Císařský řez .. Obilní trh x Bohunice (prosím o vaše zkušenosti)

21.08.2011

Ahojky maminky.. chci vás poprosit o vaše názory a zkušenosti s těmito porodnicemi... :)
* jsem v 35. týdnu vše je v naprostém pořádku "jen" je to naše miminko stále KP a moje dr. mi řekla, že to vypadá na plánovaného císaře už jen proto, že jsem před 20-ti měsíci už jeden měla.
* chci se vás zeptat jaké máte zkušenosti s císařem v těchto porodnicích, jaká o vás byla péče, péče o miminko. A hlavně, když jste vy i mimi v pořádku, za jak dlouho vás pustili s miminkem domů.. Ptám se proto, že mám doma malou cácorku a pokud by vše bylo v pořádku, nechci tam zůstávat kvůli malé 11 dní jak ve Vyškově!!!!!
* a ještě dotázek k nadstandardům, když jste byli po císaři a měli nadstandard, jak dlouho jste tam byli???

Moc vám děkuji a mějte se moc hezky!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já byla na obilňáku v 2008(akutní císař) a byla jsem tam 6 dní, ale pustili by nás i za 5 dní domů, kdyby malá nemusela pod lampu.
Byla jsem celou dobu na nadstandartu a nemůžu si absolutně na nic stěžovat. PA perfektní, poporodní taky perfektní. S kojením pomáhali suprově, sestřičky perfektní po celou dobu. No příště jdu znovu tam. Jen doufám, že to nebylo Vánocema, protože nás propustili na štědrý den domů.

Ahoj, tak já byla na Obilňáku, po akutním císaři mě pustili za 5 dní. Jinak docela maso, na porodním sálu personál příjemný, prostředí taky. Ale poporodní děs, vypadá to podle mě jako starý klášter :-), na novorozeneckým sestry taky nic moc. Příště chci jinam. Ale jasně, tohle je moje zkušenost, uvidíš, co napíšou ostatní. Tak at vše dobře dopadne, měj se hezky :)

In reply to by Inaha

po tom právě pátrala, kam příště a co jsem slyšela holky,tak na novorozenecký si stěžovaly úplně stejně na Obilňáku i v Bohunicích, tak já se obávám, že si nevyberem :-( já už taky nechtěla do Bohunic, ale asi je to všude stejný :-(

já jsem rodila před 18ti měsíci v Bohunicích, byl to teda akutní císař, porod jako jedno velké fiasko pominu, samotný císař byl v celkové, ale komplikace naštěstí nebyly, rodila jsem v úterý, pustili mě v neděli, škemrala jsem už v sobotu, ale byli neoblomní, prý to dřív nejde, že mají na to nějaké předpisy...měla jsem nadstandart, první den jsem byla na JIP a pak na tom nadstandartu, nevím no, příště už bych to asi nechtěla, celý den tam nikdo nepřišel, nikdo mi vůbec nic nevysvětlil, co se týkalo péče o malého, kojení - ty jsi druhorodička, ale já vůbec nevěděla, co s malým, takže dětské příšerné, na tom šestinedělí co se týkalo mě, tak já celkem nic nepotřebovala, takže jsem fakt moc do styku s personálem nepřišla, ale když už, tam byly sestry vcelku v pohodě

ahoj promin že i neporadím z porodnicema, já jdu do Motola, ale ty půjdeš na císaře jen kvůli KP nebo i proto že jsi před 20.měsícema měla císaře? Já mám totiž druhé dítko a císaře jsem prodělala před 32.měsícema, za 14 dní mám termín, mimčo je teda hlavičkou dolů, ale dr si myslí že to půjde normálně.

In reply to by Arutha

...ahojky :),

jo jo, jen proto, že jsem měla císaře a mimčo je KP.. Kdyby bylo hlavičkou dolů, tak by to možná mohlo jít normálně.. Ale s mým štěstím, co mám.. :) no nevím nevím. Přeju Ti, ať máš bezproblémový porod... :)

In reply to by Arutha

no,že se do toho pletu-ono 20 měsíců a 32 měsíců je dost rozdíl.Ono se doporučuje rok po císaři neotěhotnět a pokuď maminka měla císaře před 20 měsíci,tak to očividně nedodržela-to už samo o sobě může být indikací k císaři,každopádně poloha KP po císaři je indikací k operačnímu řešení vždy-tudíž maminka,která měla císaře v minulosti,nesmí rodit KP ani kdyby byla deset let po císaři :) Jinak k příspěvku neporadím,já rodila císařem v Plzni a byla jsem za pět dní doma-naštěstí :)

In reply to by lucininenka

.. i tak se to dá vysvětlit.. :) Mě se jizva hojila krásně a dr uznala, že se klidně můžeme do druhýho mimča pustit. Chtěla jsem dvě děti po sobě, ale kdybych měla jakýkoliv problém, určitě bych počkala.. Celý těhu mám perfektní, jen je problém v té poloze.. Uvidíme, třeba si na toho netopýrka ještě zahraje.. :D

In reply to by Hanis

jasný,no on to má asi každý jinak,mě teda bylo doporučeno minimálně rok počkat a to jsem měla hojení bez komplikací a jizvu krásnou :) Já bych teda chtěla zkusit normál porod,takže bych ten rok počkala tak jako tak minimálně,ale když máš dítě KP,tak je to fakt jedno... Stejně bys musela na císaře :( Tak držím palce a třeba se ještě opravdu otočí netopýrek :)

In reply to by Hanis

je to fakt pech, já jsem teďka v 19tt, mě řekli, že dva roky odstup od císaře, jizva se taky hojila dobře, já jsem starší, takže moc jsem víc než bylo nutné čekat nechtěla, no tak doufám, že mimčo nebude velké a nebude taky KP, abych mohla zkusit rodit normálně, budu 23m od císaře, taky zatím nic o druhém císaři neříkali...

In reply to by Hanis

tak to jsi měla fajn, mě se jizva hojila ukázkově a konzultovala jsem se dvěma dr a obě dvě že mám počkat 2 roky, že jsem mladá a at neriskuju, tak jsem čekala jak blbec a otěhotněla jsem vlastně měsíc před synovýma druhýma narozkama

In reply to by Arutha

Ale i tak je to hezký :) tři roky jsou optimální. Já z toho, jak se ta moje cacorka bude k tomu malýmu prckovi chovat, docela bojím. No ale zvládly to jiné maminky, tak já to musím taky zvládnout ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky