zítra nástup do porodky na plánovaného císaře - dotazy

30.08.2011

ahoj holky, chci se ještě zeptat těch co jste teda císaře plánovaného měly, ptala jsem se dr a pokud je plánovanej tak uspávaj lokálně, že je to prej lepší, ale já nastupuju den předem což je asi normální, nevím, tak se chci zeptat co tam semnou budou dělat :-))

Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:
irena1111

Já jsem nastupovala taky den předem v 8 ráno, půl dne jsem chodila po různých vyšetřeních včetně pohovoru s anesteziologem se kterým jsem se domluvila na celkové narkóze, od večera jsem nesměla nic jíst a pít, ráno mě vzbudili, dali mi nějakej prášek a klystýr, došla jsem si na předoperační tam mi dali kanylu cévku bandáže a něco vypít a jela sem. Po zákroku mě probudili na JIPce a další den ráno mě přesunuli na normální pokoj.

Ahojky, tak ty jsi ještě tu? Kdypak nastupuješ?
U první dcerky jsem měla nástup den předem v 8hod, v nemocnici jsem už nedostala najíst, od večera jsem nesměla nic pít. Lítala jsem po vyšetřeních, utz, interna, kardio. Večer zavedli kanylu. Ráno klystýr, bandáže a šlo se na to. Pak jsem lžela do druhého dne na jipce a po 12hodinách po císaři na normálním 6tinedělí. tam kde jsem rodila teď druhé mimčo, tak tam ležela maminka po císaři se mnou na normálním pokoji od začátku, žádná jipka. Docela vpohodě, bolesti nebyly velké, jen jsem byla pořád unavená z narkózy. Pokud je císař plánovaný, dělají spinál, pokud je akut, tak celkovou.

In reply to by gumídek

ahoj zítra nastupuju, dneska jsem byla jen na předoperačním vyšetření kde mi řekla že zítra se semnou anesteziolog domluví na narkoze, zafačujou mi nohy, naíchnou mi injekci proti žilním problémům a dají mi něco na moje astma, u prvního jsem měla akutního císaře a taky mě uspali clkově, ted ani nevím co to čekáme tak chci vidět :D já na jipce posledně byla okolo 12 hodin a už mě pakovali na pokoj no tak uvidíme

tak mne bylo receno, abych si udelala doma klystyr, od pulnoci jsem nesmela uz nic jist ani pit, nastup jsem mela v 8 rano. Nakonec meli plno akutnich cisaru, tak mi ho v ten den neudelali, mela jsem pak povoleno jist a pit od 8 vecer zas jen do pulnoci, na sal jsem pak sla v 9 rano a tam jsem zkolabovala (urco z toho hladu, ten vecer predtim jsem byla tak vytocena, ze jsem snedla jen trochu ovocneho salatu a vypila trochu vody) :00: . Jinak na predoperacnim mi vzali krev a napichli nejaky kapak a pak uz to melo rychly spad, protoze se mi udelalo zle... ale to je jina pohadka.
drzim pesti!

In reply to by Principessa

jo to bylo určo z hladu. Vem si,že těhu je zvyklá baštit a najednou nemůžeš jíst,to bylo pro mě utrpení :D jinak já kolabovala,když mě jakási mladá sestra,která se snad teprv učila,tak mě rozpíchala na 3x kapačku a když se ji to na po čtvrté podařilo,tak jsem byla z toho úplně v šoku,nasraná,nervozní,celá mokrá,no děs. Na sále na to doktorka čučela a naštvaně mě to napíchla na druhou ruku,že to chtějí na druhé straně a divila se,proč to nenapíchla tam. ://: ://: Jinak díky té sestře,co mi to nenapíchla se můj porod opozdil o 1,5 hodiny :€\€:

Ahoj, tak mě den předem udělali interní vyšetření a v den operace mi provedli vyšetření plodové vody, což bylo dosti nepříjemné. Ten den už jsem nemohla nic jíst. Před operací mi sestry zavedly kanylu a cévku. Měla jsem celkovou anestezii. Po probuzení z narkózy mi kupodivu nebylo špatně ani hlava se mi nemotala. První koho jsem spatřila byl manžel se synáčkem Ríšou. Asi tři hodiny po operaci jsem rozesílala smsky o narození syna. Operaci jsem měla navečer a druhý den už mě nutili vstát z postele a hodně chodit. Jizva teda hodně bolí, ale musí se to vydržet. Dva dny po operaci jsem nemohla nic jíst.
Držím Ti pěsti ať vše dobře dopadne.

In reply to by Mirajs

ahojky já mám prvního syna císařem a chodit mě teda nutili cca 12hodin od operace, takže dost podobně, akorát že císař byl akutní, ted když je plánovanej tak můžu být při vědomí a vidět miminko :-).

In reply to by Arutha

tak mne se mala narodila v 10 rano a v 5 odpo jsem musela z postele vstat a to jsem mela totalku............. :00: Jinak ja to mela opacne, u akutniho mi delali epidural, u planovaneho se to bohuzel zvejklo, tak mi museli udelat honem totalku.

In reply to by Arutha

jo, tak mne vzbudili hned na sale, pak jsem byla 2 hodky na pooperacnim a potom rovnou na pokoj (u nas se na JIP nechodi) a mela jsem i rooming in 24 hodin. Ale ten den byl se mnou az do vecera manzel. Na noc uz jsem byla sama.

tak já chodila na monitor a na druhej den ráno jsem dostala klistýr,cévku a pak na sál. Pořádně se najez,než tam pojedeš:D já jsem málem padla hlady a tajně jsem snědla oplatky:D ale dovolili mi ten nápoj,co se prodává v lékárně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky