navrat do zamestnani a nasledna neschopenka???

01.09.2011

Ahojkte holcinky!!!!!!! Vracala jste se nektera z Vas do zamestnani z materske driv uz jako tehotna a sla rovnou na neschopenku??? Oznamily jste zamestnavateli rovnou, ze chcete nastoupit a jit rovnou na naschopenku???
Jsem ted v 15tt, rodicovsky prispevek jsem mela jen na dva roky a koncil mi na zacatku cervence. V zamestnani a na uradech jsem nahlasila, ze budu osobou pecujici o dite do 7 let veku a zazadala jsem o rocni odklad nastupu do zamestnani. Jenze samozrejme nedostavam zadnou podpuru. Takze se chci vratit do zamestnani a nez budu mit narok na materskou, tak chci byt na neschopence. Resila to nektera z vas taky tak????? A co na to zamestnavatel???
Diky za odpovedi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak já jsem měla podobnou situaci, s tím, že mi končil rodičák na 2 roky 14.7. a od 15.7. jsem na neschopence, ale věděla jsem že jsem těhotná, takže to bylo jednodušší. Já si ale myslím, že nárok na to, aby jsi se vrátila do práce dřív máš a tak bych si zkusila do práce zajít a zeptat se, a vyhodit tě nemůžou když si těhotná.

ahoj, tak pokud jsi nahlásila že budeš další rok doma, tak zaměstnavatel může za tebe sehnat náhradu a tebe už do práce vzít nemusí. Tohle sis měla rozhodnout před tím, než jsi zažádala o vyjímku. Netušim jaký je tvůj zaměstnavatel člověk, ale proč by měl za tebe 14dní plati neschopenku, když nemusí dávat ani korunu :-). Také je nebezpečí, že jakmile nastoupíš do práce a on zjistí že jsi opět těhotná, tak ti dá výpověď dřív, než stihneš na neschopenku nastoupit. No nevim. Udělala sis to docela složité...

In reply to by JaMiOn

Ahojky,
no jo, tebe se to rekne lehce: to sis mela rozhodnout driv, ale ja jsem se rozhodnout jinak nemohla. Zvolili jsme si s manzelem dvou letou variantu rodicovske dovolene, protoze jsme vzdy chteli minimalne dve deti za sebou a prejit z jedne materske rovnou do druhe. Ze se nam podruhe podari otehotnet az po 10 mesicich snazenich a dvou potratech jsme si nepropousteli, uz jen z toho duvodu, ze jsme prcka "udelali" na poprve. Jenze plany se planuji a zivot se zije. I kdyz jsme si dali temer rok reservu, otehotnela jsem az na konci kvetna, tesne pred vyprsenim dvoulete varianty. Rozhodnout se o tom, ze zustanu doma s prckem o rok dele (ikdyz bez penez) jsem se musela bohuzel jeste pred tim, nez jsem otehotnela. Navrat do zamestnani neprichazel v uvahu. Jednak proto, ze jsme se prestehovali 150km daleko a dojizdet bych doopravdy nemohla a jednak taky proto, ze pro prcka nemame skolku a nema nam ho ani kdo hlidat. Kdyz jsem zjistila, jsem se tehotna, bylo uz vsechno zarizeno, abych mohla zustat doma dele. Protoze jsem ale pred tim jednou potratila samovolne a jednou to bylo mimodelozni a protoze ani tentokrat to ze zacatku nevypadalo dobre, rekli jsme si s manzele, ze pockame do konce prazdnin, cca do toho trinacteho tydne a pak se pokusime, kdyz uz to dopadlo, tak jak to dopadlo, aby mi zamestnavatel umoznil nastup na naschopenku.
Pokud vim, tak pokud jsem tehotna, tak me zamestnavatel vyhodit nemuze.
Zamestnavatel je velka tuzemska banka, takze uvidime. Rozhodne nebylo v planu si to delat slozite. :-)

že zaměstnavatel není povinen tě v období, pokud jsi již nahlásila, že si prodlužuješ původní rodičovskou, vzít zpátky. Museli byste mít opravdu dobré vztahy, aby tě nabral - vždyť by za tebe opět nějakou dobu musel hradit nemocenskou.
Podstatně jednodušší a rentabilnější by pro ně bylo tě znovu nenabrat, zůstala bys bez příspěvku až do doby nástupu na novou mateřskou.

In reply to by Elishka

Ahojky, ja vim, ze neni povinen me vzit zpet. Proto se ptam holek, ktere se dostaly do stejne situace a zamestnavatel jim "navrat" na neschopenku umoznil. co rekly, kdyz o "navrat" zadaly.
Co se tyce vztahu se zamestnavatelem, tak jsem u nej pracovala deset let, podporil me, kdyz jsem byla vazne nemocna a marodila jsem cely rok - to myslim meli duvod me propustit, takze nevim, snad dobre vztahy mame.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka