Nové info o nás - vážně nevím jak dál :-(

13.09.2011

Ahoj holky,
nedávno jsem tu psala, že po KETu čekám trojčata. Jednovaječná dvojčata+1 a psala jsem tu o vaše zkušenosti s redukcí. Děkuji všem, co mi odpověděly. Bohužel se to samo nevyřešilo a musím to vyrešit já :-( Včera jsem byla na UTZ a všechny tři miminka jsou v pořádku a odpovídají 9+1. Přesto jsme se domluvili na redukci dvojčat. Měla bych na ní jít příští středu. Lékaři mi říkají, že redukce je nejlepší řešení, že takovéto těhotenství je velmi rizikové, ale .... Logicky s nimi souhlasím.. mít čtyři malé děti není sranda a to nemluvím o provozních důvodů, ale všechny jsou v pořádku a já je mám "zabít"? Nějak se s tím nemůžu smířit, ještě když jsem v zimě měla zamlklý potrat a bylo mi děsně. Jak by mi bylo asi potom.. celý život bych si to vyčítala. Vážně nevím jak se mám rozhodnout :-(
Proto ještě jednou prosím o vaše (nebo vašich známých, i jedna paní povídala) zkušenosti ať už s redukcí nebo s trojčetným těhotenstvím 2+1.
Díky moc, mějte se krásně,
Věrka

Zabít dítě z provozních důvodů?

Chápu, že je takové těhu rizikové, ale to je moje těhotenství taky. Ano, čekám jednoho prcka, ale jsem na rizikovém, chodím na kontroly, hlídají mě, hlídám se já. Jsem i přes řeči doktorů už krátce před porodem. Říkali, že nemám šanci prcka donosit a podobné řeči. Jsem na konci 36. týdne! Ještě 2 týdny a moje miminko už bude za hranicí nedonošenosti...

Můj názor? Asi to vyplývá z mého příspěvku... Nezabila bych své zdravé dítě! Jsou ženy, které porodily dětí 8!!! Nezabila bych své dítě!

In reply to by sterega

ale já bych spíš řekla, že jsem zredukovala tři embrya jen na jedno. A rozhodně to nebylo z provozních důvodů. Již mám za sebou těhotenství, kdy jsem jen ležela s nohama nahoře. A to jsem čekala jen jedno dítě. Takže já jsem se rozhodla takto a tobě nezbývá než přát, aby jsi byla ty i miminko v pořádku.

In reply to by sterega

Ano, jsou matky, které porodily i 8 dětí, to je pravda. Ale nemůžeš je házet všechny do jednoho pytle. Navíc, maminka už se stejně jednou rozhodla a je to její rozhodnutí a nám nezbývá nic jiného, než jí držet palečky, aby se jí i holčičce, kterou čeká, dařilo dobře.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

díky za info. Koukala jsem do blogu a tam nebylo nic. Tak moc držím palečky, ať je vše, jak má být!!!

In reply to by Kristule

omlouvám se, že jsem nenapsala, ale pořád jsem čekala na další a další kontroly, až jsem na tenle článek zapomněla :-) Skutečně jsem byla na redukci a nyní jsem v 17 tt. s jedním a zatím vše v pořádku - ťuk ťuk. Ale už bych to v životě nechtěla zažít. Jinak to bude asi dalčí holčička :-)

In reply to by matpat

Nemohla bych se sama sobě podívat do očí, kdybych zabila své dítě. Svým dcerám sourozence! Nikdy. Nezabila bych nikoho, ale nechat hodit do odpadků svojí krev, své miminko. Dvě miminka? Fuj, styděla bych se! Před sebou i ostatními

Ale přeji Ti, aby ses s tím vyrovnala, aby Tě to v noci nestrašilo, aby jsi se z toho nezbláznila....

In reply to by sterega

nic jsem do odpadků nehodila. Ty dvě EMBRYA jsou stále u mě v bříšku a budou až do porodu. Já se rozhodla takto, naštěstí spát můžu zatím dobře a dokonce jsem i šťastná za miminko, které roste a má se čile k světu. A před maminkou, které by se rozhodla pro tu rizikovější variantu a trojčata si nechala bych hluboce smekla. Toť zase můj názor.

In reply to by sterega

Tohle sis mohla ušetřit. Takové řeči (ikdyž možná podle někoho pravdivé) mamince nepomůžou, spíš naopak. Určitě to pro ni nebylo jednoduché rozhodnutí a ty jí ještě takhle ubližuješ po psych.stránce. Nezlob se na mě, ale to je podle mě sprosté. Mohla jsi to napsat krapet citlivěji, nemyslíš?

In reply to by sterega

Hele, stačil říct názor jednou a nemusíš to pitvat. Holt ses narodila a žiješ jako holka, co má všeho dostatek a nikdy neměla nouzi o prachy atd. Ty by sis nechala trojčata, kdybys věděla, že jim např. nebudeš schopná udržet střechu nad hlavou, dát jim kvalitní stravu a ostatní materiální věci, že by se třeba mohlo stát, že děti z těchto nedostatků může sociálka dát do děcáku? Ona totiž jen láska k dítěti k životu nestačí. Podle mě jsi hnusná ty, pokud budeš preferovat život se 4 dětmi někde pod mostem. :€\€: A riskovat vlastní život a život svých 3 dětí v břiše, ti taky přijde zodpovědný, když je reálný riziko, že by to nemusely přežít ani ty, ani děti a zanechala bys doma manžela a starší dítko??? :bulva:

já bych nedokázala jít na redukci. Žijeme v 1+1 a zachvíli budeme mít
třetí mimi. Doufám, že doděláme aspon jeden pokoj do porodu. A když to nestihnem tak bude později. Takže hlavu vzhůru.

Ahoj, nechce se mi plavat proti proudu, ale já sama za sebe říkám, že bych šla na redukci. Určitě bych se s tím nikdy nevyrovnala :€\€: , ale prostě bych jít musela, tolik dětí bysme finančně neutáhli, nemluvě o bydlení a dalších věcech. A toto všechno i přesto, že můj Domča je vymodlený dítě, který se nám povedlo na první pokus IVF.
Držím vám palce, ač bude vaše rozhodnutí jakékoliv!

Děkuji všem za názory, vcelku to je jednoznačné :-) Ono to není jednoduchý. Dá se říci, že problémy zdravotní nemám. Sice mi s malou hrouzil předčasný porod od 30 tt, ale to se nemusí opakovat. Finančně to je tak napůl. Máme hypotéku na byt, auto na leasing - ale to za chvíli končí. Na druhou stranu, kdybych si nepřivydělávala, neměli bychom ani na chleba. A bojím se, že se třemi dětmi bychom to neutáhli. A to nemluvím o budoucnosti - třeba lyžák, ŠVP, kroužky... to abysme byli jen v práci a vydělávali na to. Vím, že to není potřeba, ale chtěla bych svým dětem "dopřát to nejlepší". Nemusí mít vše, ale ani bych nechtěla, aby se museli nějak moc omezovat. Pak tu jsou taky provozní věci - auto byt 2+1, dva psi atd. Manžel je pro redukci, i když mi řekl, že by mě podpořil, kdybych se rozhodla jinak. Víte, všechny logické a rozumové důvody mi říkají, že redukce je správné řešení.
Ale pak tu jsou bohužel ty city.. a s tím se nějak nedokážu vyrovnat.
Vím, že tu jsou dvě maminky, co mají trojčata, ale to jsou trojvaječné. Tady je problém, že jsou jednovaječná dvojčata. Šance, že bych je donosila, je prý 30% , kdežto riziko redukce je "jen" 4%. Jsou to jen statistiky, vím - proto se snažím vyhledat co nejvíce osobních zkušeností. Ale bohužel nebo tedy spíš bohudík tyto situace nejsou zrovna časté.
Bojím se, že ať se rozhodnu jakkoliv, budu toho litovat. Na druhou stranu to je prostě život.
A babičky sice máme, ale jedna je cca 60 km daleko a druhá se sice stará, ale stačí ji jen chvíle a s díky malou vrací :-)
Asi se půjdu podívat kolik stojí 7-mi místné auto a větší byt :-)

In reply to by matpat

Ahoj, ja bych se na ty prakticky duvody pro redukci asi vykaslala a byla bych hamoun - vsechny 3 miminka bych si nechala :-) Nedokazu si predstavit, jak takova "redukce" prakticky vypada, musi to byt medicinsky asi dost slozite.

In reply to by matpat

Tak tohle rozhodnutí ti nezávidím... A vím jak by to bylo u nás-já bych vnitřně myslela na praktické věci, manža by redukci zavrhnul a moje podvědomí nakonce taky ;-) Já bych do ní nešla i proto, že si myslím, že je to docela zásah a měla bych pak strach i o to jedno co by mělo zůstat, že se mu přitom něco stane... Já bych to nechala osudu - ono to nějak dopadne a snažila bych se aby se měli miminka v bříšku co nejlépe (ale mě se to kecál, viď? :-D) Každopádně rozhodnutí je jen na tobě a manželovi....hlavně teda na tobě, protože ty s tím budeš muset žít.... Tak šťastnou volbu :-)

Ahojky,
myslím, že se musíš poradit hlavně s manželem, co na to říká, jak to vidí... je to velice složité rozhodnutí, opravdu asi záleží na zázemí a na pomoci ze strany babiček a tak, starat se o tři novorozeňátka a ještě jedno děťátko, to chce asi pomoc... ale opravdu nevím... já bych si asi nechala všechny, asi bych nedokázala dát jedno pryč, ale je to jen můj názor, tebe nikdo odsuzovat nebude, opravdu záleží na vaší situaci a co chcete vy... přeji šťastnou volbu.

Ahoj nezávidím ti rozhodování, nejsem v tvé situaci takže nemůžu poradit :n: Já bych se s redukcí nejspíš nikdy nevyrovnala. Nemohla jsem dlouho otěhotnět, s přítelem jsem 12 let, podstoupila jsem čtyři IVF a máme vytoužené miminko, je mi 41 let a mám ještě dvě zamražená embryjka, finančně na tom nejsme nejlíp a lepší už to nebude, spíš naopak a já jim nedokážu říct aby je zničili, ale s přítelem máme velkou krizi a jak mu mám říct, že to chci ještě zkusit, když řešíme jestli spolu zůstanem? Nemůžu čekat a platit za mražení donekonečna, nejsem už nejmladší abych měla čas se rozmýšlet. Je to těžký a ať je tvé rozhodnutí jakékoliv tak hlavně ať nikdy nelituješ. Chtělo by to promluvit si asi s co nejvíce doktory jaká rizika jsou když si je necháš všechny, to by mě ze všeho zajímalo nejvíc. Moc ti držím palečky :h:

Nevím jistě, co bych dělala já, kdybych v takové situaci byla, ale asi bych si je nechala. Myslím si, že rizika jsou: jak jít na redukci, tak také odnosit tři miminka. A jak píší holky dole, jestli na tom nejste finančně špatně, jestli máš podporu partnera a jestli je ti někdo v blízkosti ochoten pomoci v případné potřebě... Já bych asi dlouho rozmýšlela, abych si to logicky nějak odůvodnila, ale nakonec bych si je pravděpodobně nechala.

Ahojky sice nemam vlastni ani nejakou tu vedlejsi zkusenost, ale jestli k tomu muzu rict tak jak uz holky tady psali, pokud nemate nejake problemy financni ci zdravotni tak bych si miminka nechala vsechny, ikdyz bude to hodne tezke ale urcite by se to nejak zvladlo a nekdo by ti pomohl. Ale dat nejake pryc a nechat si jen nektere nebo nejake ,( zalezi teda jak se rozhodnete) je velike riziko ze potom nemusi byt ani jedno. V dnesni dobe i kdyby se neco nedejbuh stalo po 24 tt dokazou pomoct .... a je pravda ze by mi to potom nedalo premyslet jak asi mohla vypadat a jaka mohla byt a co to byla.... Urcite to zvazit s manzelem nebo pritelem, hodne stesti v rozhodovani a hlavne rozhodnuti ktereho nebudete litovat.

Ahoj, já bych si deti nechala..asi bych se z nich pak zblaznila, ale na redukci bych jit nedokázala.nechapu jak dr.muze rozhodnout,ktery z tech tri tam necha a ktery ne. Stejne jak pises Ty bych se pak trapila predstavou jaky by bylo to "treti"...

mám známou, která taky čekala trojčátka, redukce jí byla doporučena a ona ji podstoupila,narodili se jí dva zdraví chlapečci, doma už jednoho měla. Říkala mi - kluci už mají 6 let ,že hrozně často přemýšlí o tom, že co když to miminko ,co jí odebrali byla vytoužená holčička, strašně si ji přála a ona ji vlastně nedala šanci. Musíš zvážit především to jak ty se na ty děti cítíš, jestli ti má kdo s nima pomoci, protože to bude obrovský záhul, jestli vše utáhnete finančně, jestli máte prostory, kde děti budou vyrůstat. V každém případě to nebude lehké rozhodování a ať už se rozhodneš jakkoliv, tak ti přeji ať jste hlavně zdraví :a:

ahoj,
podle meho osobniho nazoru a pocitu mi pripada redukce srovnatelne nebezpecna jako deticky odnosit a hned tu na mt jsou dve maminky zdravych trojcat .... ja by jsem na neco takove nepristoupila , priroda je nechala zdrave, tak vi co dela ... chapu ze to mas velice tezke a dokazu si spocitat i okolnosti, kazdopadne ti svuj nazor pisu , at mas co nejvice pohledu :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka