Klystyr pred porodem?

07.04.2008

Holciny-maminky,mely jste pred porodem klystyr? Tady uz ho rutinne nedavaji,ale ja ho asi budu chtit,jelikoz mam cely tehu problem s vyprazdnovanim a tak se bojim,abych se jim tam pri tom tlaceni nepo.... Jak jste na tom byly vy?

Ahojky. Já neměla klistýr ani yal. Bylo to tak rychlý, že jsem se ani setry nestačila zeptat, jestli ho dávají nebo ne :-) A popravdě řečeno v tu chvíli mi bylo ukradený, jestli se na sále pos... hlavně, že můžu tlačit :00: Ale nakonec jsem to i bez toho klistýru zvládla a nic jinýho než mimi ze mě nevyšlo :-)

ahojik jejda klystyr, tak zastarale, v dnesni dobe se dava yal=jal a napsat ti ho ma tva dr pred nastupem do porodnice, nobo si to kup v lekarne, je to mikroklizma, je to takova nadobka s trubickou , trubicku zavedes do konecniku tekutinu vymacknes chvilku vydrzis a je to , delas si to sama pred porodem v porodnici misto klistyru!

In reply to by Evicka86

Ahojky!!!! :D
Tak klistýr zas tak zastaralý není,dyť to vyjde naprosto nastejno...a že si yal gel dáváš sama??
V tu chvíli je ti to naprosto jedno a nedovedu si představit,že se tam v kontrakcích kroutím a dávám si to
tam sama.Dyť je to obojí do zadku,tak o co jde? :||):
A vyprázdnění je spíš po těch měsících příjemný...když to schrnu z porodu celého je to procházka růžovým sadem.
Tak není čeho se bát....a určitě ho spíš doporučuju,mě tím tlakem pak praskla voda a kontrakce se rozjely na 100%!!! :a:

Ahojky. Já si nechala dát Yal a ten byl naprosto v pohodě. Řekla bych, že to bylo i celkem příjemný ;) A když bys něco vykakala, tak to nebude vadit. To je nrmální :w: :w: :w: Ten tlak je obrovskej, takže se tomu úplně zabránit nedá :ww:

In reply to by Zuzu

přesně tak - je to úplně normální a podle mě se to stane skoro každé, protože se stejně nikdy nevyprázdníš úplně, tak holt něco vytlačíš. ale v tu chvíli je ti to stejně šumák a dokroři jsou zvyklý, takže bych to neřešila. :)

Mně ho dali,bylo to úplně v pohodě a byla jsem ráda,protože pak po císaři jsem šla na velkou asi za 5 dní.

Ahoj, sice jsem ještě nerodila, ale určitě si ho nechám dát, pokud to tedy stihneme, třeba na to nebude čas. ;)

já ho mela,ani jsem si nevsimla,jestli ze me neco "vyslo",ale byla jsem u dalsích dvou porodu,svagrové ho nestihli dát a vubec nic se nedelo,já si ani nevsimla,jestli jí otírali.Budes mít uplne jiné starosti,ver mi.Oni jsou na to zvyklí.Ale dej si ho uz jen proto,ze jestli te budou nastrihávat,tak at jdes na velkou tak za tri dny :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky