Pije až pětkrát v noci

07.09.2011

Holky ta moje dcera se přes léto naučila se 3krát až 5krát probudit na pití. I přes den hodně pije, ale to mi neříkejte, že má takovou žízeň. Za tři měsíce se mi narodí další a jestli budu vstávat 5krát k jedný a 5krát k druhý tak mě brzo jebne.
Když jí řeknu, že jí napít nedám tak začne řvát. Když jí zkusím dát obyčejnou vodu kterou nesnáší tak začne taky. Nezbývá mi, než doufat, že jí to v timě přejde :-(
Tím mě taky napadá jestli nemůže být nějak nemocná a proto má takovou žízeň? Třeba při cukrovce se hodně pije ne?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, tak já mám doma to stejný, akorát v 18 měsíčním klučičím provedení... a v prosinci čekáme druhé :s: Ptala jsem se na to i na Nefrologii, kam chodíme na kontroly se zvětšenou Ledvinovou pánvičkou a řekli mi, že pokud nepije slazené, tak to není problém.Že by měl přestat časem sám .. přes den vypije i dva litry a přes noc určitě kolem půl litru... Od půl roku, co začaly růst zuby nemá dudlík a tohle je pro něj uklidnění... takže to řeším tak, že mu na noc dávám jedničku savičku a max dcl čaje, aby se fakt jenom ududlal a spal dál... Ale i tak je to na 2-3 plínky :00: ... No je to šílený, někdy jsem ráno k.o... Ještě že spinká 2 hodiny po obědě a můžu to s ním dospat. Jsem zvědavá, jak to sladíme s miminkem :s: a ta cukrovka - můj tatínek má silnou, takže mě to taky napadlo, ale prý se u ní hubne, dítě je celkově malátnější a to u nášeho sígra nehrozí :s:

myslím, že bude pro vás lepší pár dní přetrpět řvaní, když jí pití v noci nedáš, než potom padat na hubu z nevyspání! I pro ní to není dobré, že takhle v noci pije, tělo by mělo v noci odpočívat a né zatěžovat takhle v noci ledviny. Zkus se domluvit s pediatričkou, ať jsi v klidu a vyloučí nějakou případnou nemoc a pak jdi do toho odnaučování, snad to brzy pochopí a budete pak pěkně spinkat všichni :)

Tak já mám přesně opačný problém, malá mi v 10 měsících přestala pít mlíko a vody vypije za den max.150ml :€\€: bude jí rok

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nabízím pořád lokne si ale když nechce tak nemám šanci. Dávám vodu, zkoušela jsem jí do ní dát šťávu z jablek, když jsem jí vařila přesnídávku a stejně nechce takže nabízím a nabízím...Teď vyzkouším pítko a brčko no a uvidíme...

In reply to by jana a nela

ahoj, malá mi taky nechtěla pít skoro vůbec, pak jsem jí začla dávat stříkačkou z Panadolu, tak to vypila více a včera jsem zkusila dát brčko a to jí jde :) je jí 9 měsíců, jsem se divila, že umí tahat z brčka :D takže zkus tu stříkačku, to bude jen polykat, něco by jsi do ní dostat takto mohla a nebo brčko, třeba jí to taky půjde :) vypije ti tedy hodně málo a bála bych se, že by mohla mít problém s ledvinami ... Prostě dávej každou hodinku, vždycky určitě aspoň trošku vypije, tak by to mohlo za celý den udělat více než 150 ml. Mi i starší pije málo, je to trápení s těma dětičkama

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

starší neuměla pít z ničeho :D ani teď se nenapije pořádně sama z hrnku, vždycky se polije :D a když né náhodou sebe, tak vše okolo :D a to jí budou tři roky, takže si myslím, že je jedno, jestli je to holka nebo kluk, jde asi o zručnost nebo něco takového :) ale zase je šikovná v jiných věcech.

Ahojda, tak jsem na tom bohužel stejně jako ty. Malému budou za pár dní 2 roky a v noci se mi budí na pití. Jakmile mu jej nedám nebo řeknu že není, tak spustí řev a pak už nechce spát. Každým dnem mám rodit, tak jsem zvědavá, jak budu spát, když mne budou budit oba. Je pravda, že jsme si to asi zavinili sami,ale do dneška nevím, kdy se stal ten zlom,že musí pít i v noci. Hlavní problém mám v tom, že spí s námi v ložnici (máme malý byt), manžel brzy ráno vstává,takže malého nemůžu nechat jen tak řvát. A neboj nemocná není, jen je na to naučená, to je vše. Držím pěsti,ať se ti podaří tuto neřest odnaučit a já se budu modlit, že ta ještě nenarozená cácorka, bude na mne hodná a nebude se tak často budit.

ahoj, rada je jediná - prostě pití nedat. Budeš muset vydržet pár nocí s řevem, ale uvidíš, že jakmile zjistí, že si nic nevyřve, tak se přestane budit. Nemyslím si, že by byla nemocná, jen si vypěstovala (i s tvou pomocí) zlozvyk a ty jí musíš pomoci se ho zbavit.
Tess

ahoj, jsem zvedava na navody, jak na ni :-) .. bo doma mame neco obdobneho a jsme ve stejne situaci - mala duben 09 a ted TP s prckem prosinec 2011 a mala je navykla vnoci pit :-( .. ale u nas je to opak - pres den pije dost malo a tak mi prijde, ze to vnoci dohani - taky se budi tak cca 3x na caj :-( ..jsou noci, kdy se nevzbudi ani 1x, ci jen 1x, ale je noc, kdy podavam flasku klidne 5x :-( .. a predstava, ze za 3m budu vstavat takhle k ni a jeste k mimcu ... uaaa...ale stale si rikam - jsou to porad jeste 3mesice, jine rocni obdobi ... snad si odvyklnou?! - ale u nas taky nehrozi, ze bych ji rekla,ze ji proste nedam :n:

In reply to by nathali

No já asi počkám tak dva měsíce jestli jí to přejde a pak budu mít měsíc nato abych jí to nějak odnaučila. Jen mě bude mrzet, že mě chuderka bude prosit o pití a já jí ho nedám :-(

Je jasný, že nic jinýho se dělat nedá. Nechat jí vycukat. Ale nechce se mi do toho. Kelímek jí měnit nemůžu, pije už z normálního. Je pravda, že jednu výhodu to má. Nikdy se mi v noci nepočůrá, protože jí donutim se jít v noci vyčůrat :-)
Jen mě často napadá jestli to není nějaký příznak nemoci, protože to co mi vypije to malý tělíčko já osmdesátikilovka nevypiju ani za dva dny :-)

In reply to by Cuketa

tak záleží na tom,jestli ona pije moc nebo ty málo :) Měla by mít zhruba 100 ml na kilo,takže jestli má kolem těch 12 kilo,tak jí to klidně může udělat 1,5 litru denně,ve vedrech i víc.Buď ráda,některé nepijou vůbec :) Když odbouráš to noční pití,tak vám rázem klesne příjem.

In reply to by lucininenka

No Simča na svých 11 kilo vypije za těch 24 hodin okolo 3 litrů. V poledne polívku a ráno mlíko. Nažloutlou moč má jen tu první ranní pak už z ní teče čistá moč která by se dala zase pít :-) Já mám těch svých poctivých 1,5l
Mě vůbec nevadí že pije hodně, ale to noční buzení. Za tři měsíce to bude po nocích dobrej konzert :-)

In reply to by Cuketa

no tak to je strašně moc teda... Okamžitě bych zrušila to noční pití.Ono ty velké příjmy taky nejsou úplně v pořádku,zatěžují se tím ledviny,které v tomto věku ještě nejsou úplně zralé a slyšela jsi někdy o otravě vodou? Já viděla několik kojenců a není to nic hezkého,tak na to taky pozor,aby se ti zbytečně moc nenaředila.Jestli začla pít takhle nárazově ze dne na den,tak zkus jít za doktorkou s močí-tam jen strčí papírek a hend budete vědět,jestli to je a nebo není cukrovka.Já si osobně myslím že ne,jen zlozvyk,ale asi bych chtěla taky mít jistotu.

spíš si myslím,že je to zvyk :) Jak radí Kytiií,nech jí vyřvat,ono to půjde pak :) Je to vlastně takové odstavování,i když nepije mlíko :) Při cukrovce by měla i jiné příznaky-únava,oschlé sliznice,neprospívání.

u nas pomohlo, ze jsem mu zmenila flasticku - mel svoji oblibenou a podle me prave proto porad pil, ze ji chtel cucat. Dal jsem mu s tvrdym pitkem a z te opravdu jen pije a ne, ze by to zuzlal. A docela se to obeslo bez revu. Sama jsem se tomu divila. Bojovali jsme s tim dlouho a hlavne kdyz toho v noci hodne vypil, tak toho strasne vycural a plena to nikdy neutahla.

bohužel je to jen zvyk a odnaučíš jí pouze tím, že jí už napít nedáš a budeš jak gramofonová deska vysvětlovat, že v noci se nepije... tři noci ti prořve, čtvrtou už bude spát celou...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka