na kolik sterilovat v horkovzdušné troubě?

27.07.2011

Holky, dělám švestkovou přesnídávku a nevím, na kolik stupňů a na jak dlouho to mám sterilovat v horkovzdušné troubě. Poradíte? A musím dávat do přesnídávky i cukr nebo můžu jen rozvařit ovoce s trochou vody? Někde jsem četla, že to jde, ale bojím se, aby se to nekazilo...Moc děkuju :) :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já když jsem dělala přesnídávky, tak jsem jen rozvařila ovoce, rozmixovala, dala do skleniček a ještě horký obrátila na víčko. Musí se to tedy naplnit skoro až po okraj, aby tam bylo co nejméně vzduchu. 90% z nich se chytlo bez problémů. Už jsem pak nijak nesterilovala.

In reply to by jana a nela

měla jsem je ve spíži a vydržely, dokud se nesnědly, některé jsem nedávno otevírala synovi po 2 letech. Samozřejmě musíš mít úplně čisté skleničky a víčka a pořádně otřít okraj sklenice před zavřením. Ale to by se ti pak stejně nechytlo ani kdybys to sterilovala. Hlavně to naplnit horké a hned zavřít a postavit na víčko. Teď jsem někde slyšela, že se dá sterilovat i v myčce, zároveň si ty sklenky zvenku umyješ. Prostě to tam dáš na program kolem 70C.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky