domy na klíč?

10.09.2011

holky,máte některá zkušenost nebo můžete doporučit firmu,která staví domy na klíč? ale opravdu velmi levně?děkuji za každý tip :+^*:

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by Paulette

My stavíme z Heluz broušených cihel - je to ten typ family a každou cihlu máme uvnitř vysypanou polystyrenem, tudíž nebudeme zateplovat zvenku :-), myslím, že už i Porotherm má cihly plněné minerální vatou.....
Z Ytongu bych nestavěla, ne, že bych tomu tedy rozumněla, ale manžel je stavař....

In reply to by Zoulinka

To slyším poprvé, že něco takovýho existuje ;-) Ale manža mluvil o porothermu, ale ještě si není jistej... tak proto se ptám, páč vy už to máte za sebou, některé a určitě jste taky byli zasypaní haldou informací :-D

In reply to by Paulette

Okolo nás tam staví dalších 11 domků a všichni na to vysypávání chodí koukat :-)), ale líbí se jim to víc než zateplovat zvenčí těma deskama - ale jsme jediný co to tak dělají, mám pocit, že i v republice :-)))))))))))))))!
Tím, že se v tom manžel pohybuje a počítal si sám tepelný odpor snad každé cihly, tak ví co staví :-))!
Je to spočítané jako nízkoenergetický domek :-)

In reply to by Zoulinka

Tak my to taky máme spočítané jako nízkoenergetický dům, tím že to máme zateplené tím 15cm hrubým polystyrenem, (vypočítali nám to že bude stačit 12cm,ale raději víc než míň).
A o těch zateplených cihlách jsme věděli, jenomže, i když jsou zateplené tak se zevnitř musí prvně hrubovat (hrubá omítka) a pak jemnovat a tím je vevnitř větší vlhkost a tím pádem by jsme se tak jako my před zimou nemohli stěhovat.

In reply to by Zoulinka

Tak to je super.... Mě se taky nelíbí moc to zateplování zvenku... Hele a co myšky? Logickou úvahou bych řekla, že nemají šanci se dovnitř dostat a dělat binec tak jako u třeba toho zateplení zvenku, že? A jak se to pohybuje cenově? my to buedeme řešit nejspíše na jaře... ale už teď toho máme plnou hlavu a hlavně vybrat z čeho to postavit je fakt síla ;-)

In reply to by Paulette

Ony se ty cihly samy o sobě vůbec zateplovat nemusí ani zvenku a firma Heluz doporučuje vysypat jen první řadu, manžel to prostě chce mít vysypané až nahoru včetně garáže - cenově Ti to zjistím, ale originál polystyrem jsme měli jen pár pytlů ( cena za jeden cca 400 kč ) a teď tam sypou nějaký jiný typ a ten stojí kolem 50 Kč za pytel, takže výrazný rozdíl :-)!
Na to vysypávání je taková mašinka, lepíme to na celoplošné lepidlo, je to prý lepší než pěna...!
Myšky se tam určitě nedostanou, to nemají kudy a i fasáda by měla vydržet podstatně dýl než když se dělá na zateplení polysterenem zvenčí...!!
Mrkněte na ty stránky Heluz, tam to snad mají popsaný jak se to dělá a kolik to stojí....
www. heluz.cz

Ahojky tak já ti můžu napsat akorát to, že my dostavěli náš baráček vloni v listopadu, trval nám postavit přesně 7 měsíců!!
6. dubna jsme kopli do země, a 6 listopadu jsme se stěhovali a to máme baráček ne zas malý a na patro (14,5x11 m)
Tím že je můj muž z oboru, tak má i spoustu přátel které si uměl naplánovat na práci,takže super vodaři,elektrikáři, plynaři, tesaři, klempíři a sádrokartonáři, zbytek si manžel dělal sám!
Baráček nás vyšel i se zařízením vnitřním na 3 000 000.
Nejdrahší z těch řemesel byli dohromady asi tesaři a klempíři, to nás vyšlo na 500 000, voda plyn topení nás vyšlo i ze solárama na střeše pro úsporné ohřívaní vody cca na 380 000 a elektřina nás v celém baráku vyšla kolem 120 000.
Zbytek bylo za ytong, omítky, bagry, domíchavače, atd atd, prostě i malby, nábytek atak.

Tady je ještě odkaz na manželovy stránky, tam najdeš náš dům jak se stavěl od základů,tak jestli se chceš kouknout tak se podívej:
www.lstavinoha.cz

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No právě my začali zvažovat dřevostavbu hlavně proto, protože platíme vysokej nájem a platit ho spolu s hypo třeba dva roky by byl masakr a myslím, že docela rychlá smrt.... Takhle je to o dost přijatelnější a navíc-manža má v těhle měsících skoro dvojnásobnej plat jak v jiných, takže to by taky dost pomohlo.... Budeme nad to muset sednout a spočítat zhruba na kolik by nás ten domek zděnej vyšel a vyřešit to nějak do jara... Hlavně teda ten způsob financování... :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak my stavěli taky z ytongu,ale 30 a zateplovali jsme 15cm polystyrénem a první zimu co jsme topili,tak v pohodě na 23 a moc to plynu nebralo, protože se drželo teplo, jak jsme zatopili v krbu, měli jsme ji 29stupňů!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No, já jsem zvědavá. když manža začal, že ten zděnej bude i přesto lepší, tak jsem si právě říkala, jestli by nebylo lepší vzít peníze na hrubou ze stavebka a na zbytek pak až tu hypotéku... Ale to jsem ještě fakt žila domění, že to přes zimu necháme vymrznout... Ale takhle to asi nebude třeba...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jak píšu,snad existuje nějaká solidní firma,která není předražená..proto jsem se tady ptala...a nikdo asi zkušenost nemá,protože neodpověděl nikdo...přijde mi horší koupit starý barák a rekonstruovat,než novostavba na klíč...jasně asi to není super barák na superbydlení,ale myslím,že by to stačilo...na víc prostě není a do paneláku jít nechci :€}€:

In reply to by Leushka

zkušenosti jsou ale asi špatný,pěkně to ted napsala Terka,a pak další investice,ploty,dveře,kotel a já nevím co ještě.A u tý koupě staršího záleží jaký,že jo,náš barák byl komplet k bydlení a jsme tady 15 let a až před 2 lety jsme dělali rekonstrukci hlavně kvuli tomu že jsme se rozmnožily, :///: i nový barák ti po letech taky projde rekonsrukcí,jasně že koupit téměř zboř je uplně na ho.....,to udělali kámoši a co je to stálo peněz než vubec mohli bydlet,to bylo fakt šílený,ale nějaký hotový k bydlení starší není špatný,omrkni to

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nechápu...proč stavbu na klíč nikdo nedostaví? snad bude existovat aspon jedna solidní firma...je fakt,že tomu nerozumim,ještě zapátrám...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:( to jsi mě nepotěšila teda :s: přece když je konečná cena domu na klíč(katalogového) např. 1400000,- ve smlouvě jsou uvedeny všechny zahrnuté práce,materiál atd...tak nechápu,kde může být zádrhel.Ovšem pokud to samozřejmě nejsou podvodníci...ale solidní fa..
Fakt je mazec,jakou máš zkušenost...to je mi líto..no typická česká povaha...lidi jsou hovada...
prosímtě kde koukáš? hotový domeček a novostavba?? ne starý???dej mi nějaké odkazy,Teri,jestli budeš mít chvilku,prosím,prosím.....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no já bych si jen dávala velký pozor na ty projekty,které ještě nesjou dostavené-s tím máme velice negativní zkušenost :( jednak ve většině těchto projektů chtějí zaplatit předem a ty nemáš vůbec žádné záruky,že to postaví a nezmizí s penězma někam na Bahamy třeba... Přesně tak to bylo u nás,bavili se s námi pomalu už o tom,jaká bude barva fasády a pak vylezli se smlouvou,kdy by naše nebylo nic,ale oni už by měli tři miliony od nás :( naše by to bylo až po kolaudaci a samozřejmě po kompletním zaplacení :( do toho jsme teda nešli-mimochodem slíbili,jak budeme bydlet příští rok v květnu a ještě tam doteď ani nekopli a to slíbili udělat k projektu i celou infrastrukturu a osvětlení :( takže za mě projekty ne a když ano,tak po řádném zkonzultování s právníkem... takových už bylo co zaplatili a firma krachla,oni nemají ani pozemek,ani dům,ani peníze :(

ahojky Leuško,taky se poohlížíme a zatím teda neporadím... Chcete cihlu nebo dřevostavbu?Jen teda doporučuju,co jsem zatím pročetla,ty úplně nejlevnější varianty jsou vždy na prd :( my chceme spíše dřévostavbu,kdyby jsme stavěli a to se vejdeme do dvou milionů stěží :( v cihlovým se nevejdeme prakticky nikde.Ono teda některé firmy mají tu výhodu,že to dodávají v různých stupních dokončení,takže,jestli je manžel trošku šikovný,spoustu věcí by si tam mohl dodělat-i nad touhle variantou jsme přemýšleli :)

In reply to by Leushka

já si právě myslím,jestli není lepší koupit barák za 1,5 milionu k rekonstrukci a pak dát 1,5 milionu do rekonstrukce... samozřejmě takový,ve kterém se dá bydlet,aspoň v jedné místnosti s kuchyní a nedělat to x let,ale trošku si pospíšit :) Je to náročnější,ale podle mě tě to finančně vyjde prostě líp... A opravdu to oholit až na stěny,udělat nový rozvody,novou vodu,prostě vše na co se dostaneš,ne si myslet,že nahodím novou fasádu a vše bude v pohodě :) I nové domečky se dají sehnat,většinou hledám na s-realitách,je tam toho hodně.Jestli jsem pochopila,chceš někde v okolíPrahy?Co třeba tohle? http://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/praha-bubenec-korunova…
http://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/praha-lipence-oddechov…
http://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/praha-suchdol-starosuc…
http://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/praha-bechovice-/39290…

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky