prosím pomoc! zrušení živnosti - jak vyřešit nevyužité dárkové poukazy?

13.07.2011

ahoj holky. mám prosbu. ségra se musela na rychlo odstěhovat i s dětma k nám, protože švagr ji škrtil a celkově se to tam vyhrotilo. Už se tam nechce vrátit, tudíž musela zrušit živnost (dělala masáže). před Vánocemi prodávala dárkové poukazy na masáže. Pár lidí si je vybralo, jinak se nikdo neozval, ale teď když se odstěhovala po ní chtějí masáže, nebo vrácení peněz! Na dveřích provozovny má už měsíc vyvěšené, kde ji mají lidi volat, ale nikdo se jí neozval. Jen jí tam pomlouvají, že je "okradla"
Jak to má řešit, nebo jak by jste to řešily vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

to jsou slováci, at se tím nenechá rozhodit, všichni se o všechno zajímají, staraj se o věci do kterých jim nic není, dříve když sje mtam jedzdila jen tak na týden, jsem je měla za vstřícné pohostinné lidi, když jsem tam jeden rok strávila u příbuzných měsíc, byla jsem opravdu ráda, že jsem zas doma včechách, kde neznám pomalu ani jména sousedů na patře, ale i já jsem každýmu ukradená.
Musí počkat až se v městečku stane něco jiného, aby měli o čem kvákat. Podle mě ani jeden z těch co jí pomlouvá není z těch poškozených. Je to určitě ve stylu "to si představ ta češka co tu masírovala prodávala poukazy na masáže a ted si klidně zdrhne..."

Nevím co je tady k řešení. Píšeš, že cedule kde je napsané kam se lidi mají obrátit pro případ vrácení peněz tam je, tak co.
A nebo ať poprosí ty kamárádky, kterým si lidi stěžují ať si na ně vemou kontakt a předají ho sestře a ta ať jim sama zavolá a domluví se na náhradě.

No měla by ty peníze vrátit! Promiň, ale to nikoho nezajímá, pokud je nemá omezeny časově... musí plnit...

In reply to by Magika666

no pokud je ochotna to odmasirovat a nejsou poukazy primo na jedno datum je to idiocie tech lidi,ze o to zajem nemaji a nevolaji! chapu ze hovor do cech je drazsi,ale asi je jednodussi pomlouvat ze okradla!!! i kdyz chce sve závazky plnit

In reply to by Marcelii

tak to je ještě dobrá, že vůbec pověsila nějaký kontakt atd.Můj zaměstnavatel prodal poukazy, pak si zavřel a nikoho o tom neinformoval, ani reklamace nic.No on neinformoval ani prodavačky, takže...............
Zeptala bych se na živnostenským úřadě asi, i když ten můj zaměstnavatel má povinnost napsat, kde mají lidi reklamovat zakoupené věci a hlavu si s tím nedělá, prostě zavřel a nikdo neví kde je a basta.
Nechala bych to být, přesně jak píšeš-ona neví komu zaslat peníze a jestli ještě k tomu byl datum do kdy, tak to měli včas vybrat.
Přeju a´t to dobře dopadne :k:

In reply to by Magika666

no ono se to lehce řekne-vrátit. ale komu, když jí ani nejsou schopni zavolat na číslo, které má nalepené na dveřích provozovny? Zatím se jí nikdo neozval. Je to na Slovensku a oni asi nechtějí platit hovor do ČR. jinak si to neumíme vysvětlit. Na jednu stranu nadávají (to ví od kámošek), na druhou stranu se jí neozvou.
Měla v plánu to, že kdyby se ti lidi ozvali, dala by termín, kdy by tam dojela a odmasírovala to tam. Jenže hold jsou líní zavolat :n:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka