cesta autem do Chorvatska ?

20.08.2011

Holky, kdo máte zkušenost, v kolik vyrazit s ročním prckem autem do Chorvatska ? na večer než usne, ať spí až v autosedačce, v noci - přenést, k ránu ? Fakt nevím a mám z toho krapet strach :-( že mi malá v té autosedačce fakt nevydrží tu dlouhou cestu :-(( poradíte lokalitu, kam jet ? díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

byli jsme s malou již několikrát..v jejich 5 měsících, v 9 měsících, v necelém roce a půl, a ve dvou letech a 4 měsících. a pokaždé to zvládla perfektně. tam jezdíme na noc..jako miminko to prakticky prospala. zpět vyrážíme cca kolem 9-10 hodiny dopoledne a taky to zvládla dobře. asi 2x většinou na té cestě zpět bulela a to jednou v těch 9 měsících a pak v tom roce a kousek. je zvyklá jezdit autem a dneska pořád říká, kdy zas pojedem k moříčku :-D

In reply to by Mirunka31

My ted naposled taky vlastne zpet vyrazili pred polednem, tak aby mala v aute dala poledni spanek. Pak jsme meli naplanovanou pauzu v nejakem meste, kde jsme sli na hriste, jidlo, nakupy a dal vyrazili kolem 6, takze za chvili mala zase usnula a my byli kolem pulnoci doma.

In reply to by Mirunka31

protože se kolem toho času vrací apartmány a nějak nemáme sílu si krátit dovolenou o tu jednu noc :-) jinak 3x byla u Poreče a jednou u Biogradu. teď naposled jsem byli na výletě v Medulinu a teď když si hraje tak říká, že jede do Medulinu jak je ten písek :-)

My jeli minuly tyden nejakych 800 km a vyrazili jsme v 11 vecer. Plan byl, ze malou prenesem, ale ona poznala, ze se neco deje a nechtela za boha jit spat a usnula az jsme vyjeli. Ma ted necelych 20 mesicu, takze uz si dost vsima. Ale spala v podstate az do rana, jen kolem 5 se vzbudila, dostala lahev mleka jako obvykle a spala dal. Dorazili jsme pak k mori, dali si kafe, snidani, prochazku a pak jsme jeli k apartmanu. Mala nemala zadny problem.

Loni jsme byli v CHorvatsku kdyz mela 8 mesicu a to jsme ji proste spici prehodili do vajicka a vyrazili nekdy kolem desate vecer. To se jeste budila v noci na kojeni, tak jse proste po 4 hodinach staveli, nakojili a jelo se dal.

Ty nocni jizdy jsou asi nejlepsi, ale chce to dva ridice a stridat se. My jsme na dalkove jizkdy zvykli, protoze jezdime do CR nejakych 600 km skoro kazdy mesic na otocku na vikend. (To pak vyrazime v 7 a kolem pulnoci malou prelozime do postylky u babicky a kolikrat se vubec nevzbudi.)

to řeším, jedem do Itálie za 14 dní - jedem na sever, takže tak 7-8 hodin cesty, chceme taky na noc, ale kdybychom jeli kolem té osmé než malý usne, tak bychom tak byli moc brzo, takže budeme muset prostě přenést do autosedačky kolem 23hod, on se určitě vzbudí, ale doufám, že nám usne, dlouhé cesty nemá moc rád, tak doufám že bude spát, je mu 18m

In reply to by barbusacek

ona je relativně zvyklá na cesty Čechy - Morava (5hod), ale nesnáší to :-) ale to jezdíme přes den ! 5eším moře i kvůli sluníčku, jestli na to není malá ? jestli si to tam vůbec užiju a nebudu jen kolem ní běhat se slunečníkem :-))

In reply to by Mirunka31

je taky zvyklej jezdit, ale taky to nemá rád, přes noc jsme taky ještě nejel... tak my jedem kvůli moři - máme atopický ekzém, takže pro nás je to jasná volba, proti sluníčku máme UV plavky a v září si myslím, že když tam nebudeme přes poledne, tak to bude v pohodě ... já si myslím, že klidně můžete jet, když budeš mazat a na hlavičku kdyžtak takovou tu čepičku s ochranou krku a nebýt u moře přes poledne, tak to bude v pohodě...

In reply to by barbusacek

nám se udělal atopickej ekzém na ručičkách a trochu na tváři :-( taky chci hlavně kvůli moři, jak pro malou, tak pro nás ! Kam přesně jedete ? tu čepičku máme, je super, velkej kšilt a na ten krček ! Mazat ji budu celou a plavky nemá :-))

In reply to by Mirunka31

celkem kousek od Benátek, oblast Veneto a přímo se to tam jmenuje Duna Verde, nechtěla jsem úplně do těch megaletovisek, i když v září tam asi bude klid, ale s malým ditíkem jsem si říkala přece jen trošku do klídku :-) no tak jestli má malá atopický ekzém, tak si myslím, že není vůbec co řešit... jak říkám, jedu kvůli malému, jsem v 18tt, takže sama o sobě bych asi nejela, ale malý to moře potřebuje a přští rok bude druhé dítko mít teprve půl roku a to si myslím ještě moc nemá význam, ale v tom roku to už je si myslím v pohodě...

In reply to by Mirunka31

Plavky nejsou spatny, je to hlavne jako ochrana, aby se ji dolu nedostal nejakej pisek atd. Nemam nic proti nahym detem, ale rpijde mi to praktictejsi.

Jinak krem doporucuji LADIVAL pro kojence. Je to sice jen 30, ale je zvlastni tim, ze se nevsakuje. Udela vrstvu na povrchu a to je pry podle naseho doktora a pak i lekarnice pro miminkovskou pokozku lepsi.

In reply to by macouch

No, já ji nenechám nahatou v tom písku, to určitě ne, jen jsem myslela, že ji dám ty jednorázovky a né plavky :-) 100% bych měla strach, že by mohla něco "dolů" chytnout ! Ladival máme ale 5Oplus, taky pro děti, ale na tu 30 se zeptám !!! chtěla jsem i ve spreji, že y se to líp mazalo ...

Ahojky, my jedeme zítra a vyrazíme tak v devět večer. Máme 2 letého prcka, tak jsem taky zvědavá ale já myslím, že to bude v pohodě. jedeme do Podgory.

Ahoj, vůbec se toho neboj, my byli v červenci v černé hoře, to je cca 1500km, malá má 2 roky, zvládla to líp, než my..v noci byla jen jednou vzhůru, na přebalení a pak se vzbudila v 8 ráno.. Tvé holčičce je rok, jak píšeš, takže si myslím, že ta bude úplně v pohodě..Rozhodně bych nejezdila přes den..

Ahojky, my jeli loni autobusem.... Malýmu bylo 1,5 roku a vyráželi jsme kolem 18h večer a ráno v 6h. dorazili... Zastávky se dělali co 30 min.( pokud všichni nespali) A musím říct že jsem až koukala jak to zvládnul:)
A Jestli jedete autem, máte to lepší, uděláte si přestávku kdy budete chtít:)
Neboj, malá to zvládne v poho.... My byli na Zaostrogu a musím říct že tam bylo krásně:) A lodí tam dělají plavby na ostrov Korčula.....
Romi a Samuel :-)

ahoj segra jela s 9.měsíční slečnou, měli sebou vajíčko i sedačku 9-18kg a jeli přes celou noc v kuse. A jeli do Mimic to je u Omiše ,kde si přes net zajistili ubytování v apartmánu po netu. Měli to hned u moře. Říkala že se malá koupala i v moři v tom kruhu kde jsou výřezy na nohy a častějc na terase v dětském bazénku. Hodně tam připalovalo, měla sebou 50ku faktor a přeslo musela být pod slunečníkem. Jinak všecko v pohodě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky