Bolení břicha v 18tt???? Mám strach!

29.08.2011

Ahojte holky, chci se zeptat taky vás sem tam pichne v podbříšku nebo pobolívá bříško???Stalo se vám to už? Já mám strach jestli jsem to nepodcenila..No ve zkratce celý týden jsem gruntovala byt :) v pátek jsem to završila umýváním všech oken a vs obotu uklízením vysáváním a vytíráním..byla jsem po tom úplně vyflustlá ale chtěla jsem to mít z krku :€[€: No prostě celý týden na nohou a pak mě začalo sem tam tak popichovat v podbříšku a bolet břicho,přišel přítel a říkal že ti známí jak potratili na konci těhotenství tak proto že se natahovala u malování zdí a to se nesmí!!!a že těch oken doma nemáme málo na kterých jsem se natahovala!no dostala jsem strach a vsugerovala jsem si ještě víc tu bolest břicha tak jsme jeli do nemocnice chtěla jsem at mě vyšetří že je s miminkem všechno v pořádku,jenže v sobotu funguje jedině pohotovost tak kvůli mě musela přijet paní doktorka a ještě mě ani neviděla a přes telefon řekla sestrám at už mě uloží na lůžko!!!ale bolest nebyla zas tak strašná aby mě dali na kapačku,chtěla jsem jen počkat na paní doktorku až mě vyšetří,vyšetřila a vše bylo v pořádku dokonce zjistila že čekáme nejspíš kluka :) čípek byl takový ani moc ani málo roztáhlý tak v půlce,tak mi doporučovala že by mě napíchli na magnesko a měli jistotu že nebudu nic dělat žádné uklízení jen ležet,ale protože mě až tak břicho nebolelo abych musela ležet v nemocnici! řekla jsem že to klidně zvládnu doma ležet a brát magnesium tak mě propustila na revers,na vlastní nebezpečí...včera jsemn teda celý den ležela a je to lepší,když jsem vstala nebylo to nejpříjemnější jak mě chytá ten podbříšek a ted ráno když jsem vstala tak jsem ho taky cítila jinak když ležím tak dobrý tak mám strach jestli jsem něco nezanedbala???přece jenom v nemocnici by mě ai mimíska pozorovali a kontrolovali že...Holky stalo se vám něco podobnýho??No kdyby náhodou něco tak máme přijet ale já nevím nechci zase plašit,jako kdyby to byly nějaké moc velké křeče tak bych se ani nerozhodovala ale takhle...sem tam..nevim..Navíc holky poznala bych to že jo kdyby se něco dělo s miminkem??krvácení,odtek plodové vody,silné křeče nebo bolest nebo tak něco že jo???Nebo můžu ted ještě prodělat potrat aniž bych o tom věděla??Jsem v pátým měsíci,ve středu začínam 19 týden...Předem vám moc děkuji za názory , rady a zkušenosti,děkuji...A těhulky šetřete se!!!

Ahoj, já chápu to že jsi nezůstala v nemocnici, já jsem také taková že raději vše řeším doma a vždy se mi zdá že to není tak strašné i když vím že tomu lékaři rozumí a že mi radí dobře, to jen že bych určitě také chtěla domu.......každopádně klid by bylo asi dobré opravdu dodržovat, to je asi nejdůležitější. Ani v nemocnici, nezabrání tomu aby se něco stalo, pokud to tak má být, nemají té na monitoru stále, takže pokud dodržíš jejich rady v domácím prostředí, tak by sis neměla nic vyčítat. Jinak mě bolí podbřišek často......hlavně jizva po sekci, někdy až dost že si říkám zda to je již normální, ale když jsem se ptala Dr tak vpostatě říkal že to je dost běžní, takže.... Také jsem udělala taková prohřešek že jsem nesla 18kg syna velký kus cesty ( typly bych tak 2km) lesní cestou kdy si ošklivě odřel tvář a plakal, no a pak večer jsem se proklýnala protože mi to tělo dalo sakramencky najevo, že tohle bylo již moc, měla jsem také starch. Měla jsem za dva dny poté plánovanou kontrolu, tak jsem vydržela až do ní a vše naštěstí OK.........ale už bych to neopakovala. Tak držím palečky a hlavně klid.....to těm prďolům svědčí nejvíce.

In reply to by Gábina

Tak ještě že tak,no už vím že se fakt nic nemá přehánět,tak ještě že jste v pořádku..den po tom mě v tom podbříšku když jsem vstala tak pichlo,včera jsem ho taky cítila a dneska mě už sem tam pichne jen v pravo tak nevím jestli se zvětšuje děloha nebo se mám jet radši ujistit za moji doktorkou?protože kontrolu mám až da 2 týdny a nevím jestli to vydržím...tak hlavně žádné přetěžování ;)

myslim ze si tam mela zustat aspona na 3dny,pro jistotu,ale kdyz uz jsi doma tak lez lez lez,taky myslim ze si to prehnala
tak jak pise niz neni to nemoc ale tohle??
preji at je vse ok a uz zadne uklidy :a:

Ahojky,
ono se sice říká, že těhotenství není nemoc, ale všeho s mírou, že jo. Taky si občas zahraju na siláka. Táhnu nákup, do 4. patra bez výtahu, a pak si nadávám, že jsem to fakt přehnala. Nebo když chovám svého syna (jsou mu skoro 3 roky, má necelých 13 kg), tak mamka vyšiluje.
Hlavně buď na sebe opatrná. Možná jsi měla v té nemocnici zůstat, však oni vědí, proč tě tam chtěli. Ale na druhou stranu, když víš, co máš za sebou, teď si asi nějakou tu fušku odpustíš, že? ;-)
Břicho mě taky tak nějak pobolívá, je to logické, jak se všechno napíná, utlačuje a tak, ale vždycky poznám, když jsem to přepískla. Fakt na sebe musíme být opatrné. Nemá smysl si něco dokazovat - nebo našemu okolí. To nemáme zapotřebí, no ne? :-) Tak se opatrujte!

In reply to by Lékor

Děkuju vám,já taky doufám že je všechno v pořádku ani nevím jestli se mi zvětšuje děloha a tak to cítím nebo se něco děje..ležím ted ležím to jo,ale asi si zajedu za svou dktorkou at mám klid..taky se opatrujte! :)

In reply to by martulll

Tak jestli se necítíš dobře, tak pro jistotu si k Dr. zajdi. Ať víš, že jste s mimi s pořáku. Určitě to bude dobré :k: Někdy i mě překvapí taková divná pichlavá bolest, a tak si raději lehnu a odpočívám.
Tak ti držím palečky, a jestli k Dr. půjdeš, pak dej vědět :a:

In reply to by Lékor

měla jsem a chtěla jsem napsat po kontrole u moji doktorky ale ani sem to nestihla a byla jsem v takovem blbem rozpolozeni ze pisu az ted..nakonec teda den pred kontrolou jsem sebou sekla nejak se mi zamotala hlava bylo mi blbe a najednou jsem se probrala na zemi pritel zrovna nebyl doma ale asi 5 min po prisel a jeli jsem do nemocnice ,tam jsem si polezela 2noci takze 3 dny a nic zvlastniho nezjistili,asi nizky tlak,dostala jsem nake prasky(zelezo myslim) no ten horcik beru a taky sirupek na zacpu :) mimisek byl v pohode a snad je i ted a bude...ve stredu jdu na kontrolu zaciname 6.mesic tak uvidime...tak dekuju za ty palečky a taky se drzte :)

No, já si zase myslím (nechci v žádném případě nijak strašit), že ne vždy spolehlivě a hlavně bezodkladně poznáš, když se s miminkem něco děje... Je fakt, že těhotenství je plné pocitů, a vyhodnotit je správně je někdy kumšt. Pokud Ti v nemocnici nabídli, že Tě chvíli pohlídají (důvod k tomu mají a pokud máš naklizeno a doma žádné další dítko na hlídání), tak bych to skutečně neřešila. Aspoň si odpočneš, uklidníš se a ujistíš, co je ještě normální a co už ne.
Já jsem si taky hrála na siláka a znovu bych to už nikdy neudělala. Že je něco špatně, jsem na sobě do poslední chvíle nepoznala.
Ale říkám - každá jsme jiná, každé těhotenství je jiné. Rozhodnout se musíš sama. Já jsem jenom vyjádřila svou zkušenost.
Držím moc pěsti.

In reply to by beruskaMK

A copak se stalo tobě?asi jsem udělala blbost že jsem tam nezůstala,nevím,ted jsem zvracela...Bříško už mě nak nebolí ale i tak mám furt strach...Aha tak ted jsem četla tvůj článek to mě hrozně moc mrzí,akorát jsem se nedozvěděla v kolikátém týdnu se ti to stalo?děkuji za tvou zkušenost a drž se!

In reply to by martulll

Porodila jsem předčasně v 26 tt - bez příčiny. Bolelo to míň než MS...
Ale prosím, nechci Tě zas tak strašit, doktoři mi říkali, že to byla náhoda. Sice jsem taky měla pár týdnů před tím výraznou fyzickou námahu (malování a úklid po zednících), bylo mi špatně, měla jsem cca 2 dny bolesti, ale to pak odeznělo, následné kontroly byly OK a s porodem to prý nesouviselo. Tehdy jsem byla shodou okolností taky v tom 18 tt. V nemocnici jsem neležela.
Chtěla jsem Ti prostě jenom říct, že na hrdinství je času dost. Buď na sebe opatrná.

In reply to by beruskaMK

To mě fakt hrozně moc mrzí musíš být hodně statečná..jo ted už jsem opatrná a jen ležím ale i tak mám strach..taky už to odeznělo jen mě sem tam píchne v podbříšku na pravé straně..ted se docela bojim že ted to je ok ale následek to mít bude.....už jsem smířená se vším...děkuju a opatruj se!

Ahoj, poslouchej svoje tělo a dělej jen to, co ti dovolí. Mě bolí břicho celé těhotenství, je to normální - jednak roste děloha, jedna mě táhne dvojitá jizva po císaři a třeťak jsou tam utlačována střeva, takže příčin může být hodně. Nemusí to být nic špatného. Pokud se nebudeš příliš přetahovat, dělat nebezpečné věci, tak trocha bolení nevadí. Samozřejmě kdyby byla bolest silná, nějaké křeče nebo krev, tak hned do nemocnice.

In reply to by Antigona

jo dobře budu doufat že je vše a bude v pořádku,ležím ted a hlídám se,ale i tak mám hrozný strach,říkám si ještě to ani není na světě a člověk už o to má takový strach!a to je mi 21,bylo to neplánované ale na mimnko jsem se už začla těšit...a připadá mi že mi ai nějak splasklo břicho že jsem ho měla větší,no uvidíme...děkuji vám všem...a opatrujte se!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

snad jo,snad to tak bude,že kdyby něco poznám to a mažu k doktorovi,ale i tak si asi zajedu k mé doktorce jsem z toho všeho docela nervozní..ted bych taky chtěla mít ten angelssounds to může být fakt dobrý..tak hlavně žádné přetěžování a žádné brambory :) děkuji vám za rady...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka