asi bych si vynutila císaře, kdo ví jestli nekecají

04.08.2011

http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/hanychova-porodila-ma-syna-kryspin…

Divím se že u dítěte s 2x omotanou šňůrou šla rodit normálně. Moje dcerka ji měla omotanou jednou a nešla kvůli tomu ven-stahovala ji zpátky. A oni ví předem o tom a nechají ji rodit přirozeně? Nelíbí se mi to. Ale hlavně že vše dobře dopadlo

píšou holky, určitě to nevěděli předem, že má omotanou pupeční šňůru kolem krku, protože to by ji normálně rodit nenechali ani náhodou .. já měla taky omotanou šňůru, kolem celého těla s pravými uzly ještě navíc, šňůra byla strašně dlouhá a máma měla litry vody, doktoři jí po porodu řekli, že je to zázrak, že jsem se v pořádku narodila... ale musím říct, že asi kvůli tomu omotání jsem šla abnormální rotací a máma byla strašně dorvaná :-( myslím, že stát se to v dnešní době, máma určitě rodí císařem. jo a jinak jsem četla, že někdy se ta šňůra omotá fakt až těsně před porodem

No hlavně že to dobře dopadlo, a oba jsou v pořádku. Já jsem syna tlačila něco přes dvě hodiny, díky tomu že měl pupeční šnůru kolem krku a ta ho tahala zpátky... když se narodil, nedýchal ale naštěstí je v pořádku..

ahoj, v článku se ale nepíše nic otom, že toto věděli předem. Miminko mělo jiné problémy a z toho důvodu porod vyvolali dříve. Přece z monitoru nelze poznat, že má mimčo šňůru kolem krku. Takto se narodila spousta dětí :-). Důležité je, že je miminko v pořádku

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

..to dopředu poznat nejde :n: U mě to poznali až když malej po zatlačení zase zalézal zpátky, ale podařilo se a vše dobře dopadlo. Jen ten pohled na červeno-fialové mimi visící asistentce na ruce s pupeční šnůrou kolem krku nikdy nezapomenu :00: Naštěstí po odmotání začal hned plakat :c:

In reply to by Renecka

Renecko, my na tom byli naprosto stejně. Malá sice "vyskočila" na druhé zatlačení, kníkla, ale jak jí vytáhli, tak se jí pupeční šňůra utáhla. Takže se muselo rychle jednat a rychle stříhat. Malá byla prcek 2,72 kg a tu šňůru měla na 3x. Na monitoru jsem před porodem strávila téměř dva dny, takže nějaká obmotaná poupeční šňůra se skutečně nedá poznat ;)

Možná,že miminko mohlo mít špatné ozvy a proto se rozhodli porod vyvolat. já když už jsem byla na porodním sále,tak když mě ve 14 hodin dávali na monitor,tak sestrea nemohla njít ozvy,přiletěl tam i primář,nakonec teda ozvy našli,malý se narodil v 15:05,ale měl taky 2x omotanou pupeční šňůru a museli ho rozdýchávat,jen nejsem celebrita,tak o tom nikde nepsali :-D

kazdy porod je drama
celkem dost deti ma omotanou snuru....jen ona je celebrita sice strasna ale je....hlavne ze je mimi v pohode

já nevím, mě to asi říct před porodem, tak chci císaře taky. Rodila jsem normálně, malej měl apgar skore 3x po 10 , až později jsem se ve zprávě dočetla, že měl šnůru 2x kolem krčku. Jestli to věděli nebo ne nevím, každopádně dobře, že jsem to nevěděla :-).

No kdybych věděla že má pupečník kolem krku tak bych si to taky vyřvala. Jen mě zajímá jestli se to dá zjistit předem jestli je pupečník kolem krku. Předpokládám že ultrazvujkem.

jojo, já to četla už včera večer na super, taky mi to přišlo divné...jestli si to trošku nepřikreslili...ale přesně, hlavně že jsou oba v pořádku.

Mě by zajímalo, jak zjistili, že má tu šňůru omotanou. Náš malej jí měl kolem bříška a kolem krku, a na ultrazvuku to vidět nebylo a prý by to ani nezjistili.

In reply to by VeverkaG24

NU já co jsem četla tak se doktorovi něco nezdálo...Nepsali tam,že přímo věděl,že má tu šňůru dvakrát omotanou.Psali,že se doktorovi něco nezdálo a tak vyvolali porod.Já jen vím jedno.Kdyby se doktorovi něco nezdálo u člověka jako jsme my,tak s tím nic nedělá.Ale ona protože je celebrita,tak hned začal jednat(naštěstí),aspoň jsou v pořádku.Ale u nás v našem světě,by to přehlídl.

In reply to by VeverkaG24

NU já co jsem četla tak se doktorovi něco nezdálo...Nepsali tam,že přímo věděl,že má tu šňůru dvakrát omotanou.Psali,že se doktorovi něco nezdálo a tak vyvolali porod.Já jen vím jedno.Kdyby se doktorovi něco nezdálo u člověka jako jsme my,tak s tím nic nedělá.Ale ona protože je celebrita,tak hned začal jednat(naštěstí),aspoň jsou v pořádku.Ale u nás v našem světě,by to přehlídl.

In reply to by VeverkaG24

Vidět to na UTZ jde (3D), ale prý se to v žádném případě rodičkám neříká, jelikož by to mohlo narušit průběh porodu. Ten její stres.
Malej byl KP a já chtěla vědět, zda nemá šňůru kolem krku, jelikož jsem chtěla dělat různé cviky na otočení, ale měla jsem strach, abych mu neublížila, pokud by byl omotanej.
No a Dr.mi řekl, že mi to v žádném případě neřekne, že bych se mohla hroutit u porodu, kdybych to věděla.
A měl pravdu, takhle jsem se hroutila, natož kdybych věděla i tohle.

In reply to by korelová

Na 3D jsme nebyli.
Ale aby mohl doktor malýho vyndat rukama, tak jsem nastřežená ještě 5 cm na stehně. Ještě jednou bych prý zatlačila, a malej by se nám udusil. Takhle radši rychle nastřihl hodně, aby se tam dostal. Za 3 hodiny tlačení jsem nevytlačila ani hlavičku, a pak už mu to bylo divný, proč nechce ven. A všude to musíme říkat, aby to doktoři věděli.

In reply to by korelová

Opravdu není co závidět, ani na kolo si skoro po 2 letech od porodu nevlezu. Ze začátku dobrý, ale i po 5 km to bolí jak blázen. Ale pan doktor byl šikula, ten kdo neví, že tam byly stehy, by to nepoznal, jen na omak je to znát.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka