nitrodelozni hypoxie...

10.08.2011

Holcenky nevim si rady... Cim vic se blizime ke konci, tim vic jsem nervozni, uz ted se bojim porodu, jsem vystresovana, pripada mi ze nic nezvladam, domacnost a ani svou 5. letou dcerku Elisku, je mi furt mizerne, citim se bez stavy a motivace, stale unavena a se spatnou naladou...proste fuj...
Navic jsem nahodou narazila pri blizsim zkoumani zdravotniho prukazu Elisky neco ceho jsem si nikdy driv nevsimla...stoji tam ze mela ci prodelala NITRODELOZNI HYPOXII a to nejspis v prubehu porodu...Netusim co to je a nikde na netu jsem se nic poradne nedocetla, a ani mi pred tema 5. lety nikdo nic nerekl, nevite nekdo o co jde, nesetkali jste se s tim nekde nekdo nahodou?...je fakt ze na porod zrovna s nadsenim nevzpominam, byl prohlasen za patologicky, neotevirala jsem se, dostala jsem x injekci a leku i kapacky a ke konci mi chteli malou brat klestema, ale po 16h se nakonec podarilo a mala byla na svete.. Dekuju za jake koliv informace...

ahoj,hypoxie je nedostatek kyslíku. Jinak s tou nechutí do života,únavou a nezvládáním to mám stejně a to rodím až v prosinci.Malý mi přerůstá přes hlavu,má 3 a půl.No snad to nejak zvládneme.Manžel od rána do večera v práci,přijde a Sam už většinou spí,takže žádná pomoc.Nudí se se mnou,už aby byla zase školka :-) Tak držím palečky ať se to aspoň maličko zlepší :k:

In reply to by lucinacek

Ahojky...jj děkuju za info...nějak jsem to nevydržela a zavolala naší bývalé doktorce, že nevím co to znamená a že jsem si toho sama nikdy nevšimla...zaráží mě že mi o tom nikdo neřekl, že se nám tohle přihodilo :jawdrop: ...bylo to nejspíš tím že jsem se vůbec neotevírala, přes všechny medikamenty a furt to nebylo ono :|€|: , ráno před 6h mi praskla voda a malá se narodila až skoro ve 21h večer :( , takže celý den bez plodové vody...ty opravdu hodně bolestivé kontrakce jsem měla několik hodin a nic moc se nedělo a byla jsem tak vyčerpaná že už jsem pak na konci omdlévala...dokonce mi jí :*8*: chtěli brát kleštěma, což nakonec neudělali...nechápu, že nás nechali takhle trápit, malá sice nebyla žádný obřík, ale když to nešlo měli udělat něco aby k té hypoxii nedošlo :O ...naštěstí je v pořádku a naopak moc chytrá takže to na ní snad žádné následky nenechalo..
Jinak Eliška se sem mnou taky nudí, jsme skoro pořád doma...nákupy obstarává přítel když jede z práce a taky jezdí většinou až kolem 19h, tak se spolu navečeříme, ale většinou jí sám, malá je zvyklá jíst dřív, koukneme na zprávy, občas malou dá spát nebo jí vykoupe ale zbytek dne je na mě.... A já jsem hrozně unavená, ale spát nemůžu, na hřiště když je vedro taky nejdeme, páč je mi na sluníčku blbě a nebo tam jít nemůžeme protože prší...už se těším na podzim že bude nějak ustálené počasí a hlavně že za pár dní začne zase školka... Jdeme do nové, tak malá bude mít zase o zábavku postaráno:-)))
Dávej na sebe pozor a děkuju:-)

In reply to by o.l.i.n.k.a.82

Ahoj,
asi máš nějakou těhotenskou depresi, možná je to způsobené počasím nebo prostě stereotypem :|€|: To přejde, uvidíš :) Občas mi připadá, že mám každý den stejný, pořád ty samý úkony :€Ss€:
Moje kamarádka měla 1. porod snad 25 hodin, teď rodila podruhý a bála se, že to bude zase hrozný. Sice jí praskla voda ráno, ale protože se do večera nic nedělo, dostala injekci na spaní. Druhý den ráno dostala další tabletu na vyvolání, v 9 hod. jí konečeně chytly bolesti a v 11:35 byla malá venku :) Takže neboj, druhý porod by měl být rychlejší :k:
Docela se divím, že Ti neřekli, co se dělo s malou.... :|€|: Já třeba až teď nedávno nakoukla do Porodopisu a zjistila jsem, že jsem měla poruchy porodních sil (proto jsem neměla potřebu tlačit na kontrakce) a že malá měla abnormální srdeční frekvenci :r: A to jsem si říkala, jak to bylo super a teď koukám že moc ne, ale hlavně, že všechno dobře dopadlo a u vás to taky dopadne ;) :a: .

In reply to by o.l.i.n.k.a.82

Ta voda by ani v tomhle tak nevadila,to je spíš hledisko infekce si myslím.Ale jak píšeš,že jsi omdlévala,tak u toho jsi určitě i špatně dýchala a proto se dostalo malé málo kyslíku!Nebo neměla pupečník kolem krčku? A plakala hned? Kleště chtěli použít,aby to urychlili,když jsi se špatně otvírala a byla hodně vyčerpaná.No člověk se dozvídá hrozné věci a pak je z toho na nervy.(co se mohlo a nemuselo stát,ale to je zbytečné se tím trápit :-))Dobře to dopadlo,to je důležité :) Můj první porod stál taky za prd,nakonec císař,ale říkám si ,že snad vědí nejlíp jak dlouho nás nechat "trápit" .Buď ráda,že nejsi zdravotník,já se tady hlodám s protilátkama,protože jsem 0 rh - a vytahuju už i knížky biologie ze školy! No ale to by se člověk zbláznil,takže se snažím to vytěsnit. Teď vaříme a pak jdeme s malým na zahradu...hezký den Lucka a Samík a :cc): další kluk zatím bez jména

In reply to by lucinacek

Pupečník kolem krčku asi neměla..to neříkali ale je fakt že hned neplakala a byla trošku promodralá...až za chvíli...apgar skóre měla 7-9-9, Já jsem A rh negativní, takže taky žádnej medík a zdravotník že nejsem je škoda...dycky mě to bavilo a odmala jsem chtěla být zdravotní sestřička, jen mi k tomu okolonosti moc nepřáli a teď je mi to líto...i kdybych šla studovat, jsem na to už stará si myslim...

Ahoj Oli :a: , nevím co to je nitroděložní hypoxie :€\€: , ale jinak se cítím naprosto stejně..... :|€|: Jsem 27+4 tt. , vůbec mi to neutíká, jsem furt unavená, jaksi omezená ve všem, jsem tlustá jak :pig: , nervozní a protivná jsem taky pořád.....no prostě hrůůůůza :€[€: :€[€: :€[€: :€[€: S Verčou jsem měla krásně těhotenství, ale toto je teda pravej opak..... :$$: ťuk ťuk naštěstí nemám žádné komplikace či problémy......aspoň že tak....i s Verčou jsem celé těhotenství nepociťovala žádné problémy.....Ale jinak to teď stojí celkově za prd..... :$$: :$$: :$$: :$$: Dokonce mám díky tomu i krizi s manžou :|€|: Já se teda porodu nebojím, spíš už bych chtěla, aby nastal ten čas, kdy má přijít.....No.....budem to muset ještě nějakou dobu vydržet........ :( Drž se zlato! :kiss:

In reply to by mildapetra

Kočičko, děkuju za podporu, už vím co to je, psala jsem to ve vzkazu nad tebou... Protivná, nerovózní, unavená, na zabití, to jsem momentálně já....s Eliškou to byla taková pohoda :#~: , přitom jsem byla na všechno defacto sama, věděla jsem že ani tatínka mít nebudeme ale tak nějak jsem to zvládla a cítíla se teda mnohem líp než teď, kdy vím že nebudu sama... navíc jsem za celé těhu přibrala jen 8kg a teď v 7. měsíci mám nahoře už 9-10kg a připadám si jako vorvaň obecný...jinak zdravotně se zdá vše v pořádku, Mája kope první ligu, jen mi celkem často tvrdne břicho, ale to už tak od 11-12. týdne...taky mě berou křeče do nohou, hlavně ráno když se chci trošku protáhnout a ze spánku se trochu dusím ale to spíš když jsem na zádech, což je standartka...nic nenormálního, každý dvě hodiny se budím na čůrání...

In reply to by o.l.i.n.k.a.82

Jj, přesně tak...jsem taky doslova na zabití....Manžel je ze mě úplně hotovej a poslední měsíc se furt hádáme kvůli naprostým kravinám :€z€: Už mě to fakt všechno unavuje a nebaví......A s tou váhou....já měla nadváhu už před otěhotněním, takže mi toto velké přibrání moc radost neudělalo a vím, že to ještě poroste.......to je fakt v pr.... :$$: :€{€: :$$: Ale teda ani u Verči, ale teď u Vanesy vůbec nevím co to jsou poslíčce, tvrdnutí břicha, křeče atd.....Jenom mě teda šííííííleně svědí prsa! aspoň v něčem jsem na tom ale líp než ty...no je to boj teda......nechápu ženský co říkají, že to je nejkrásnější období ženy......... :#o: :#o: :#o:

In reply to by martina2105

Jen pro upřesnění- hypoxie plodu není zkažená plodovka ;) , ale nedostatek kyslíku u plodu, např. omotaným pupečníkem, stlačeným... Nitroděložní hypoxie je nedostatek kyslíku v období, kdy dítě bylo ještě v děloze, dlouhá doba porodní, již zmiňovaný omotaný, stlačený pupečník...Zkažená plodovka nemá s hypoxií nic společného ;) :a:

Já nevím, ale podle názvu a co popisuješ tak mohli nazvat stav, v jakém byla malá uvnitř dělohy, než se narodila... Jako že to nebylo všechno úplně OK. Asi třeba kdyby se jí něco pi narození vyrazilo, tak že by to mohlo mít souvislost. Když je jí 5 let a je v pohodě, tak to asi zvládla dobře. kdyby to něco bylo, tak by Tě to určitě řekli. Ale zkus se zeptat, až půjdeš do poradny :a:

In reply to by Iveta K

Ahojík, díky za vzkazík...nakonec jsem volala naší bývalé doktorce, bylo to nedostatek kyslíku při porodu, jen je divný že mi to nikdo nikdy neřekl a já si toho v průkazce všimla až včera...naštěstí je fakt v pohodě a nic jí není, nebo alespoň na to nevypadá:-)

In reply to by o.l.i.n.k.a.82

Tak to je dobře že dcera je v pořádku.Holky já jsem taky furt unavená,znechucená a ten náš maly Domča 2roky mi taky nedopřeje klid a odpoledne vždycky chodime na stavbu pracovat abychom do porodu se stihli přestěhovat do nového baráčku..Takže za tu dobu jsem přibrala 2kg.Opravdu nemám čas a ani manžel ne je už to napalici..Taky už se teším na období porodu.Jen mám strach jak bude reagovat Dominiček na sestřičku at to není ještě větší blazinec než ted..Hodně děti prý děla naschvály a nechcou ty malé sourozence.Holky hlavně klid a nenervovat se :) Malá kope strašně moc už to někdy i bolí..většinou jak si lehnu abych si chvili spočla tak zas ona dává o sobě vědět a hodně...ale furt lepši citit než mit obavy...tak pohladte břiška

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka