Jak utíráte doma prach - mokrým hadříkem, suchou prachovkou, prachovkou na tyči?

29.09.2010

Jen mě to zajímá, už mě nebaví pořád ten prach utírat mokrým hadrem, pořád se cachtám, tak jestli nemáte nějaký lepší způsob.....

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky vy co utíráte suchým hadrem nebo prachovkou - jak často ten prach děláte a máte to malinko, nebo víc?

Takže ja jednou za 14 dní uklízím celý byt, prach vlhkou hadrou a ještě leštim, jelikož máme všude dřevo a 1-2 x týdně jen leštičkou podle potřeby

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nepráší, má se vyprat dvakrát před prvním použitím v ekologickém mýdle - údajně pro aktivaci vláken (vyprala jsem jednou normálně v pračce v Persilu), po té se pere normálně maximálně snad na 60 v běžném pracím prostředku (akorát se nemá prát s drsným prádlem, pokud ji nemáš v sáčku na jemné prádlo). Já jsem opravdu spokojená, je taková heboučká, mám i utěrky z mikrovlákna, ale ty tak jemné nejsou, navíc ta jedna se mi pořád zachytává o kůži (mám ekzém a tudíž suché ruce). Rukavici navlíknu, setřu prach a je to. Vyperu ji, až bude víc špinavá. :)

já mokrym hadříkem, na sucho se to jen rozpráší a vlhčený ubrousky jsou drahý, tim spíš občas drhnu něco nalepenýho na stolku co se tam dětem zrovna aktuálně podařilo napatlat ;)

Od té doby co máme bobánka téměř vše uklízím jeho vlhčenými ubrousky Huggies, moc hezky to s nimi jde :-)

In reply to by afrika111

To je pravda. A zrovna jsme došli na dno svých rezerv, tak se poohlížím po něčem levnějším. Plenkách, ubrouskách, kaších, mlíkách. Dost mě to s.re, ale nedá se nic dělat. Tak uvidíme, jak budou vytírat levnější ubrousky :-)

osobne sem prach mokrym hadrem neutirala,vzdy jen nejakym pripravkem
tetka sem si oblibila sprey ze sleckera 'myje'dobre a krasne voni po citronech :a:

In reply to by martina2105

No nám se doma neskutečně práší, tolik prachu co mám za týden má ségra v paneláku o kus jinde za měsíc. Ale je pravda, že oni jsou celý den v práci, takže tam chodí jen přespat, za to my jsme tu pořád a taky máme v obýváku koberec a sebelepší vysátí není dokonalé....takže to bych se usprejovala a padl by celý sprej na jedno uklizení bytu :-)

No nebála bych se investovat do pořádné kožené sedačky. Přeci jenom vydrží pěkně dlouho a určitě se tento vklad vyplatí. Zkus se podívat třeba na tento obchod - http://www.sedacky.cz/ Sama jsem zde nedávno jednu sedačku objednávala do našeho bytu a musím říci, že mají opravdu skvělé služby.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nn vezmeš to z jedný strany, z druhý strany a nevypotřebuješ jich moc. Já teda ne...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Když to utřeš Prontem, tak když máš mánii a vidíš nějaký prach, tak vezmeš super Protno prachovku, která ten prach na sebe chytá a je to.

In reply to by sterega

Já těm prachovkám moc nevěří, mám sice doma novou, takovou tu barevnou klasiku, ale udělám snad dva tahy a hned letím z balkonu a klepu a klepu prach ven...nevěřím, že to udrží...takže ta Pronto je zaručeně dobré??? Ráda vyzkouším....

tak jsem teď koukala na net a jestli je to toto: http://www.drogeriemartina.cz/cistici-a-uklidove-prostredky/uklidove-po… tak něco podobného mám z rossmannu a to mi nevyhovuje....asi jsem divná a jak to nevezmu mokře, tak nemá pocit, že ten prach opravdu zmizel :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky