nejedlík aneb závidím maminkám děti, které jí a spí :-)

11.07.2011

Hooooolky, dlouho už jsem neřešila, že ta naše malá je nežravec...ale poslední dobou mě zase tak vytáčí! Maso do hu.. nestrčí, já vyvařuju jak tak kravka a ona se na to vyprdne. Nejraději by jedla jen bonbóny a palačinky a na to jí prdím já! Dnes mě zase u toho oběda tak vytočila :00: Fakt už nevím, jak jí přimět k tomu, aby jedla. Už půl roku má pořád 10 kg! Budou jí teď dva roky. Musím si aspoň postěžovat, protože fakt nic jiného neplatí...Vyhladovět nezabírá, dělání kravin u jídla platí 1x z 10 (a ani mi to nepřijde zrovna výchovné...),načinčání talíře, vyhrožování, že jí to někdo spapá nebo že se bude Dr. zlobit, až ji zváží a že nás pošle zase do nemocnice taky ne (byli jsme tam s průjmy a musela jíst, aby přibrala...) :€z€: :€\€: Chocholoušek to jistí. Jdu uklidit aspoň ten bordel, co tu zase od včera narostl. Snad se uklidním... :P ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky, taky se přidám. Já bojuju už asi rok s tím, že malý nechce ochutnat nic nového. Psala jsem o tom tady kdysi a od té doby žádný pokrok. nepije mléko od roku, vůbec. Kaši jí jen jeden druh. k obědu jedině bramborová kaše, maso musím mixovat, jinak se ho netkne, rozčílí se a oběd nesní vůbec. a protože chci, aby jedl, tak mixuju. Má rád omáčky, tak vařím pořád dokola. žádnou přílohu kromě brambor nevezme do pusy. z ovoce pouze banán a přesnídávky, čerstvé nic. Zeleninu miluje, ovšem jen dušenou/skoro všechnu/. Z pečiva suchý rohlík, tvarohový šáteček. chleba tence namazaný sýrem. Tvrdý sýr nevezme ani do ruky. na marmeládu, med a cokoli jiného se ani nepodívá. Má rád Probiobobíky /tvaroh s jogurtem/ a tvaroháčky, jogurt nechce.
Když to shrnu, můj hlavní problém je, že ODMÍTÁ ochutnat cokoli nového a když mu nedáme to, na co je zvyklý, tak prostě nejí a stropí strašnou scénu. Nejsem zastáncem toho, nechávat dítě vyhladovět, chci to řešit po dobrém. Jo, vůbec nedáváme žádné sladkosti, jediné sladkosti jsou ty pribináky. A nepije mléko, takže proto dáváme aspoň ty.

ahojky,taky těm maminkám závidím :) Jinak neporadím,s jídlem vůbec (i když se to rapidně zlepšilo oproti dřívějšku) a se spaním ještě míň (zrovna ho jdu budit,protože miláček usnul v půl druhý a já nehodlám tady s ním být do desíti večer :)).Jsou dny,kdy je to lepší a dny,kdy je na zabití :( Takže v tom nejsi sama :)

In reply to by lucininenka

Tak já se přiznám, že u nás tedy nervuje teď spíš to jídlo - s tím spaním už to máme docela fajn. Už se budí jen třeba 3x (dřív i 20x) v noci a když straší, tak u toho nedělá takový rambajz a můžu u toho i na chvíli usnout. Už spala i několik nocí celou noc. Někdy vstává i v sedm nebo v půl osmé (podle strašení v noci), jinak v šest. Takže jsem teď konečně vyspalá, ale někdy jsem vyšťavená a musím si jít lehnout odpo s ní, jak jsem těhu... Co se tedy fakt zlepšilo o 100%, to je spaní přes den - ona začala konečně spát každý den kolem 12. hod. a vydrží spát tak hodinu - 3! To jsem fakt neznala! Usínání je sice teď zase později - někdy až v půl desáté, ale je sama v postýlce, tak to neva - pokud tedy nechci jít třeba na zahrádku...Tak přeju, ať se vám to všechno už taky zlepší - co si pamatuju, válčíme od počátku se stejnými problémy :s: :s: :s: Ale...hlavně, že jsou děti zdravé! :€s€:

In reply to by DenyPu

Já vím :) my máme spaní už v pohodě-spí celou noc,budím ho jen na čůrání než jdeme spát.Ale to usínání je horor :00: včera usínal hodinu a půl,dneska dopoledne jsem to po hodině vzdala a teď večer teda usnul po 30 minutách,což je poměrně brzy :) Problém je v tom,že malej neusne sám,musím tam být a je to fakt nas zabití :( Ráno vstává kolem šesté,ale to mi až tak nevadí a v poledne spí kolem té hodiny a půl v průměrui :) Ale to usínání,to bych ho fakt zabila,mám pocit,že už s manželem nemáme chvilku pro sebe a to mě štve (manžela teda víc :)) To jídlo je podprůměr,ale já jsem ráda i za to,po zkušenostech,kdy jsem do něj fakt rok prala jednu lžičku za druhou jsem ráda,že se nají sám a většinou i docela obstojně-teda samozřejmě,že ne normální porce,na které jsou maminky v tomhle věku zvyklé,ale jemu i mě to stačí,tak to nehrotím :) Má teda necelých 12 kilo,ale taky k tomu 90 cm,takže stále dlouhá vyhublá nudle-jen břicho mu narostlo :)

In reply to by lucininenka

Tak my máme výhodu aspoň s tím usínáním. Usíná sama - přečtu pohádku a hají. Že třeba ještě hodinu nespí, to je její problém. Naštěstí...Jinak jsem malou chválila, jak krásně spí v poledne. No a poslední dva dny zase ne a ne usnout. Včera jsme jeli na koupání. Čekala jsem, až se vyspí od dvanácti do půl druhé a nic - nezabrala. Zalomila to až na zpáteční cestě domů v pět hodin. V šest jsem ji vzbudila, aby pak nestrašila. Usnula samo až v půl desáté (co se u nás stává poměrně často i normálně). V noci měla nějaké děsy, tak byla zase min. 3x vzhůru a já ještě častěji, protože ji chodím přikrývat - furt je odkopaná a ledová, potvora... :) Spacák už nehce a je taky na něj večer teplo (k ránu už je akorát) :n: Jinak naše má 10 kg a 84 cm, tak to na tom budou ty naše nudle asi stejně. Pořád jí padají kalhoty... :///:

In reply to by DenyPu

jo jo,nám taky :) vždycky,když už by mu byli,tak jsou zase krátké :) no neuděláme nic,snad z toho vyrostou časem :) jo a náš malej nesnese být přikrytý ničím už od malička,takže spí jen tak :) a večer usíná v tílku :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Malá jedla pěkně jen když jsem kojila. Pak první příkrmy a pak dost...jinak závidím, že ti někdy jí hodně. U nás to právě vůbec není. Když už má žrací období, tak jí normálně - snídaně, svačina...Jinak vynechává chody nebo si dá jen pár lžiček. Oběd je u nás tak zhruba sklenička kupovaného jídla - takže asi 220g - to je když jí normálně. Jinak tak pět kousků...

In reply to by Kytiii

Ne, skleničku má tak jednou za 2 měsíce, když nestihnu uvařit nebo jsme na cestách - to byl příměr porce. Jinak můžu říct, že naše má ty skleničky snad raději než vařená jídla. A to se můžu přetrhnout ve vyvařování, nebere ji ani jídlo jinde - když jsme na návštěvě u mamky, tchýně...Prostě nechápu... :)

Tak naše malá má v 27 měsících 10,5 kg. Taky nic moc. Jedlík je takový průměrný. Někdy mi taky odmítá jíst to co uvařím, ale já se nestresuju...nechce, tak nechce. Dokážu si představit, že tě to trápí, když má těch 10 kg. Záleží na tom, jak jste taky vy s manželem stavění.
My to děláme tak, že když jídlo odmítá, z toho důvodu, že se jí nelíbí, tak já v klidu sedím a jím a ona si většinou ten talíř taky přisune a jí. A když nejí, tak sním já to své. Strašit určitě nemá cenu, to je blbý přístup. Co třeba jíst oběd s panenkama nebo oblíbenou hračkou, prostě to vzít jako hru. Zapojit ji do vaření, apod.....

In reply to by Andrejka80016

To jsme zkoušeli - panenky, vaření. Klidný přístup taky nezabírá. Prostě NE! Jíst nebude a nebude. Kdybych jí ale dala nanuka, to ho zblajzne ani nemrkne. To samé bonbóny. Je to mrcha! :00: :///: Strašení už byla teď poslední možnost, protože nic nezabíralo. Chvíli zabrala ta Dr., ale už taky nic. Já už jsem prostě někdy tak na prášky, že už mi ty nervy fakt ujedou, když ji vidím, jak se v tom šťourá...Je to příšerný! Vyhrtlá není, ale bříško už se jí taky kamsi ztratilo. Začíná být prťavá oproti ostatním dětem - ale to já byla taky. Spíš se bojím, aby jí nic nechybělo, protože fakt jí max. sladkosti, ovoce, zeleninu, jogurt nebo mléko, občas sní chleba nebo pár kousků přílohy, plátek sýra nebo salámu a pár kousků masa za týden. Musejí jí chybět bílkoviny...- nechápu.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já myslím, že nás to příště bude čekat taky, protože fakt vůbec nepřibírá :00: poprosím asi i Dr., aby jí nechala raději udělat rozbor. Fakt už mi to přijde dost dlouho to její stávkování. Kolem roka to byl tak týden a pak zase celkem jedla, ale posledního 3/4 roku je to spíš opačně - dva dny jí celkem normálně a pak měsíc nejí... :n: Je schopná sníst půl krajíce chleba k snídani a pak jí až v 16 hod. jogurt. To má tak jednou za týden. Jinak sní třeba k obědu ve dvě tak 5 kousků přílohy...- palačinku zvládne i skoro celou...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka