Co to je scarifikace?

30.07.2011

Ahoj holky,v úterý nastupuju do nemocnice,budou mi dělat laparoskopii,hysteroskopii a ještě scarifikaci.Nevíte někdo co to je ta scarifikace?Děkuji moc.

Skarifikace je takév to ozdobné vypalování jizev, ale z gynekologického hlediska teda nevím, jen mě napadá, jestli to nebude něco jako konizace čípku (vypalování vřídků) atd.

In reply to by vaclavahantova

Tohle jsem našla :///:
Je známou skutečností, že ženy s PCOS ( syndrom polycystických ovárií) mají vyšší riziko spontánních abortů. Diagnostická kritéria PCOS se v průběhu desetiletí postupně měnila. V současné době je definován standardní postup k identifikaci PCOS. Sleduje se výskyt následujících symptomů: akné, nadměrné ochlupení, obezita, poruchy menstruačního cyklu, sterilita, opakované spontánní potraty. U ženy musí být prokázána alespoň 3 kritéria z diagnostické škály: UZ nález mnohočetných cyst na vaječnících , vyšší hladiny LH (luteinizační hormon) v krevním séru, vyšší testosteron, BMI nad 30, známky inzulinové rezistence atd. Při léčbě sterility a opakovaných potratů je při anovulačnich cyklech poměrně účinný klomifen citrát. Před samotnou stimulací je s výhodou upravit nepravidelnosti cyklu 3 - 6ti měsíčním podáváním antikoncepčních preparátů. Podmínkou úspěšnosti léčby je snížení nadváhy tak, aby BMI klesl pod 30. Alternativou, i když na ústupu, je laparoskopická skarifikace povrchu ovarií ( ostranění cyst a ztuštělého povrchu vaječníků, který brání v dozrávání vajíček).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky