Holky, poradíte? Po doma jsme definitivně bez plínek, jak to mám udělat dál?

18.08.2011

Krásně během jednoho týdne pochopila smysl nočníku, chodí mi přes den sama, sundá si kalhotky... no paráda. Ale teď nevím, co dál. Jestli ji zatím takto nechat, nebo rovnou přejít i k tomu, že budeme chodit bez plín i ven? A na spaní? Nechci nic uspěchat, ale zas abych něco nezanedbala... Jak se mám zachovat teď, dávat jí tedy ven a na spaní pleny, nebo jak?

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak to závidím,syn má 27.měsíců a možná už pochopil kam má čůrat.Do ted´ když jsem mu nedala plínku tak si pro ni zašel a dával si jí mezi nohy.on nemluví tak s ním je to těžké.se ho zeptám jestli nechce čůrat odpoví nechci a za chvilku je počůraný.po doma to zkoušíme už delší doby ale stejně se většinou vyčůrá někde jinde než do nočnáku,na hračky,na zem koberec kdekoliv...ted´ dva dny běhal na zahradě nahý a vždycky utíkal na trávu čůrat tak snad už budem bez plínek přes den a večer si plínku taky sundává ze spaní..je mi to už trapné jak se všichni diví že má ještě plínky

ahojda. Tak mě štvalo, že moje dcerka absolutně nočník odmítala. Pak jsem si ale vzpomněla, že když jí bylo 3/4 roku, tak jsem jednou nemohla najít dudlík, řekla jí, že prostě není a ona bez něj šla v klidu spát. Od té doby je bez něj :o) tak jsem to zkusila i s plínama. Prostě jsem řekla, že "plíny už nejsou" a nedala jí je. Kupodivu teda zopakovala, že plínky nemáme a začala sama chodit na nočník. Učila jsem ji nejprve venku na zahradě, to si krásně běhala, pak přišla, stáhla kalhoty, vyčůřala se, utřela, oblíkla... a pak sjem během pár dnů přešla i doma na chození na nočník. Následně jsem jí naučila, že když nočník není a jsme venku, řekne si a vyčůrá se na travičku. Funguje to skvěle, chodíme i ven bez plín. Akorát na noc bych si to teda opravdu neriskla. TO čůrá pořád hodně. s tím bych počkala, až bude starší - ještě nám nejsou ani dva roky :o))

Tak my už čůráme ode dneška venkůůůůůůů. Mám fakt radost. A jak na to? No maminka se musela vyčůrat v lesíku, aby malá viděla, že i já čůrám venku na travičku :s: . Tak jsme byly dneska venku celé odpoledne a pohoda. :metal:

Na spaní nech,to ještě chvilku potrvá a na ven bych nedávala,když je takhle,tak vezmeš pro jistotu náhradní oblečení a kdyžtak jí převlíkneš :) Já jsem teda na ven nechávala dýl,ale my jsme učili v únoru a tahat další kombinézu fakt nešlo :) Ale nikdy se nepočůral a hlásil i venku hned (většinou to vydržel až domů,ale zase jsme nebyli venku déle než dvě hodinu v tom mrazu).Nechávala jsem jen do autobusu,protože tady jezdí autobus půl hodiny a čekat další hodinu na bus by se mi nechtělo kvůli čůrání :) ale zase se tak hezky vytrénoval,protože,když zahlásil bobo,tak jsem mu řekla,že musí vydržet a zároveň jsem neměla strach,že počůrá autobus :) Vydržel vždycky :)

In reply to by Tehulka4

do auta jsem ještě nechávala nějakou dobu,než se vytrénoval,ale teď jsme byli v Krkonoších a jeli jsme tři hodiny autem,plínku nedostal a nepočůral se.Cestou tam jsme stavěli jednou a cestou zpátky vydržel celou nečůrat,samozřejmě,když jsme jeli kolem benzíny,tak jsem se vždy ptala :) Je mu 25 měsíců a bez plíny je od 19 měsíců.

tak dneska pošupajdí ven bez plínky... :) Mě kamarádka říkala, že malá jí nechtěla venku čurat, takže tahali nočník i do města, aby byla malá bez plen, tak snad nás to nečeká také... :s:

In reply to by fli

neboj, to bude dobrý. Markétka se ze začátku taky bránila. Přecejen nebyla na onu polohu zvyklá. Byli jsme venku 2 hodiny a ona vydržela nečůrat. Doma pak běžela na nočník. Bála jsem se, aby neměla pak problémy s močákem, tak jsem jí na ven dávala tu kalhotkovou plínku. No a taky nechtěla čůrat a ani do plínky se nevyčůrala a opět čekala až když jsem došli domu. Jednou jsem byli venku déle, a ona už přešlapovala. Tak jsem jí dala čůrat a vyčůrala se.Měla ohromnou radost a od té doby zjistila, že je to super :s: . Chce to na dítě nenaléhat. Pokud nechce, tak to brát v pohodě a s úsměvem...

ahoj, tak pokud takhle pěkně chodí doma, tak bych jí nedávala plenku ani ven. Vem si sebou převlečení a popřípadě i jednu plínu :-). Je možné, že ze za čátku jí budeš muset čůrání připomínat. Až se naučí krásně si říkat i venku, tak bych zkusila nedávat plínku na polední spaní. Před spinkáním vyčůrat a měla by vydržet. Ohledně plínky na noc bych nespěchala.

Ahoja u nas je to taky tyden co doma krasne chodime curat, posledni dvy dny me upozornuje i venku i kdyt mela plinu ze se ji chce curat tak jsem ji vyhovela a dala cistou, dneska jsme jely vyrizovat a prijela sucha, odpoledne teda vyyzkousim poprve bez plenky vemu nahradni obleceni a uvidime co se bude dit, kazdopadne na noc se doporucuje sundavat plenka az je aspon 3dny uplne sucha

my chodili na nocnkik doma ale plinku mel porad,pak sem ji vzala na doma a za 2dny na to i na venek a za 3t sme byli bez i na noc
maly mi nechtel vubec curat na travicku ale slo to s kravalem a za 2dny byl problem vyresen,zalivame kytky a stromecky :)
jinak ja davala vzdy pred odchodem vycurat,pred odjezdem vycurat a hlavne jet o dva spoje driv a v pripade potreby vystoupit a mit dost veci na prevleceni ;)
neboj casem se naucis jak dlouho vydrzi a co si s ni muzes dovolit :a:

My sebou bereme náhradní oblečení. Jinak po zahrádce ji nechávám běhat s holým zadkem (když je hezky). Malá má 18 měsíců a je bez plínečky i v noci už měsíc. Nechce mi venku, ale čůrat na travičku - když někam jedeme musíme brát nočník a když jdeme ven, tak se snažím max na 1,5h a pak domů, kde se vyčůrá a jdeme ven znovu. Chce to prostě čas.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

náš taky venku vždy spustí řev, když má jít čůrat do trávy :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

hlavně, že to přejde....je to opravdu šílené období. :bulva: :///:

Ahoj!! Ideální doba naučit ji čůrat venku!! Takže náhradní oblečení s sebou, připomínat, zkoušet to a malá se to určitě brzy naučí......Na noc bych to nechala, až bude mít pár dní po sobě prázdnou plínu.....my to zkoušíme zrovna teď ;-)

In reply to by Barče

ráno se vzbudí a má ji nacucanou... :)) Je fakt, že já jako dítě milovala čurat venku, tak třeba se to malé také zalíbí... :)

ahoj, další krok bych volila venek bez plen, jen si s sebou vezmi náhradní oblečení a s čůráním se připomínat a zkoušet, venku je dost podnětů k tomu, aby se zapomněla. držíme palce :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka