takovýchto komplikací..
Takže dnes jsem šla na plánovanou prohlídku k doktorovi. Prvotní bylo, že pan doktor na mě koukal, že jsem ještě těhotná (věděl, že přijdu, volala jsem mu 31.3. s tím, že je to skutečně hematom, a on mě, ač sliboval kontrolu po 2 dnech, objednal na 14. - včera jsem se neměla jak dostat do Plzně, jela jsem dnes). Takže jsem se při prohlídce dozvěděla totéž, že to za 30 let praxe neviděl. Jukal na mně přes bříško. Že je mimčo krásně vitální, srdíčko bije, i sebou krásně mrskalo. Ale že ten hematom je veliký. Přes tu břišní stěnu to vypadalo jinak, než vnitřním sonem, takže nevím, jak to porovnat. Každopádně to nebylo vedle mimča tak barevně výrazné, jako při vnitřním (a oproti moči v močáku taky ne), navíc už je i kousek na druhé straně nad mimčem - osobně bych to přikládala tomu že se vstřebává.. Takže když tak na to koukal a změřil to pak zboku, aby to měl jako flek (a ne jako x fleků v rpzných velikostech), tak mu vyšel "rozměr" hematomu 40x30mm. Pokračovalo to tak, že slibovaný placený screening v 1. trimestru zjevně nebude, najednou mě objednal až na 5.10. (což už budu 11+5, malé tímhle způsobem 12+2), že prý mě rovnou objedná na genetiku, že když je tam ten hematom, nemůže to být v pořádku.. A co se kontrol týká, tak jestli teda budu do 5.10. těhotná, mám prý docházet do FN, takže mě takhle odrifloval..
Takže zítra, na plánoavné kontrole ve FN musím zjistit, jestli tam, příp. kde jinde dělají ten placený skreening, protože jak jsem se na netu dočetla, je to to neprůkaznější a nejpřesnější, co může být.
Takže v klídku čekám na zítra a uvidíme, co se dozvím...

In reply to by Martix

jj dělali mi to,tedy já ho neplatila pro moji diagnozu,jelikož je dost závažná a na Motole to snad stojí 800 ale to sem někde četla něco na vývěsce,ale neptala sem se..
a já šla na ten screening tam jak u prvního dítka,tak te´d u dvojčat až 12+5 myslím u obou těhotenství nějak to tak vyšlo přesně :-)
neboj bude to Ok,jsou pracovičtě kde to dělají do konce 13tt

In reply to by tlamačka

Tak to jsi mě uklidnila :) Každopádně jsem se rozhodla, že si ten screening zařídím příští týden ve FN, abych byla v klidu, že ho budu mít zařízený :)
a ani u jednoho z našich dvou miláčků nebyl žádný problém (na triplech), takže věřím, že tomu nebude jinak :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky