Jak je to s odhadem váhy

10.08.2011

Ahojte, chtěla bych se zeptat, jak je to s odhadem váhy dítěte. Když Vám doktor váhu odhadl (asi změří končetiny a pak podle tabulky odhadne) byla porodní váha ve skutečnosti vyšší nebo nižší?
Mě včera řekl, že Míša je velký, že má 52 cm a že má 3,5kg.

mně odhad váhy vůbec nedělali, švagrové se spletli o půl kila, sestřence o třicet deka (oběma odhadovali víc než dítka skutečně měla)

Ahoj, z UTZ bych byla v klidu a i kdyby to odhadli dobře tak to je akorát, co bych dala za 3,5kg. :)
Jinak my řešíme opačný problém, malá drží dietu od 36tt, teď jsme 38+1 a stále odpovídáme o 2-3 týdny mladšímu miminku. :)
Vyslechla jsem na to spousty pohledů. Moje obvod. gyndoložka (starší s praxí) tvrdí, že je to v pohodě, že mám počítat s +-500g a že záleží na obrazovce UTZ a oku doktora, stačí prý aby kurzor položil o milimetr jinak a hned tam skáčou hodně zkreslená čísla.
Dvě mladé doktorky plaší, že jsme moc malinký a pořád mají podezření na špatný průtok pupečníkem a dneska pan doktor s mužským nadhledem řekl v poho, holt to nebude 3,5kilové miminko, ale 3kila by jsme s trochou snahy mohli dát, ale radu jak jí pomoc v přibírání mi nedají :D
Takže v klidu, klidně můžeš mít i 3 kilové miminko. Jooo a ještě moje 50kilová segra měla chlapečka 3,5kg a 52cm a byl tááááák malinký, že jsem nevěřila, že můžou být mimísci ještě menší :D

In reply to by kacka majova

Asi fakt v klidu. Já když jsem se narodila, normálně v termínu, ne předčasně, jsem měla 2,8kg. Dnes, v dospělosti vypadám normálně, před těhotenstvím jsem měla 64 kg, jen 17% tuku (norma pro ženy je 18-28%) a měřím 173 cm.
Takže i když tvoje miminko vypadá na maličké, tak se to může změnit.

Ahoj,tak my měli odhad přesný. Ale odchylky tam prý mohou být. Jinak mi nepíjde, že je váš Míša nějak velký. Co jsem byla v porodnici, tak jsme měli všechny děti okolo 3,5 kg nebo i víc a porod v pohodě :-). Jen jedna kočena tam měla holčičku 5,2kg - to už bylo vážně veliké miminko :-).

Ahojky, mě malou odhadli na 4,5 kg a měla při narození 3,5 kg.....a to mi ji kvůli její vysoké váze vyvolávali..... :€{€: Takže se pěkně sekli a vyvolávačka byla zbytečná...... :€{€:

A ty jsi v termínu? To je přece v pohodě váha, ne? Já si bohužel nepamatuju, asi mi nedělali odhad těsně před porodem. Malej se narodil 53 cm a 3840g. Teď jsem zvědavá co nám příští týden naměří u druhýho, minule mi jen řekli že je o tři týdny větší a bude se vyvolávat dřív... :?

Tak mě týden před plánovaným porodem řekli váhu holčičky 3,5 kg. Narodila se Karolínka nakonec akutním císařem jelikož nemohla ven s váhou 4520 g. Trochu rozdíl....takže na to vůbec nedej...a to jsem byla na úplně novém ultr. v nové porodnici.

No my prý máme necelé dva týdny před termínem 3,6kg :spid: , tak doufám, že se opravdu sekli :€):

Ahoj, mě říkali v nemocnici, že je to vždy plus mínus 300 g, že se to nedá stejně přesně naměřit.

ahoj , me v den porodu (za 5 hodin se narodil) rekli ze ma 3120 g a mel 2500g a kdyz vyplivl vodu a jine dobrutky co si donesl z briska tak mel 2280g ...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No odhad jsi měla menší. A píšeš že jsi měla obrovské břicho. To mě nepřipadá, že bych ho měla obrovské. Právě proto se tady pídím po těch odchylkách. Spíš mám pocit že by podle velikosti břicha měl mít kolem 3 kg. Přibrala jsem jen 7 kg, a mám jen bříško, nohy mi neotékají, obvod přes břicho mám 95 cm při výšce 173 cm, moje normální velikost v pase je cca 65 cm. Když jsem koukala na obvody ostatních těhulek, tak jsou kolem 105-115 cm.
Tak mi je to divné, kde by tam jako byl a kam nacpal moje vnitrní orgány :s:

Ahoj, vzdy bude zalezet na kvalite UZ, ale rika se, ze rozdil mezi UZ a realitou muze byt az plus minus pul kila, takze se urcite nestresuj :-)

Ahoj,
tak mně Dr. řekla týden před porodem pdhad váhy 3000g, když se malá za týden narodila měla 3180g, což odpovídá ;) Ale moje 2 kamarádky teď rodily ve stejné porodnici jako já a úplně se sekli... Jedný odhadovali, že bude mít mimčo ke 4000g a mělo 3180g a druhý mělo mít přes 3100g a mělo 2570g... Takže asi záleží na přesném změření hlavičky, nožičky a bříška :)

Mě u prvního kluka řekl že bude mít 49 cm a 3 kg a měl 50 cm a 2,90 Kg a druhej měl mít 47 cm a 2,70 a také se s touto váhou a mírou narodil takže já jsem obě děti měla malinečký :-)) :!k:

Tak u mě se dr. teda trefil skoro přesně! Odhadoval váhu někde na 3kg a malá se narodila a měla přesně 3050g.
Ale některé holky taky maj veliké odchylky,takže nezoufej

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka