očkovani zardenky ,priuš .....atd ?????????????????

29.08.2011

AHOJ všem chtela bych se vas zeptat prosim jakou mate zkusenost s ockovanim tuo vakcinou na zardenky ,priusnice ....,je nejaka reakce diky moc M

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
my si zrovna v těchto dnech prodělávám nepříjemné reakce na očkování Priorixem s naším Tomáškem :-(. Dnes je to 13 dnů po očkování.
Nejdřív dostal 2 dny po očkování horečky okolo 39,5 stupňů. Trvalo to asi 2 dny, pak teplota ustoupila. Po 9 dnech od očkování dostal horečky znovu, trvaly 3 dny a byly taky přes 39 stupňů. K tomu se teď při těch druhých horečkách přidalo mírné pokašlávání a rýma, ale jen trochu.
Včera, 12. den po očkování, se Tomášek odpoledne začal osypávat červenou flekatou vyrážkou. Nejdřív jenom na bříšku, do večera to měl i na zádech, na krku, za ušima a na obličeji. Dnes ráno byl flekatý ještě víc než večer, tak jsem s ním zašla k doktorce a té stačil jediný pohled na Tomáška a byla doma - nateklé červené oči, flekatá vyrážka, předešlé horečky ... prodělává si spalničky jakožto reakci na očkování. Naštěstí prý tyto spalničky nejsou infekční a měl by být do 3 dnů v pořádku. Mám mu dávat 1x denně Aerius 2,5 ml a ve středu přijít na kontrolu.
Takže my s touto vakcínou teď máme docela špatné zkušenosti :-(. Ale u prvního syna Honzíka jsme nic takového nezažili. Ten byl očkovaný 1. dávkou Priorixu před 2 lety a reakci neměl vůbec žádnou.
Prý bývají horší reakce u dětí s oslabenou imunitou, tak asi proto to Tomášek trošku odnesl, i když v době očkování byl v pořádku.
Jestli se chceš mrknout na tu vyrážku, tady je odkaz, kde mám fotky:
http://www.mojetehotenstvi.cz/toma-kova-reakce-na-ockovani-priorixem
U každého dítěte jsou ty reakce jiné, u někoho menší, u jiného větší. Třeba zrovna u vás to proběhne bez problémů. Pa :a:

In reply to by alenkas

Ahoj ,diky moc za popis a fotky ,to urcite nas Tomik ma take tu reakci ,nema jich tedy tolik jen par ,ale poradny a ma i takove cervene ouško jedno ,,ale teploty zatim nic ,doufam ,ze to zustane jen u toho ,Tohle vzdy neprijemne ,nikdy jsme zadnou reakci nemeli jen zvyš. teplotu ,ale jinak me deti ocko snaši dobre ,tak at je tvuj Tomik brzo v pohodě a moc diky M

my neměli žádnou ani po jedné dávce.Ale všeobecně je tohle očkování snášeno hůře,reakce se objevují tak 5-15 dní po očkování a můžou to být lehké příznaky těch infekcí-nejčastěji se děti osypou a mají horečky,někdy i dost úporné :( Ale je to otázka pár dní a pak je to v pořádku.Tak přeji,ať se vám reakce vyhne :)

In reply to by lucininenka

Diky moc za vase rady :) ,malej je uz 13 dni po a udelala se mu takova vyrazka jako pupinky ,ale vetsi ,nevim dok. me rekla at mu dam fenistil 3xd tak uvidim zda je to od toho nebo ne ,muzou to byt i stipance ,ale mame doma ty strojky na komary nevim pockame jak to dopadne ,diky moc a mejte se

In reply to by MARIE75

Našemu Tomáškovi se objevila vyrážka včera a nemá to jako pupínky, ale hlavně takové červené flíčky, které od včerejška do dnešního rána ztmavly a hlavně se dost rychle rozšířily. Máme dávat Aerius 1x denně 2,5 ml a pozítří přijít na kontrolu. Prý si prodělává spalničky s typickou spalničkovou vyrážkou a dalšími příznaky - oteklé zarudlé oči, předchozí horečky atd. Ale měl by prý být do 3 dnů v pořádku, prý tyto spalničky nejsou infekční. :a:

In reply to by MARIE75

no může to být reakce a může to být i poštípání-třeba ho poštípali venku.Já teda komára vždycky poznám,nateče mu to do takových boláků a musíme to mazat Fenistilem,jedna ho to děsně svědí a jednak tam má fakt velký boule :( Jestli je to spíše krupička,tak bych se přikláněla k té reakci po očkování,myslím,že to do pár dní zmizne.

In reply to by MARIE75

Ano my to měli také jako štípance, škoda že sem neumím dávat fotky s telefonu, hned bych přidala, dávala jsem také fenistil, ale ztrácelo se to pomalu a zas objevovala na jiných místech dnes je to skoro týden a máme jen jakoby jemnou krupičku, ale jen na ramínkách. :a:

In reply to by Eliza2

Jejda tak to bude urcite ono ,ale dok.me tvrdila ,ze urcite ne ,ze to musi byt jako krupicka ja jsem ji jen volala nevidela maleho ,ale myslim ,ze to bude z toho ,ma na rucuckach treba na kazde ruce 2 ,3 jako stipance a na jedne tvari asi 5 ,kolikrat jsi davala ten fenisil jak dlouho ? Diky M

In reply to by MARIE75

fenistil kapky a dávala jsem 10 kapek 3x denně než se to ztratí. Právě první se ji objevili na nožičkám a zádech jen par kusanců jakoby, ale pak se to rozšířilo, jestli máš telefon tak mi pošli číselko do osůbky a já ti pošlu fotečky jak to vypadalo když to začalo, to byl druhý den a pak jak se to změnilo na tu krupičku.

ahoj, to je ta v 15 mesicich, ze? Dceru jsem naockovala min. tyden v pondeli, reakce zadna (teda az na par pupinku, ale to nevim, jestli bylo z vakciny nebo z horka), mela v tom i ty nestovice. Jeste by se neco mohlo projevit tento tyden (pani v ockovacim centru rikala do 14 dnu muze byt reakce - ty pupinky a tak, horecka jen 24 hod a tu dcera nemela). Ale je to mozna jina vakcina, bydlime v zahr. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka