Moje první miminko :-)

24.08.2011

:h: Ahojky všem maminkám, těhulkám a dětičkám!
Jsem tu nová a poprvé těhotná :a: Podle doktora bych dnes měla být 13+3 (nebo možná 13+4 - já tomu počítání pořád nerozumím :n: ). Minulou středu jsem byla na UZ a prý máme s Bolkem (tak totiž mému miláčkovi v bříšku s taťkou zatím pracovně říkáme :) ) skvělé zdravíčko a vše prý probíhá, jak má... Jen je mi divné, proč mne neustále pronásledují křeče v podbříšku... Doktor tvrdí, že je to normální a já asi vážně trochu zbytečně plaším, přece jen - nemáte s tím někdo zkušenosti? Nechci nic zanedbat... Když opomenu to, že mě teď rozpláče každá prkotina (což budou asi ty splašené hormony) a že bych se utloukla po ovoci,zelenině, sýrech a sladkostech, jsem asi jinak v pořádku... jen mne diví, že jsem dodnes přibrala jen 2 kila a po bříšku ani památky... Tak hledám spřízněnou duši, která uklidní moje obavy...
:help: Jinak všem krásný (i když horký) den a děkuji za komentáře :P

Ahoojky vítáám tě..taky prožívám první těhulkování a dneska jsme už 15+5tt a přibrala jsem cca 2 kila zatím...nejde to na mě taky nijak vydět jen vypadám jak více napaná :s: ..ze začátku mě ta váha taky vyděsila zdálo se mě že mám malé bříško ale ted si říkám že je to dobře..že si velkýho báchoru ještě užiju :s: ..ted mě aspon nijak nezavazí a můžu v klidu všechno dělat, a když se jí něco nelíbí tak to dá bublinka( tak jí říkáme) pěkně znát..tak si užívej těhulkování a pohlad mimouska :€O:

Ahojky Terri,
když jsem čekala první mimi, tak jsem bříško také dlouho neměla. Zato teď (včera jsme si psaly, že jsme ve stejném týdnu) už mám fakt pěkné bříško. Vypadám jak "dobře živená" :-) Ale co, já vím jak to je. Dr. mi říkal, že je to u druhého celkem normální, že se ty svaly povolují rychleji. Tak jsem s tím smířená.
Já ani nevím, kolik jsem zatím přibrala (první váhu zlikvidoval Daníček asi před dvěma lety). Dneska jdu do poradny, a sestřička tam nebude, takže pochybuju, že mě bude vážit doktor :-D
S těma chutěma je to fakt šílený. Můžu se utlouct po vajíčkových chlebíčkách. Mamka mi jednou jeden přinesla, a já dostala takovou chuť, že jsem letěla večer koupit všechno, co na to potřebuji. Snědla jsem další tři, a bylo ;-) A rodina měla k večeři chlebíčky. Pro chlebíčky bych udělala snad vše :-)
Tak se měj moc krásně, hezké těhulkování, a určitě se tu potkáme!

In reply to by Lékor

Ahoj Lékorko :a:
Já jsem zprvu vůbec nesnesla pohled na jakékoliv maso - dokonce jsem kvůli tomu doma přestala vařit, protože jakmile jsem jen vyndala maso z mrazáku, okamžitě jsem strkala hlavu do mísy :€z€: :€): Dneska tomu masu taky moc nedám, ale aspoň už nemusím obtěžovat personál u nás v obchodě, aby mě urychleně pustil na záchod, jinak bude katastrofa... :€): :€m: Dokonce jsem se včera přistihla při neodolatelné chuti na jitrnici :€m: :C]]: Sice jsem se ovládla, ale nevím, jak dlouho s tím vydržím bojovat - teď sedím v kanceláři a asi dvěstě metrů ode mě je místní řezník, který patří mezi vyhlášené v libereckém kraji :P :€s€: Ještěže mám v tomhle ohledu tolerantního chlapa - bez keců si zvykl na chudou kuchyni a dokonce mne často bere i do různých restauraček, abych prý Bolka neošizovala o teplé jídlo :dance: :qu: Takže si vlastně němám nač stěžovat - naopak přemýšlím, jestli se mám vůbec k tomu pozvolnému návratu chutí na masko ořiznávat :€):

Ahoj Terri,
taky čekám své první mimi :-) Jsem už ve 30 týdnu. Už se opravdu nemůžu dočkat ;-) Jinak nikdo mi nevěří ještě ted,že jsem ve 30 týdnu,bo mám malé bříško. A do 24týdne jsem neměla skoro vůbec žádné,to pomalu nikdo nevěděl,že jsem fakt těhotná. Takže neměj obavy,že nemáš ještě skoro nic :-) Naopak,bud ráda,mají být ještě velké vedra,tak to aspon nemusíš nosit :-D A s těma kilama,to jsem měla tak samo. Do 20 týdne jsem nepřibrala nic a ted už mám 11kg nahoře :-D
Užívej,pohlad Bolka ;-)

Ahojky Terri :a: ... Taky čekám své první miminko, tak jsem vyplašená, všechno hledám na netu :!k: ... Dneska bych měla být 16+0 :)... Čemu nerozumíš na počítání? Je to jednoduché- teda jestli jsem to pochopila správně :s: :? ... Počítá se to od poslední menstruace,jsou to těhotenské týdny :) takže, pokud jsi dnes 13+3, zítra budeš 13+4, pak 13+5, 13+6 a pak už 14+0 :)... A když jsi 13+3, tak to už jsi ve 14týdnu :h: :h: :h: ...
Pohlaď Bolka :s: :s: :s: my zase máme mravence ze včelky Máji :00: :spid: , taťkovi tak připadal na UTZ ve 12 týdnu :s:

In reply to by Pavlinka1984

Ahojky Pavlinko :-) Když my jsme právě s doktorem odhadli pouze přibližný termín poslední ms, protože po vysazení antikoncepce před dvěma lety se mi ms nedala do pořádku a menstruovala jsem jen někdy... Letos naposledy v březnu :/ Je to i pro doktora docela masakr :D Do průkazky mi minulý týden ve středu (17.8.) napsal v kolonce týden+den 13 a do kolonky týden+den dle UZ napsal 12+4... Proto jsem z toho docela veverka a nevím, co si z toho mám vybrat a jak na tom tedy jsem... :? :€\€: Termín porodu mi vypočítal na 25.2.2012 a já se v tom teď vůbec neorientuju... Jakmile budu vědět, jak na tom jsem, myslím, že už nebude problém se udržet a spočítat si to :metal: Pomůžeš mi? :€s€:

Taťkovi řekni, že když malému tak říká, je taky povinen mu minimálně třikrát denně zazpívat jako Kája Gott tu úvodní písničku... Ale vážně procítěně, ať z toho ten špunt něco má... Třeba si pak najde lepší vypodobení potomka :€): :€m:

In reply to by 28terri

Tak podle menstruace se nepořídíš :) , ale UTZ ve 12týdnu je myslím přesný :), takže podle toho bys měla být dneska 13+4, jestli dobře počítám }:) ... Ale ještě se to může změnit, mám taky hrozně nepravidelnou menstruaci a už 3y se mi měnil termín, poslední je 8.2 2012 :/;x: ...
Jinak doufám, že už se teď :{~{: mraveneček bude více podobat na človíčka :s: , nemůžu se dočkat další kontroly, ta je po měsíci 30.8 a to bych už konečně :w: měla dostat průkazku :)...

In reply to by Pavlinka1984

Cože?? Ty ještě nemáš průkazku? Jak je to možné? Já jí dostala hned při druhé návštěvě doktora... :O Teď mě čeká 12.9. odběr krve :^O^: - takže je jasný, že mě budou křísit, protože na tohle jsem fakt srab :help: No a 16.9. mám další prohlídku, a tam se dozvím výsledky krve... Jsem taky hrozně natěšená a nemůžu se dočkat :-)
A co se termínů týče - mě ho zatím doktor změnil jen jednou, ale žádný rapidní rozdíly... - nejdřív byl termín 26-28 a teď už je 25.2. :one: Ale když mi poprvé řekl ten termín 28.2., málem mě omývali - příští rok je přestupný a kdyby se to nedejbože narodilo 29.2., byl by ten můj Boleček pěkný chudáček :€Ss€:
Je fajn, že máš termín dřív než já - aspoň mi pak poreferuješ, ať vím, do čeho jdu :€p€: :qu: :*8*: chichi ... I když je fakt, že si to stejně nebudu moct rozmyslet :-)

In reply to by 28terri

Taky jsem se divila, ale průkazku nemám, dostanu ji až v úterý- teda SNAD :s: - a to bych měla být už 16+5... Odběr krve přežiješ, neboj ;) , mě to zase takový problém nedělalo, jsem sestřička, takže v pohodě :) ... Boleček si určitě vybere nějaký krásný datumek a jestli vyleze 29.2, tak aspoň ušetříte za dárky k narozkám }:) ... Hlavně, ať jsou ti naši cvrčci v pořádku :h:

Nad termínem ani raději moc neuvažuju, někdy v 17 jsem byla na praxi na zdravce u porodu :sick: ://: - tehdy jsem si myslela, že nikdy nebudu mít děti, bylo to děsivé, sice zázrak, ale fakt jsem z toho byla tehdy v šoku :s:

In reply to by Pavlinka1984

O tom už jsem taky hodně slyšela... Sestřenka je doktorka a - stejně jako ty - když byla na zdrávce u porodu, dost jí to šokovalo... když mi pak o tom vyprávěla a líčila dost podrobně, co viděla :€z€: , taky mě zaskočila... Proto mám ke každému, kdo si zdravotnictví vybral jako budoucí život, ohromný respekt... Já jsem v tomhle vyloženě sralbotka :D Jak vidím krev, není mi zrovna hej... a co když vidím svoji :bulva: To je teprve konec! :€): I když už jsem zažila samu sebe v situacích, kdy jsem byla nucena nejednoho pořádně zkrvaveného člověka ošetřit a kupodivu jsem to vždy zvládla na výbornou a složila se vždy až po tom, co byl dotyčný odvezen směr špitál :C]]: Takže u jiných jsem dodnes za hrdinku, ale ti, co vědí, se tiše smějí :€m:

Ahojky, gratuluji k těhotenství! :qu:
Taky čekám první miminko začínám už 37 týden... :///: Takže už to mám za pár... :\x: Jinak ze začátku, asi do 16 týdne jsem měla taky křeče v podbříšku, jako bych měla dostat měsíčky :€}€: Dr. mi řekl, že je to normální a že když nekrvácím, tak se nic neděje. :) A s váhou si nedělej starosti i když já mám tedy, co říkat, na začátku jsem vážila 50kg i s postelí a teď...fíííha :s: Měla jsem z toho ze začátku trošku depky, ale pak jsem se uklidňovala, že po porodu hned začnu cvičit a zase to zhodím. Já mám teď nahoře 13,5kg :bulva: ze začátku to šlo pomalu... ale od toho 20týdne... a taky mi ty kila nešly vůbec do břicha, bříško mi začalo pořádně růst až od 27týdne, měla jsem je strašně malušenký :///: Ale teď už mám pěkný banděro :c: :dance: Přes pupík 94cm-ráno a 98cm večer. A jinak mě rozpláče taky každá prkotina... v reklamě když běží něco o miminkách, tak mi hned vyhrknou slzy... :€):
Krásně si užívej těhulkování a pohlaď :€O:
Pa pa :a:

In reply to by pajaja

Ahojky, děkuju za krásný příspěvek :€s€:
Já zatím nepláču u reklam (nebo možná jo, nevím - televizi moc nesleduju :) ), zato mám v kanceláři věčně promočené papíry na stole - jakmile najedu na nějaké stránky o těhotenství a podívám se podle vývoje plodu, jak asi vypadá ten můlj malý drobeček, jsem hned úplně vedle :///: A stejně na mě působí i fotka z UZ (moje první z minulého týdne)... S tou váhou se taky docela bojím - nikdy jsem nebyla zrovna twiggy a až před 3 roky jsem se po nemoci dostala na váhu 55 kg (z původních 75 kg při 1,62 cm výšky), kterou jsem si s kolísáním tak 2 kil udržela až do otěhotnění... Docela se bojím, abych při těhotenství nepřibrala zbytečně moc a nezatížila tím nejen prcka, ale pak i sebe... Mám strach, že to po porodu nepůjde dolů tak snadno jako jiným maminkám... :? Myslím ale, že 13 kilo taky není tak moc - moje maminka se mnou prý, chudák, přibrala 25 kg... Myslím, že byli chvíle, kdy mě musela nenávidět... :€m: Já jsem zatím přibrala něco málo přes dvě kilča a to všechno mi vlezlo do prsou - no horor :€\€: Taky jsem z toho těhotenství docela vykulená... nějak pořád nemůžu věřit, že mi v bříšku roste živůtek :heart: Je to normální? :s:

In reply to by 28terri

Já jsem tomu taky nevěřila... :) Ale je to úplně normální! Až budeš cítit pohyby(já mám teda pěknou divošku v bříšku) :€): Tak ti dojde, že v tobě roste nový život. :c: A později budeš na miminko pořát mluvit... já třeba začnu mluvit na malou vždycky, když má škytavku(jde to krásně cítit) :€s€: Tak jí říkám ať už jí přestane, nebo, co jsem jí koupila nového, co taťka říkal a tak... :c:
Nejkrásnější je, že když dá přítel hlevu k bříšku a něco řekne málé, tak ho hned kopne... :s: :c: Je to strašně dojemný a krásný pocit! A s těmi kily se netrap, já jsem to taky hodila za hlavu a to jsem si od puberty hlídala každý gram navíc :00: Myslím, že po porodu budu tak vyjukaná a budu lítat kolem malé, že to půjde rychle dolů, aspoň všechny kámošky to tak měly, tak snad nebudu výjimka :€Ss€: Teď jsem si vzpomněla, jak jsem se rozbrečela při prvním ultrazvuku... :s: Hormony dělají divy! Tak si užívej těhulkování a ať miminko krásně roste a ty se neboj váhy a pěkně :a\|:
Pa pa :a:

In reply to by pajaja

Já už na toho svého miláčka mluvím teď - až si někdy připadám, jako cvok, když to na mě ještě není ani vidět :-) A taťka mu každý den dává pusinku, aby nám krásně rostl :h: Už jen z toho jsem celá naměkko... A co se týče jídla - asi nikdy jsem toho za den nesnědla tolik, co teď... Ne, že bych se přejídala, ale neustále mám po ruce hromadu ovoce a zeleniny a pořád zobu :-) Až si někdy připadám, jako vánoční balení Marťánků - plná vitamínů a uvnitř s překvapením :€):
Doufám, že ti všechno klapne, jak má a že se s malou dočkáš jen samých radostí. A co se týče těch kil - ta malá tě bude milovat, ať už budeš tyčka nebo bambulka ;) Krásné těhulkování a bezproblémovou cestu na svět pro tu malinkou :a: Papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka