o novem gynekologovi a otevrenych starych ranach.... :-( :-( :-(

15.07.2011

Ahojte, minule jsem vam tady brecela nad tim, jak si nemuzu najit gynekologa. Dnes tady budu brecet zase, nad tim, ze ho konecne mam a jak strasne ho nechci. :-( :-( :r: :r: :r:
Jeste ten den, kdy mi v nemocnici povrdili, ze se spletli a miminko se vyviji normalne, srdicko tluce a na revizi nemusim, jsme s manzelem, s velkym pocitem ulevy a stastni jako blechy, navstivili jednoho mistniho gynekologa, ktery byl ochotny se me ujnout a zaregistrovat me. (Nebudu pana dr. jmenovat, protoze ho v zadnem pripade nechci poskodit).
Prvni sok jsem zazila hned mezi dnermi, kdy jsme zjistili, ze si v cekarne nemame na co sednout. Cekarna byla rozpadla, uprostred mistnosti jeden stary stul a dve zidle. Z Brna jsem zvykla na jiny komfort, takze jsem prostredi musela doopravdy rozdychavat. Nicmene z ordinace ke mne dolehal jemny a vlidny lekaruv hlas a to me uklidnilo. Sestricka se taky zdala mila, trosku hrrrrr, ale mila, vzala si papiry a rekla, at se posadime a pockeme si, ze sedet nemame kde, ji asi nedoslo. Nastesti jsme nemuseli cekat dlouho a sestricka si me zavolala, aby se me zeptala na nejake udaje a vyplnila si anamnezu. Docela me zarazilo, ze ji zajimala jen gynekologicka lecba, jestli se lecim take na neco jineho ji nezajimalo. Sesterna byla zarizena stejne stroze jako cakarna.
Pak si me pan doktor zavolal k sobe a ja myslela, ze umru a tuto prohlidku nepreziju. Pan doktor mi totiz pripomnel jeden hoooodne stary a bolestny zazitek, na ktery bych chtela zapomenout a vymazat ho z pameti, kdy se me v sestnacti letech na praxi pokusil znasilnit jeden starsi muz. Pan doktor jako by mu z oka vypadl. Prosedivele vlasy, uhrancive oci, divne neuprimny usmev...... Moc si toho z cele prohlidky nepamatuji. Vim, ze se pan doktor snazil byt doopravy moc hodny, porad mi rikal, at se uvolnim, nesviram tak pesti a nejsem tak krecovita. Na utz z roku jedna dve se snazil milounce popsat, co vidi. Nechapu, ze jsem neutekla, ale byla jsem, jako prikovana k tomu kreslu, neslo to.
Ven jsem vysla s brekem, coz muj muz nechapal. Doma jsem rekla, ze uz k tomuto lekari nepachnu. Manzel si mysli, ze jsem rozmazlena a rozmlsana, protoze mu neumim vysvetlit proc a ze kdyz jsem se jednou zaregistrovala, tak se nemuzu hned preregistrovavat k nekomu jinemu.
V pondeli me ceka dalsi prohlidka a ja se vuuuuuubec netesim, mam strach a pri te predstave se mi zveda zaludek. Na tehu jsem uplne zapomnela. Vubec se nedokazu radovat. Bulim tady jak mala. Je mi jasne, ze pan doktor za nic nemuze, jen otevrel stare rany.
Co myslite, muzu se zaregistrovat jinam????? Nebo to musim nejak pretrpet?????
:help: :help: :help: :help:

Ahojte, tak jsem objednana na pristi pondeli k jedne doktorce, ktera ma spolecnou ordinaci se svym manzelem. :-) Nejdrive me sestra chtela objednat az na 8. srpna, ale premluvila jsem ji, at je to driv, ze jsem tehu, uz v 9tt a jeste bez prukazky. Chtela jsem se objednat na tento tyden, to mi ale nevyslo. Meli jsme totiz jet o vikendu na tri tydny za rodicema do Beskyd na chatu a oslavit tam babiccine osmdesate narozneniny. Doufam, ze mamka nebude moc nastvana, kdyz ji reknu, ze prijedeme o tyden pozdeji a ze to babicka pochopi a nebude ji to moc mrzet. Chtela jsem si tehu nechat jako prekvapeni pro vsechny na tu oslavu, babicka by mela radost, ale budu muset s pravdou ven o neco driv. :-)
Dekuji vsem za ohromnou podporu. Jste zlate!!!!!!!!!!! :-)

Nikdo ti nic nemůže udělat, když se přeregistruješ. Tohle nebudou jen prohlídky jednou za půl roku. Změň doktora určitě to pro tebe bude lepší.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo, taky si rikam, ze radeji k zenske. Pri prvnim tehotenstvi me vysetrovalo x chlapu a nikdy mi to nevadilo, nechapu to. Jeste jednou dekuji.

urcite uz k nemu nemusis,proste bohuzel
s gyndarem musis byt uplne spokojena je to velmi intimni ,a pokud muzu poradit tak o tve "zkusenosti"reknu manzelovi,bude to lepsi pro oba.
ja doporucuji zenu kolem 40let,ja mam s nima pouze dobre zkusenosti
preji at brzy najdes noveho :a:

In reply to by martina2105

Ahojky, no, sice nevim, nekolik mi to pomuze, kdyz to reknes svemu manzelovi, ale prosim..... :-) Ale ne, ted vazne, vim,ze to je preklep, muj manzel to vi, rikala jsem mu to uz pred lety. Myslim, ze za ty roky na to uz i zapomnel. Je to uz doopravdy dlouho.
Ja jsme s chlapama gynekologama nikdy problem nemela, nevim, jak to, ze se mi to tak vratilo,mozna za to muzou tehu hormony. Vzdycky jsem si myslela, ze tu kapitlu mam v sobe pohrbenou.

In reply to by miha

me to pomohlo aspon sem o tom mohla s nekym mluvit,mimo mych rodicu ktere to stejne nezajima to vi jen on,a myslim ze na "to"nikdy nedokazes uplne zapomenout
ja jen ze jsou takovi bezcitni aspo ti ktere sem mela tu "cest"poznat,ale gynekology-porodniky ty sem mela zase skvele,hezke a strasne simpaticke :s:
to je fakt ze to jsou hormony,kdyby si u nej treba byla uz pred tehu ak by se to nestalo ale to jsme u kdyby....
preji stastnou ruku pri nachazeni noveho a nebo jeste jenoho pokusu u stavajiciho dr :k:

In reply to by martina2105

Ja jsem o tom nikdy mluvit nemohla, neslo mi to. Ani ty dva slova - pokus o znasilneni jsem nedokazala rict nikdy nahlas. Nasi to ze me tenkrat dostali tak, ze oni se ptali a ja jsem jen kyvala hlavou. Nemohli si nevsimnout, ze se neco stalo, kdyz jsem z praxe prisla s rozbitym a napuchlym rtem, cela ubrecena. Pak jsem to rekla az o par let pozdeji manzelovi. Jinak nikomu, neni to nic, s cim bych se chtela sverovat.
Jeste jednou dekuji a ty se taky opatruj! hlavne uz zadne pady.

In reply to by miha

jsou to hnusne zazitky :( preji at to brzy vymazes z hlavicky :k:
jj budu se snazit ;) je mi dobre tak to doufam vydrzi a vse bude ok ale dr je tam az ve stredu tak si mozna radsi zajdu jelikoz to asi do 26.nevydrzim ;) no uvidim .snad se nic nestalo :a:

ahoj, jestli ti setkání s novým dr. oteřveno nějaký starý rány, tak bych řekla, že pochopí, když se přeregistruješ....nebo to třeba alespoň zavoláš sestře.
Zážitek, který jsi tenkrát měla není vůbec pěkný a chápu, že i po několika letech můžou být vzpomínky po nějakém spouštěči (podoba lékaře) bolavý. Možná bych zauvažovala o nějaké odborné pomoci, která by ti pomohla se s tímhle traumatickým zážitkem vyrovnat.
Bylo by možná férový se s partnerem o nepříjemnou zkušenost podělit - mohl by to být on, kdo tě v těžkých chvílích podpoří a taky třeba lépe pochopí proč si tak obtížně vybíráš lékaře.
A napadá mě, nějaká žena-gynekoložka v okolí není? Možná by to bylo pro tebe přijatelnější, kdyby jsi chodila k ženě

In reply to by Tesa

Ahojky. Stalo se to pred sedmnacti lety. Roky jsem na to vubec nemyslela. Jako by se to nikdy nestalo. Nemela jsem zadne problemy v posteli, nocni mury, strach z muzu, nic takoveho, takze ted docela nechapu, jakto ze po letech, z niceho nic a cloveku se vsechno vrati, jako by se to stalo vcera. :-( Asi ty tehu hormony. Odbormika doufam nepotrebuji. Snad to bude zase OK, kdyz zmenim doktora.

In reply to by miha

starý rány se můžou otevřít klidně po třicetli letech a spustit to fakt může cokoliv. Ale uvidíš, jak to bude vypadat. Přeju ti, aby to přešlo tak rychle jako se to objevilo a kdyby přecejenom ne, tak se s tim někomu svěř ;)

gynekolog je tak specifická profese ,že člověk musí cítit důvěru a pokud to tak není ,raději najít jiného . Osobně mám štěstí a mám jednoho a toho samého už od 15let ,když nepočítám dobu kdy jsem žila UK . Manželovi bych vysvětlila ,že se u tohoto lékaře necítím dobře a dál bych to nerozebírala . Máš teď před sebou jedno velmi pěkné období ,tak ať si to užiješ a nemusíš se stresovat před a při každé prohlídce :-) držím palce abys našla lékaře-ku podle svých představ , gynekolog naštěstí není zubař :-)

In reply to by katerina-kaca

Ahojky, to jsi napsala moc hezky. Ja jsem mela taky v Brne gyndarku jako z ruzovky. O to vim, je mi lito, kam jsem se dostala. Uroven tech dvou lekaru, at uz vybavenim, tak pristupem se neda srovnat. Bohuzel Brno ted mame doopravdy z ruky, cca 200km. Ja bych za ni klidne dojizdela dal a taky jsem dojizdela, dokud jeste manzel pracoval v Brne, drzeli jsme si tam podnajem a mel nam kdo hlidat prcka. Ted manzel zmenil praci a je ve zkusebce. Do konce leta v praci nedostane volno, prcka mi taky nikdo nepohlida, je to na pytel.....

A z kama jsi, jestli se můžu zeptat? nemůžeš dál dojíždět do toho Brna? Já z Brna jsem a mám tak skvělou dr., že bych za ní jezdila klidně i z Plzně :( to co popisuješ je šílené, nedovedu si to představit :( drž se!!

In reply to by Henesee

Ahojky, jak jsem ted psala katerine-kace, tak ted se do Brna nemam jak dostat. Mame do necelych 200km, ridicak nemam (jsem epilepticka), vlakem je to na tri prestupy a pet hodin casu. Taky mi ted nema kdo pohlidat dvou rocniho prcka. Manzel volno nedostane, protoze je ve zkusebce. Ale taky jsem mela v brne vynikajici gyndarku - ruzovka hadra. :-)
Dekuji za podporu.

to je mi moc líto,co jsi prožila a chápu tě. Mám taky jeden nepříjemný zážitek z dětství,ale bylo mě 6. Nicméně,zaregistrovat se můžeš jinam. Pokud manžel neví,co se tobě stalo a nechceš mu to z nějakého důvodu říct,tak bych mu řekla důvod jiný,že mají zastaralé přístroje a pod. Už z toho důvodu chceš jít jinam,když jsi málem šla na revizi. Nikdo Tě nemůže nutit,ty by sis měla těhotenství užívat a těšit se na kontroly a chodit si pro obrázky z ultrazvuku a néé,že tam budeš chodit s odporem. Přeji hodně štěstí Miša

In reply to by MiBa

Manzel to vi, jen jsme to leta neresili. Asi uz na to zapomnel. Musim si snim poradne promluvit, ale kdyz me o tom tak strasne nejde mluvit. Uplne mi vaznou slova v krku, jen si na to vzpomenu.

In reply to by miha

No tak to tam zruš. Hlavně nechoď k dotkorovi co tě děsí. A do vězení tě za to nedaj a snad si to zdravotnictví taky platíš nee......No vůbec se tim netrap. Najdi si nějakou doktorku a budeš mít klid:))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka