Umělé mlíčko

07.07.2011

Ahoj holky,
chtěla bych se Vás zeptat, jestli se dá nějak uchovávat zadělané umělé mlíčko? Na obale je napsané, že se má spotřebovat do dvou hodin od zadělání. A v knížce (Velká kniha o matce a dítěti od Elizabeth Fenwickové), jsem vyčetla, že se může zadělat a po vychladnážnutí uložit do ledničky na 24hodin. Je to možné? Sice je ještě malý převážně na mém mlíčku, ale problém je v tom, že před osmi týdny se zabejčil a nechce být u prsa, takže já už osum týdnů odstříkávám. Zatím to jde, je dostatek mlíčka, že ho mám připravené i na noc, ale chci si zjistit více info o tom umělém, páč si myslím, že na něj už zachvilku přijde řada. A krapet se obávám, jak to budeme s umělým mlíčkem dělat v noci, páč malý se budí jak kdy, ale většinou je to ne ve stejnou dobu.

Děkuji za odpovědi
Ráďula

tak já mám vždy převařenou vodu v lahvičce - vychladne mi na pokojovou teplotu a další dávku dělám tak, že přesně vím, kolik ml mám dát té studené a zbytek doliju vařící a přimíchám prášek a hotovo :) je třeba si to odzkoušet a pak je to otázka pár minutek :) Nikdy bych si UM nedělala dopředu, nestojí za to pokoušek nějaké problémy, kdyby se tam přemnožily bakterie

neboj,vydrzi,pripravene mleko vydrzi v lednici AZ 12h,ale musi byt okamzite dane do lednice,ja to delala tak ze do nevypil tak sem dala do lednice a podle toho co vypil tak sem but dodelala a nebo mu dala ten zbytek,ale pak uz sem to vylivala :( bohuzel
preji at ti tve vydrzi co nejdyl,az zacnes s prikrmy tak to bude zase trochu jine
ale dopredu sem nikdy nepripravovala,mela sem nachystanou vodu ve flasi a jen ohrala v mikrovlnce zalezitost asi tak 5-10vterin ;)
:a:

ja mela prvniho syna na Um od porodnice a mela jsem ohrívacku mleka a vzdy kdyz dojedl udelala jsem nove dalo do ohrívacky a cekalo tam na dalsí hlad nikdy se nesrazilo ani neskejslo kdyz byl vetsí vzdy jsem si ho udelala vecer a v noci kdyz se vzbudil jen jsem to vytahla z ohrívacky. Kamarádk to delala jinak ta si ho navarila ráno potrebne mnozství a apo vychladnutí dala do lednice a jen odlejvala dávku kterou vzdy ohrála

Ahoj, já dělalám mlíčko tak, že si vždy připravím v konvici převařenou vodu a když se malá v noci vzbudila, jen jsem ji na pár vteřin pustila, přihřála na požadovanou teplotu a mlíčko bylo hned.

max. ty 2 hod., dávám to do lednice a už po chvíli se mi to zdá takový divné, takže kolikrát nemám chut už to ani dávat, malé zbytky vůbec neskladuju ..

In reply to by betynkajanule

Jen jsem se chtěla zeptat, protože zkušenost s UM ještě pořádně nemám. Jak už jsem psala, malý je stále na mém mlíčku (a to se uchovávat dá), ale chci si o tom zjistit info, abych věděla, až budeme muset přejít na UM. Je mi to také divné těch 24hodin, páč si říkám, že přeci není na krabici ty dvě hodiny napsané jen tak.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka