Voda nebo čajík u 2 měsíčního prcka?

22.08.2011

Ahojky všem, chci se zeptat na váš názor, zda dávat cucnout v těhle vedrech mezi kojením 2měsíčnímu prckovi vodu nebo čajík?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já jsem zapoměla ještě dodat, že kojím a ještě dokrmuji UM, malá totiž málo přibývala na váze. Převařenou vodu jsem zkoušela, ale tu mi vyplivla :-(. Dneska byla právě nevrllá mezi kojením, tak jsem jí zkusila dát jen trochu z prsa, ona si cucla a bylo to lepší. Jinak dneska při tom vedru mi nechce ani moc pít z prsa, vždycky se dokrmí UM z flašky, to mi pije, ale z toho prsa se mi zdá, že si dá jen na žízeň a pak už se cuká a kroutí a odmítá je.

Zdeňka a Vikča

In reply to by jesterkalackova

cuká se ti proto,že jí to z lahve teče snadněji než z prsu... Nejkratší cesta k úplnému odstavení :( Jestli chceš kojit i nadále,tak doporučuju láhev úplně odbourat a dokrm UM dávat alternativně-lžičkou nebo stříkačkou :) Na láhev zapomeň,jestli chceš kojit i nadále...

In reply to by jesterkalackova

nevydrží,protože jí to teče pomaleji než z láhve... Opravdu,jestli nechceš komplet odstavit,tak se flašky vyvaruj,koj co nejvíce,hodně pij,v těch vedrech klidně i pět litrů.Před kojením prsa namasíruj a během kojení je několikrát prohoď-mlíčko pokaždé teče chvíli zadarmo a malá nemusí tolik tahat.A průjem rozhodně nemůže být projevem dehydratace-jako takový může k dehydrataci vést,ale ne být jejím příznakem.Pokuď by mimčo bylo dehydratované,tak by bylo spavé,apatické,mělo by méně než pět počůraných plen denně a mělo by propadlou fontanelu na hlavičce.

In reply to by jesterkalackova

ne zvracení a průjem můžou vést k dehydrataci,protože jak průjem,tak zvracení odvodňují a tím pádem mohou být příčinnou dehydratace.Vím to přesně,jsem dětská sestra a dehydratovaných dětí jsem viděla tisíce :) Jestliže dítě nemá cca deset vodnatých stolic denně,tak to průjem není.Náš třeba kajdil po každém denním jídle,takže tak cca 6x denně a žádný průjem to nebyl :) Jestliže je čilá,dobře čůrá a nemá propadlou fonatnelu,tak se o dehydrataci určitě nejedná.

In reply to by jesterkalackova

no, já bych i souhlasila s názorem co tu je .... že z láhve to jde samo, to bude určitě tím, protože z prsa musí tahat daleko víc, malá občas pekně zuřila :-( a průjem ... že by z té samotné vody ? těžko říct, určitě se poptej Dr. :-) a hodně štěstí ať v kojení pokračuješ !!!! držím palce

In reply to by Mirunka31

Tu vodu právě vůbec nechtěla, tak jsem jí to necpala, takže z toho ten průjem nebude. Já jsem bojovala s kojením i s mým prvním synem a byla jsem psychicky úplně na dne, protože se mi dělalo zoufale málo mlíčka. Teď kojím hodně a jsem za to ráda, takže doufám, že nám to vydrží minimálně půl roku jako u syna, ten se pak sám odstavil. Jeho jsem taky dokrmovala z flašky a bylo to v pohodě. Ale každé dítě je jiné, že jo. Tak uvidíme :-)

Zdeňka a Vikča

In reply to by jesterkalackova

já ze začátku taky bojovala, žádná solidní laktační poradkyně na dosah :-( a to jsem rodila ve velké profláklé nemocnici s laktačním cenrem, ale ochota se někam vytratila a na mé stálé dotazy žádná pomoc :-( ale zvládla jsem to a jsem za to moc ráda ! ale prej někomu se fakt tvoří míň mlíčka a může se snažit sebevíc :-( tak hodně nervů, síly a zdravý krásný miminka :-) co jinýho nás na tom světě už těší, že ? :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka