Plenky

28.08.2011

Ahoj těhulky a maminky :€s€: Jak je to s kupováním plenek? Hodně maminek mi říká, že si udělalo během těhotenství zásobu a kupovali při každém nákupu jeden balík plen. Ale jiné maminky mě zase právě varovali, ať tohle nedělám, protože ještě nevím, jaké plenky budou miminku vyhovovat, po některých bude prý opruzené, po jiných zase nějaká vyrážka a proto mám počkat normálně až po porodu a kupovat plenky po jednom balíku různé druhy a zkoušet. Tak nevím! :#o: Jak jste to udělaly nebo děláte vy? Díky za odpovědi :a: :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj! Zásobu bych určitě nedělala... Já jsem si koupila dva balíky od jinejch značek newborn a pak jsem zkoušela a zkoušela a spousta plín zkončila po kamarádkách, protože nevyhovovaly...

díky za dotazek to samé zrovna řeším a chtěla jsem také napsat:-)) já mám v plánu látkovat a papírovky používat jen do porodnice na návštěvy, tak uvidíme, jak to zvládnu:-))

jeden balik do porodnice :-) nikdy nevis,zda mimi nebude mit vyrazku.pak je dobre,kdyz vyzkousite ze vam ten jeden balik bude vyhovovat, at navstevy nekupuji kravinky ale tyhle plinky.my tak do 3-4 M pouzivali pampers pak zmenili vyrobu a to je des procurane,prokadene.pak mame vyzkousene tesco,dobre sice tvrdsi,ale dobre a za vyhodnou cenu. hugies,bella happy,oranzove pampers u nas des bes, AQ plenky z alberta taky dobre ale tvrdsi a nespokojensi jsme s DM Babylove, krabice vyjde na 289 coz je suprova cena, jsou mekke,malej mi je nikdy neprokadil,ani neprocural,srovnala bych je se staryma oblackovamy pamperskama

Koupila jsem pár balíků dopředu. Asi tak 4 a z toho mi zbyly 2!! Malý se děsně oprudil a nesnesl jiné pleny než Pampers Premiu Care. Teď je mu 8m a už snese na zadečku kde co, ale ze začátku to bylo fakt děsné.
A ještě se mi narodil obřík, jedničky měl snad jenom v porodnici. Chviličku dvojky a pak hned trojky. Teď je má velikost 4+. Kdybych si tenkrát nakoupila hodně dvojek, tak bych pak nevěděla, co s nima. Akce na plenky jsou co chvíla, dneska už vím, které mám koupit.

Víš co je nejlepší? Koupit si balík do porodnice, jeden na doma a místo předkupování si dalších balíků si dávej prašule do obálky s nápisem "PLÍNY" :-) .

tak já zásobu dělala - máme dvojčátka - tak spotřeba je veliká :s: nebojím se že bychom nějaké neunosili :00: .Mám zkušenost s pamprskama - bílý super ale drahy mam je z akce v Tescu jinak byhc je asi nekupovala,ael opravdu je nám 6tt.kajdíme skoro porád tak jsou super,pak mam klasický pampers modrý,oranžový papmrsky levný ale opět jsem je v noci pročuraly,z DM Babylove nejsou špatný ale nedávám na noc - pročurají se,Tesco plínky jsou dobrý nejsou drahý a nosila je první dcera teď už jsem koupila v akci i pro dvojčata.Opravdu se vyplatí nakupovat v akci já dost ušetřila v Tescu měli tam 1+1zdarma a hodilo mi to opravdu neuvěřitelnou sumu :qu: .
Přeji dobrý výběr a at vám vyhovují všechny plínky :ww: papa

In reply to by jita 17

Děkuju! :) Vám všechny, koukám, vyhovují! To je dobře! :) aspoň člověk nemá těžkou hlavu, jak teď já :D Tak snad se správně rozhodnu... :)

tak za mě taky určitě pampersky, ale takhle malýmu mimču bych nedala sleep and play(oranžový), jsou napuštěné heřmánkem, který by mohl dělat na zadečku neplechu...jinak si myslím pamperskama nic nezkazíš...huggies jsou dle mého tvrdé a protékají....pokud bude v akci balení 4-9kg - modré balení, tak těch si klidně nakup víc, nejlepší pleny a toto váhové rozpětí se používá nejdéle po těch nejmenších...ale dítko má 4kg za chvíli a od této váhové kategorie mají gumičky i vzadu, dobře přilnou k zádíčkám a ani jednou se mi nestalo, že bysme protekli...to vlastně s pampers ani jednou....snad jsem maličko poradila....takže zásoby za mě také ano...

In reply to by Jankare

Ty nám taky vadily :s: Malá se po nich strašně oprudila - ale měli jsme fakt ty klasické - museli jsme dávat tři pleny kvůli kyčlím. Pak jsme přišli na to, že existují separační pleny do plenek a s tím už to bylo ok. Já ale nakonec používala ty Huggies Premium - a ty jediné u nás byly bez opruzení a bez otlaků atp. Dávala jsem je pak i do toho širokého balení (ty tři pleny...). Prostě se to musí vyzkoušet, no... :€s€:

Za mě nekupovat. Vyzkoušeli jsme dost plen, než jsem skončili u Huggies Premium. Hodně jich nevyhovovalo. Takže za mě ne...

ahoj, kvůli případným alergiím jsem se moc nezásobila. koupila jsem jeden velikej balík pampersek new baby a to bylo všechno. slevy na plenky jsou každou chvíli, tak si myslim, že vůbec nemá smysl se nějak extra předzásobovat. mám děti dvě a plenky kupuju tři roky v kuse a za plnou cenu jsem je koupila jednou - když jsem jela k mámě a nechtěla se vlakem tahat s balíkem plen, tak jsem si je koupila až na místě.

ahojky\,já to nedělala,koupila jsem jeden balík v akci,nejmenší velikost,s tím,že nám třeba nebudou sedět :) Nakonec jsem vyzkoušela asi tři druhy a vždy se vrátila k pamperskám :) Ale co vím,tak i podle maminek tady,každému opravdu sedí něco jiného a není úplně dobré nakupovat mnoho značek a už vůbec ne si dělat velké zásoby :) Až časem zjistíš,co vám sedí a pak můžeš nakupovat v akcích :) Stejně ty akce jsou každou chvíli,takže ti nic moc neuteče :)

Já si udělala zásobu na šestinedělí a pak jsem kupovala plenky v akci a dělám to teď taky. Dopředu bych nekupovala,nevíš jak bude prcek přibírat. :a:

ahojky, já jsem si udělala zásobu, ale i tak mi jich dost zostalo, pač malá rychlo přibrala. ale teď si ji udělám taky, ale koupím pampersky, ty se mi u malé osvědčili nejvíc ze všeho a ono když je nějaká akce třeba v DM a do toho dáš ještě ty slevové kupónky, tak vyjdou na moc dobrů cenu. Udělej si takovů rozumnů zásobu a i třeba větších pleneček. Malá měla jako miminko větší stehýnka a museli sme kupovat větší, protože ty co měla mít podle kg, tak se jí zařezávaly. Do porodnice doporučuju koupit ty, co mají výřez na pupík, ale to mají myslím už všecky ty novorozenecké. V tomto už se moc neorientuju.

In reply to by Jankare

no nám docela vyhovovaly všecky plenky, krom těch oranžových pempresk, hodně jsem používala i ty tesco plenky, ale ty pemprsky sů takové příjemnější, měkčí, tvárnější, nevím jak to popsat. ale ne každému se to může líbit. já v DM kupuju na ty kupónky plenky pemprs a výjodu mě i na 3,- což je super cena za plenku. Ale používám ještě společně s tou pro maminky tu klasicků. ale třeba i ty DM plenky sů super, ale když jsme šli plenky kupovat, dycky vyšla levnějš ta pemprska. a taky se mi líbíli Bella Hapy pro novorozence, ale to ještě nebyly ty bílé pemprsky, teď půjdu do těch bílých. Zkoušela jsem i ty testy,jak je to v reklamě u Hagísek, Pemrsek, Tesco a DM plenke, když je malá počurala, přiložila jsem kapesníček a pemprska nepropustila, hagísky lehce a tesco a dm taky.

In reply to by Dudunka

Ty brďo, fakt??? To je dobrý, to takhle vyzkoušet! :) Teď si tak říkám, že ty bílé pampers nemůžou snad žádnému škodit, tak asi začnu s nima na začátek a pak uvidím, ráda bych nakoupila předem, už jen proto, že se cítím taková víc těhotná, něž když nic nedělám, ale bojím se, že opravdu pak na tu zásobu budu jen koukat, ach jo...

In reply to by Jankare

no v těch plenkách se radči kroť, ono je to hodně individuální.když sme jeli z porodnice měla malá 2,6kg a do týdne měla 3.5kg a hned na to 4kg a ty malé plenky nám zostaly. to samé s kosmetiků, já ještě teď dopotřebovávám kosmetiku, co sme dostali na začátku a co sem na začátku koupila. malá naštěstí všecko snese- má hroší kůži :) ale i tak, je zbytečné to hrotit. a to samé i s oblečkama. je to sice hrozně příjemné a cítíš se moc dobře, ale pak zjistíš, že máš spoustu věcí zbytečně. radči šetři penízky na dobu, až se prcek narodí, pak budeš teprve nakupovat ;)

In reply to by Dudunka

To taky slýchám :D Něco na tom bude asi :D Oblečků bych řekla máme dost, hodně jsme toho dostali a koupím asi to, co bude opravdu potřeba, tak jsem chtěla vyžití alespoň v těch plínkách, ale pořád mě to hlodá, abych právě nekoupila špatné, ale každá maminka si tu ty bílé opravdu chválí, tak na začátek koupím jen ty a pak teda budu hledat nové vyžití :D

já si zásoby moc dopředu nedělala. Je fakt, že některým mimčům určité plenky nesednou. Jak píšeš, mají třeba vyrážku a nebo zjistíš, že je snadno pročůrává. Nám třeba vyhovovali od narození Huggies, ale později, když se malá začla víc pohybovat, my je pročůrala i prokadila. Pak nám vyhovovali už jenom Pampersky. Takže zásobu si udělat můžeš, ale jen těch opravdu kvalitních, pro jistotu. A to jsou podle mého jen ty Pampersky. I když moje kamarádka používá zas jen plenky Tesco a nedá na ně dopustit. Záleží asi na dítěti.

Jj, nejlepší je asi koupit jeden balík od každé značky a pak uvidíš, které tobě a mimču budou nejvíc vyhovovat. Taky dávej pozor ať si nenakoupíš moc plenek třeba 3 - 5 kg nebo ty menší. Může se stát, že ti z toho prcek rychle vyroste a neupotřebíš je. Já jsem měla dva balíky těch nejmenších (myslím že to jsou 2 - 4 kg) a 3 balíky těch větších (3-5kg). Navíc počítej s tím, že když k vám přijde návštěva mrknout se na mimčo, tak ti i něco přinesou. Takže bych si moc velké zásoby nedělala. My si děláme větší zásoby spíš pro našeho staršího prcka, když jsou nějaké akce. U něj už máme vyzkoušené, které mu sedí a i mě vyhovujou (jsou to plenky Tesco essential - nebo jak se to píše?!) A ty používám i na moji 2 měsíční dcerku.

Zdeňka a Vikča

In reply to by Jankare

Tak s DM nemám bohužel zkušenosti, nemáme ho totiž v okolí. Jezdíme každý měsíc (někdy i častěji) nakupovat do Brna do Tesca, tak tam kupujeme i plínky, hlavně když jsou v akci. Naposledy měly jedny za necelých 160,- když jsi si koupila 3 balení. A taky mají hodně levný ubrousky a dost často slevy na dětské oblečení. Super se tam nakupuje.

Zdeňka a Vikča

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nechám si poradit :) Taky začnu kupovat! A co jsi kupovala za značku? Taky pampers? To je asi opravdu nejlepší :) takže od teď nosím z nákupu jeden balík :)

Ahoj, no já u prvního vzhledem k tomu že neměla zkušenosti tak sem si udělala zásobu jen pampersek... na ty sem vsadila že budou ok a taky jo. ted u druhýho sem se zásobila na první týdny pampers sensitive a modré pampers a hugies premium.... zasob bylo hodně a dárku a tak malymu je 6 měsíců a ještě sem nekupovala :-)

In reply to by Nika

Wow, tak to je super :) Taky jsem slyšela, že pampersky snad sedí každému mimču, ale švagrová mi zrovna řekla, že po nich byla malá opruzená, tak jsem z toho už byla tumpachová... Ale teda, asi do toho půjdu taky! :)

In reply to by Jankare

měl strašně citlivou kůži a měla jsem pampers newborn - takové ty žluté a po nich se mi strašně osypal (i teda po ostatních značkách), fakt je že některé ty igelity, co jsem viděla u kamarádek jsem ani nezkoušela... nám vyhovovaly akorát pampers sensitive a to proto, že malý měl kolikrát stolici 10x za den a ony jsou právě na tohle dělaný..., teďka jsem znovu těhotná, tak koupím ty a postupně vyzkouším třeba levnější varianty...

In reply to by Jankare

no my byli orpuzení po těch oranžových pamper ale ty sem nekupovala do zásob.... prostě vždycky sem mluvilo o pampers jako o těch nej.... a pořád je mam za ty nej. na ty první týdny jsou fajn ty bílé páč krásně oddělí tu stolici ta síťka... takže když hned nepostřehneš že je naděláno tak se v tom nerochní.... :-) ale pak už mě přijdou zbytečně drahy

In reply to by Nika

V tom ještě nejsem tak zběhlá a nikdo mi o býlích zatím nic neříkal, takže děkuju :) Asi si v tom budu muset udělat nějaký systém, abych zároveň vyzkoušela všelijaké značky a přitom doma měla zásobu :D To bude asi těžké to skloubit :D

In reply to by Jankare

No tak já mám s pampers bohužel špatné zkušenosti............můj starší syn je skoro pokaždé prosrandil skrz..............mladší dceři jsem je proto ani nekupovala, ale dostala jsem je darem od známých, když se narodila, tak je už spotřebuji a je fakt, že už taky byla skrz. Já nedám dopustit na Tesco plínky a i cena je super, mají často i velké akce. Ještě jsou docela dobré Huggies a Happy. Ale nejvíc kupujeme ty Tesco.

Zdeňka a Vikča

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky