Pozdravení do února 2012 i všem ostatním

24.08.2011

Ahojky všem těhulkám,
po nějaké době snažení čekáme druhé mimi, tak se hlásím mezi vás :-)
Dnes jsem 13+3, a tohle těhu je fakt úplně jiné než to první. Je mi furt zle, a ještě do toho tahle vedra. Ještě že Daníček chodí do miniškoličky, a věnuje se mu tedy někdo jiný, když to máma teď nezvládá :-( :-)
Minulé úterý 16.8. jsem byla na screeningu, tak jsem šťastná, že to vyšlo krásně. Četla jsem na netu, že věkem jsou ty hodnoty horší a horší, tak jsem měla fakt vítr.
Dneska jdu na těhu plavání, tak jsem zvědavá, zda si ho užiju, nebo mi bude zle. Těším se na něj, tak bych ráda, abych byla OK. Od půl páté opět nespím, jako každý den, ale vždycky se mi podařilo ještě trochu zabrat. Dnes fakt ne, tak jsem se šla šťourat do PC. Manžel s Daníčkem ještě spinkaj. A já tu straším už hodinu.
Tak vám všem přeju krásný den, i když tropický, a přežijte ho ;-)

Ahoj maminko!
Omlouvám se, že coby neznámá píši, ale velice jsi mne zaujala svým psaním... Jsem tu nová (nejen čerstvě zaregistrovaná, ale také prvně těhotná) a proto mne asi do očí udeřilo, že jsi 13+3 jako já (tedy podle doktora - já to počítat neumím :-)) a máme tedy stejný termín porodu :-) Hledám tu někoho, kdo má s těhotenstvím zkušenosti a nebo prožívá totéž, co já... prostě kohokoli, s kým bych mohla mluvit o svých pocitech a otázkách... Myslela jsem, že by bylo fajn povídat o tom s někým, kdo má podobné termíny, jako já... Nicméně, pokud bych tě jakkoli obtěžovala (což rozhodně nechci), předem se omlouvám...
Přeji ti nádherné těhulkování a zdraví celé rodince :-)

In reply to by 28terri

Ahojky :-)
Tak moc gratuluji k těhu! Myslím, že tady je spoustu neznámých holek. Počkej, za tu dobu, co sem budeš psát, si pak budeš připadat, že sem patříš odjakživa. Já jsem tu byla dost často před těma třema rokama, dodnes jsme s holkama v kontaktu ;-)
A když si v lwvém sloupku najdeš "Kluby" (myslím :-D ), tak si tam najdeš i únorčátka 2012, a tam najdeš spoustu článků o tom, jak se holky, co jsou v podobném týdnu jako my dvě, cítí, co prožívají, a tak. Já to taky pročítám, když mám čásek. Moje těhu je teď fakt jiné. U prvního jsem v poho chodila do práce, nevolnost jsem zaháněla doma dělanou zázvorovkou. Myslela jsem si, že když je mi tak blbě, že si ji udělám teda znovu - fuuuj, ani cítit :-D
Už jsi registrovaná v porodnici? A jak se cítíš?
Hlavně buď v pohodě, ap řeji ti krásný den :-)

In reply to by Lékor

Jéé, to jsi mě zaskočila - to už se mám registrovat teď? :jawdrop: Já vlastně vůbec nevím, kam bych měla zajít, co obstarat a tak dále... Jsem do Čech přistěhovaná z polska, kde jsem bydlela se svým mužem skoro dva roky, a to ještě do místa, kde jsem nikdy dříve nebyla :-) A jelikož spolu podnikáme a jsme většinou od rána do večera zabraní do práce, nemám tu ani čas, abych si našla nějaké kamarádky, se kterýma bych pokecala a případně z nich vytáhla nějaké rozumy ;-) Jsem pořád ještě hrozně vykulená, že jsem těhotná - dost dlouho nám to nešlo (až jsem myslela, že je se mnou něco v nepořádku, když ten můj už z dřívějška dva cvrčky má) a najednou, v nejmíň očekávanou chvíli BUM! a Bolek v bříšku :C/): :one:
Cítím se většinou dobře - z počátku mi bývalo často špatně, ale pomalu to odeznívá a nevolnosti nejsou už tak strašné. Jsem ale strašně přecitlivělá a svým způsobem i vyděšená - nevím, co mě čeká a jsem na to prakticky sama - s chlapem si o tom moc pokecat nemůžu :n: Jediné, co na sobě nepoznávám jsou chutě - myslela jsem, že je to jen taková fáma, ale já mám někdy na určitou věc takovou chuť, že bych snad i vraždila, nedostat to :C]]: No a taky bývám víc unavená, ale to je prý normální... Horší je, že i přes tu únavu teď docela špatně spím a večer, co večer mě bolí lýtka... :-( Minulý týden jsem byla na UZ, tak mám fotečku toho maličkého a jsem z toho úplně vedle a pořád jen brečím, jak jsem dojatá... :P Jinak jsme prý zdraví a všechno klape, jak má... Tak jsem šťastná...:-) A ty jsi na tom jak? Už víš, co tě čeká, když už to je druhé, ne? Takže taková vyplesklá, jako já, z toho určitě nejsi, viď? Já bych o tom mohla psát romány, promiň :€): Asi je hrozné to po mě číst... omlouvám se ti :-)

In reply to by 28terri

Tak v Praze je dobré se registrovat co nejdříve. Některé porodnice tě registrují od 14+0, ale já se registrovala už před dvěma týdny. Při prvním těhu jsem byla registrovaná v Podolí, kam jsem celou dobu docházela i na gyndu, veškerá vyšetření jsem tam absolvovala, a nakonec jsem rodila v Motole, pže v Podolí v den mého porodu uzavírali sály - malovali.
O registraci se poraď třeba na gyndě se sestřičkou, vštšinou vědí, kam chodí rodit ženský z okolí. A přečti si něco o porodnicích, které máš poblíž.
Ono to přichází většinou v nejméně očekávanou dobu. My jsme sice chtěli, ale když jsme se stěhovali, tak jsem si říkala, že zrovna teď by to nebylo ideální - a BUM :-)
Já jsem unavená, nevyspalá, je mi zle... ale co - jsme zdraví - což je nejdůležitější ;-)
Já si myslím, že vím, co mě čeká, i když pokaždé je to jiné.

In reply to by Lékor

To máš asi pravdu... Já jsem kousek od Liberce, takže buď Lb nebo Frýdlant... Případně Jičín, kde jsem se narodila já a mám tam i rodinu :-) Ale i když jsem o tom už trochu přemýšlela, pořád nevím, co si vybrat... :/

Ahojky kam chodí malý do miniškolky? MAtěj chodí do Veverky u Viktorie Žižkov. A jsem zvědavá an to těhu plavání. CHodím sice ve středy na heat, ale s břichem už to moc neudýchám, tak jsme si říkala, že bych chodila an jiný sport :-D Určo dej vědět jak se ti to plavání líbilo.
Jinak musím říct, že v tomto těhu mi nic není. Na pár dnů jsme cítila slabost, ale žádné zvracení! Dnes v tom vedru jedu do města. Někde seženu kus ledu do busu a budu se chladit.
Krásný den

In reply to by cifrspionka

Byla jsem v Čestlicích v aquaparku, vede to tam Maternity Care. Fakt bezva. S malým jsem tam chodila taky na plavčo, ale nedochodili jsme, pže byl tenkrát furt nemocný. Až bude mimi, tak chci chodit taky, ono to fakt má něco do sebe.
Na té Pze 9 určo něco bude. Přece nebudeš jezdit přes celou Prahu ;-)

In reply to by Lékor

jsem jezdila 177 primo od abraku az na chodov pekne.. pohodlne jednim spojem mi to vyhovovalo.. hlavne ta pani co nas mela an to vanickovani byla uzasna! za tou jsme pak jela i do stodulek.. na P9 neni vanickovani v hotelu Duo je plavani pro deti az od 6 mesicu.. a na tehu plavco se juknu.. jinak jsem v minulem tehu jezdila an tehu cviceni do Studia pro zeny ve Vodickove ulici

In reply to by cifrspionka

To je pohoda, když je přímý spoj. My jsme bydleli trošku mimo dostupnost MHD, tak já všude jezdím autem. I teď, kdy bydlíme na Jižáku. Ale zase se budem stěhovat trochu mimo civilizaci, tak aspoň nevyjdu ze cviku.
Taky jsem chodila do Studia pro ženy, ale do Říčan. Jan na cvičení po porodu, tak na cvičení s mimčama.

In reply to by cifrspionka

Tak se opravdu známe z předchozího těhu :-)
Daník chodí do miniškolky Pilné včelky na Jižáku. Chodí 3x týdně, protože se mu tam moc líbí, a je tam naprosto spokojený. Nosí domů výtvory, které tam dělají, já jen žasnu a zírám. Když děláme doma třeba s modelínou, tak ho to až tak nebere, ale ve školce je to - no prostě pilná včelička :-)
Tak to tě obdivuji, že v tomhle vedru jdeš do města. Abys jela v mrazáku ;-)
O plavču pak písnu! Měj prima den, a neuvař se v naší matičce stověžaté ;-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka