Minianketa:vitaminy pred,behem tehu a pri kojeni?Odpovidejte zkusene maminy i v ocekavani

21.07.2011

Planujeme druhe mimi a jelikoz jsem nebyla spokojena s vitaminy, ktere jsem na doporuceni lekare behem tehu uzivala Pregnium od Walmarku-predrazene a obsahuje jen malo vitaminu, nakonec dite melo anemii(nedostatek Fe),nedovyvinuty nervovy system (coz nevim jakym nedostatkem vitaminu mohlo byt zpusobeno) a ja v tehu mela nedostatek K, Fe a Mg.Takze ted bych uz pri planovani chtela uzivat Mamavit, ktery podle me obsahuje vitaminu vice nez napr. Calibrum a taky k tomu Omega 3 mastne kyseliny obsahujici Rha a Dha kyseliny,obsazene jen v rybach.
Minianketa:
1)jake uzivate/uzivali jste vitaminy pred,behem tehu a pri kojeni?
2)chybel vam i pri nich nejaky vitamin nebo diteti? Byly jste spokojene?
3)uzivali jste je denne?
4)byly drahe?
5)drzeli jste se nejakeho specialniho jidelnicku pro tehu? Pripadne doplnte otazku i odpoved. DIky moc.

Kliknutím vložíte smajlíky:

když jsem plánovala otěhotnět, koupila jsem si mamavit, ale nedělal mi dobře, zvracela jsem po něm, ani jsem ještě nebyla těhotná. Pak jsem sice otěhotněla, ale nedopadlo to. Když jsme se začali znovu snažit, koupila jsem si jen listovku. Užívala jsem ji tři měsíce před otěhotněním až do 6.tt, pak jsem začala zvracet a nebyla jsem schopná do sebe vpravit ani normální jídlo, natož vitamínové pilulky. V druhé půlce těhotenství jsem užívala železo a magnézko, oboje mi předepsala gynekoložka podle výsledků krevních testů, co se v těhu běžně dělají. Při kojení jsem neužívala nic, jen prvních pár týdnů po porodu jsem měla předepsané železo, protože jsem při porodu hodně krvácela. Dítko mělo novorozeneckou žloutenku. Kecám, ještě jsem užívala jód, ten moje gynekoložka předepisuje všem těhulkám automaticky, ten jsem brala tak od dvanáctého týdne, denně, až do doby, kdy bylo synkovi 6-7 měsíců. Speciální jídelníček jsem v těhotenství neměla, jedla jsem všechno, co mi chutnalo, neměla jsem problém se žádnými chutěmi, jen jsem pořád měla strašlivej hlad, takže jsem třikrát denně snídala (ve dvě v noci, v šest a v osm ráno), obědvala jsem v jedenáct, mezi jednou a pátou odpolední jsem třikrát svačila a do desáté večerní než jsem šla spát, jsem zvládla ještě dvě až tři večeře. Ale když se vrátím zpátky k těm vitamínům, podle mého názoru je nejlepší pestrá strava a v pilulkách užívat jen jednotlivé vitamíny, které ti opravdu chybějí, protože tak těch vitamínů dostaneš do sebe víc, než když budeš brát nějaký multivitamín - tam je sice víc druhů vitamínů ale od každého je tam jen droboulinké množství. Moje doktorka říká, že kdo se stravuje pestře, krom listovky a jódu nic v pilulkách užívat nepotřebuje

Ahojky,
1) já v těhu užívala ze začátku Femibion a potom Centrum Materna DHA, při kojení Calibrum Mami
2) žádný vitamín mi nechyběl, snažila jsem se tedy i k tomu zdravě jíst :)
3) Femibion ze začátku denně, Centrum Materna ob den
4) Femibion cca 350 Kč / měsíc, Centrum Materna DHA cca 550 Kč / měsíc
5) snažila jsem se jíst zdravě, mít 1x týdně rybu, hodně zeleniny, denně alespoň 3 ks ovoce...ale že bych to nějak úplně hrotila, to ne, když jsem měla chuť na čokoládu, nebo chipsy, tak jsem si dala :hu:

no tak dle mě jsou všechny vitamíny krom kyseliny listové reklamním tahákem :) Pokuď budeš první tři měsíce užívat listovku (nejlépe už před početím) a jíst pestrou stravu,tak na tom budeš úplně stejně jako s vitamínama :) Každopádně za mě :)
1.calibrum baby plan první tři měsíce,pak nic a při kojení v období vypadávání vlasů calibrum mami
2.mě chybělo železo na kontrole ve 30. týdnbu,ovšem,to by mi chybělo i při vitamínech,prostě těhule na to trpí :)
3.první tři měsíce ano
4.pro mě cenově přijatelné
5.nedržela,jedla jsem normálně,jen jsem vynechala má oblíbená játra :)

1) calibrum babyplan, pak calibrum mami , při kojení jen první měsíc pak nic
2) Nic mi nechybělo, dítěti také ne
3) Podle návodu
4) běžná cena
5) ne, jedla jsem co se dalo, ke konci jen čokoládu :-)

:a:

Ahojky
1)brala jsem calibrum babyplan při kojení calibrum mami a gravilmilk, teď se snažíme o druhé a mám FolGravid
2)nevím o tom, že by mě nebo malé nějaké vitamínky chyběly
3)ano, snažila jsem se je brát denně( někdy se stalo, že jsem zapoměla)
4)asi jako většina
5)ne, žádný speciální jídělníček jsem nedodržovala

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka